Facebook Pixel
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι Σπουδές στην πρότυπη σχολή Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στο ιδιωτικό ΙΕΚ Anko στην Κω & στην Ρόδο αποσκοπούν στην δημιουργία του Επαγγελματία Ζαχαροπλάστη – Αρτοποιού με ολοκληρωμένες επαγγελματικές δυνατότητες, γνώσεις και δεξιότητες.

Ο σπουδαστής εφοδιάζεται με εις βάθος γνώσεις του επαγγέλματος Ζαχαροπλάστη Αρτοποιού, σε ευρεία γκάμα γλυκών και αρτοποιημάτων, παραδοσιακών, σύγχρονων, και έθνικ συνταγών. Συγκριτικό πλεονέκτημα της Νο 1 Τουριστικής Σχολής είναι η διενέργεια διαρκούς έρευνας και δημιουργίας νέων πρωτότυπων συνταγών με την υπογραφή μας.

Περιγραφή Προγράμματος Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας

Ο απόφοιτος της σχολής Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας εμπλουτίζει και ολοκληρώνει τις ικανότητές του με γνώσεις διαιτητικής, χημείας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας. Ενώ βασικά μαθήματα κορμού όπως οικονομική θεωρία, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, έλεγχος εμπορευμάτων, πρώτες ύλες, κοστολόγιο και Νομοθεσία, συνθέτουν και το διοικητικό προφίλ του επαγγελματία Ζαχαροπλάστη - Αρτοποιού που μπορεί να διαχειριστεί την επιχείρηση και να μειώσει το κόστος του.

Τα μαθήματα πρακτικής πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας του ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko Tourism Academy σε Κω και Ρόδου..

Επαγγελματικές Προοπτικές Ζαχαροπλάστη Αρτοποιού

Ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί σε Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιία υψηλών απαιτήσεων, σε ξενοδοχεία πολυτελείας, κρουαζιερόπλοια, ή να ανοίξει την δική του επιχείρηση ή να ανοίξει την δική του επιχείρηση ή ακόμα να εκσυγχρονίσει την οικογενειακή επιχείρηση τύπου Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο.

Διεθνής Πιστοποίηση από το Institute of Hospitality

Το ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko είναι ο πρώτος και μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας  Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) στην Ελλάδα στο οποίο απονέμεται Διεθνής Πιστοποίηση (Accreditation) από το Institute of Hospitality, διεθνή εξειδικευμένο επαγγελματικό φορέα (Ινστιτούτο Τουρισμού της Αγγλίας).
 
 
Αυτό σημαίνει ότι:
 • Οι ειδικότητες του ΙΙΕΚ Anko έχουν την υψηλότερη και εγκυρότερη αναγνώριση, σε επίπεδο προγράμματος σπουδών, ποιότητας φοίτησης, επιπέδου καθηγητών, εκπαιδευτικών λειτουργιών. 
 • Οι απόφοιτοι της σχολής μπορούν να αναφέρουν στο βιογραφικό τους ότι η σχολή που ολοκλήρωσαν είναι Accredited Program από το Institute of Hospitality, βελτιώνοντας πολύ την θέση τους στην αγορά εργασίας.
 • Έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας σε υψηλού κύρους επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
 • Επιπροσθέτως, αποκτούν ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους  στο εξωτερικό με μεγαλύτερη ευκολία. 

Διάρκεια σπουδών

Η φοίτηση στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) είναι 2 έτη. Κάθε έτος αποτελείται από 2 εξάμηνα. Τα μαθήματα ξεκινούν Οκτώβριο και λήγουν τον Μάιο. Η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική εκτός και αν ο μαθητής έχει ένσημα στον κλάδο.

Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας

 • Αρχές Οικονομικής θεωρίας
 • Γαλλικά
 • Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου-Αρτοποιείου
 • Έλεγχος εμπορευμάτων
 • Πρώτες Ύλες και προϊόντα Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας
 • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
 • Παραδοσιακή Ζαχαροπλαστική – Διεθνή Γλυκά – Σύγχρονα*
 • Έρευνα - ανάπτυξη και Δημιουργία νέων Συνταγών*
 • Βασικές τεχνικές Μοριακής Ζαχαροπλαστικής*
 • Τέχνη Αρτοποιίας
 • Αρτοποιία ειδικών παθήσεων (χωρίς γλουτένη, κτλ)*
 • Υγιεινή και Ασφάλεια
 • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
 • Στοιχεία συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Haccp)
 • Διαιτητική – Διατροφολογία
 • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος
 • Αγγλικά
 • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική & Ζαχαρόπαστα*
 • Στοιχεία Μαγειρικής*
 • Organizational Behaviour & Personal Consulting*

Τα μαθήματα με αστερίσκο (*) είναι έξτρα μαθήματα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Pαιδείας που το ΙΕΚ Anko Tourism Academy προσφέρει για την συμπλήρωση γνώσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις.

Πρόσθετες παροχές για τους σπουδαστές του IEK Αnko

1. Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία και άλλους φορείς του τουρισμού
2. Εκμάθηση 4 Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά)
3. Δώρο 2 προγράμματα e learning: Εστιατορικά ψωμιά και Brunch (αξίας 260€)
4. Anko Member Card - Δίκτυο Προνομίων: Με την χρήση της κάρτας, oι σπουδαστές μας έχουν μια σειρά προνομίων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Από είδη ρουχισμού μέχρι φαγητό και από αγορές βιβλίων μέχρι κινηματογραφικές προβολές, αυτή είναι η λίστα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
5. Ειδικές τιμές διδάκτρων σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, επαναλαμβανόμενους σπουδαστές, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.
6. Οι σπουδαστές μας έχουν συνεχή υποστήριξη από το γραφείο σταδιοδρομίας και μετά την αποφοίτηση τους από τη σχολή
7. Bachelor σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Bournemouth University - UK, Vatel International Hospitality School - Nimes France, BHMS Business & Hotel Management School - Lucerne Switzerland)

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να θέλετε να γίνετε Ζαχαροπλάστης - Αρτοποιός, να σας αρέσει η ομαδική εργασία, να έχετε καλλιτεχνική διάθεση και φαντασία.
Εάν δεν έχετε απολυτήριο μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταχύρρυθμο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας, χωρίς καμία προϋπόθεση. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας.

Πρακτική Άσκηση

Η πρακτική άσκηση στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) είναι υποχρεωτική, είναι εξάμηνη, διάρκειας 960 ωρών και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεσή για την απόκτηση Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η πρακτική  δύναται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των 2 πρώτων εξάμηνων φοίτησης και είναι αμοιβόμενη απο τον εργοδότη σύμφωνα με τον νόμο. Οι μήνες της πρακτικής μπορεί να είναι συνεχόμενοι ή τμηματικοί.

Μέσω της Πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές ενισχύουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία συναφείς κλάδους με την εκπαίδευση που λαμβάνουν.

Η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται (προσκομίζοντας βεβαίωση ενσήμων στην ειδικότητα) απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν με υπεύθυνη δήλωση. 

Πτυχία - Πιστοποιήσεις - Εξετάσεις ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής

Κατά την διάρκεια του εξαμήνου πραγματοποιούνται ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΑΝΚΟ οι απόφοιτοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία αποτελεί μία σίγουρη επένδυση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Εν συνεχεία, οι απόφοιτοιτου ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής έχουν την δυνατότητα, εφόσον έχουν ολοκληρώσει και την πρακτική τους άσκηση ή κανονική εργασία σε συναφή ειδικότητα με τις σπουδές τους, να δώσουν κρατικές εξετάσεις Πιστοποίησης για να λάβουν το Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο:

 • είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οι απόφοιτοι, με την απόκτηση του συγκεκριμένου Διπλώματος, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Στις εξετάσεις αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απόφοιτοι όλων των ΙΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.
 • είναι ισότιμο των Δημοσίων ΙΕΚ.

Τέλος, οι απόφοιτοι του ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΑΝΚΟ ως κάτοχοι του εν λόγω Διπλώματος, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03), και μοριοδοτούνται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Οι απόφοιτοι του ΣΑΕΚ ΑΝΚΟ ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» σε Κω και Ρόδο αποκτούν αναγνωρισμένο πτυχίο Ζαχαροπλάστη - Aρτοποιού με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Λοιπές πληροφορίες ΙΕΚ Ζαχαροπλαστική

Οι σπουδές στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας του ΙΕΚ Αnko Tourism Academy στην Κω και τη Ρόδο αποτελούν μία μοναδική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Το πρόγραμμα σπουδών, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά α’ ποιότητας, οι καταξιωμένοι καθηγητές υψηλού κύρους, οι έξτρα δραστηριότητες, οι επιμορφωτικές ημερίδες και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, το ενδιαφέρον και η ουσιαστική μέριμνα της σχολής για την εύρεση εργασίας για κάθε σπουδαστή/στρια ξεχωριστά αποτελούν μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της No 1 Τουριστικής Σχολής της Δωδεκανήσου.

Δικαιολογητικά εγγραφής

1. Ταυτότητα (για αλλοδαπούς απαιτείται και άδεια διαμονής)
2. ΑΦΜ
3. ΑΜΚΑ
4.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Πιστοποιητικό Υγείας 
6. Έγχρωμες Φωτογραφίες Ταυτότητας (2)
7.Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο  Γεν. Λυκείου,/EΠΑΛ,/ΤΕΛ /ΕΠΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ ή  Απολυτήριο Β΄κύκλου ΤΕΕ) 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τίτλος σπουδών δεν απαιτείται για τα ταχύρρυθμα τμήματα του ΚΔΒΜ

*Για αλλοδαπούς που έχουν απολυτήριο Λυκείου από Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση άλλης χώρας απαιτείται να έχει λάβει την αντιστοιχία από την Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πιστοποιητικό Ελληνικής Γλωσσομάθειάς ή Ελληνική Ταυτότητα. 

*Για αλλοδαπούς που έχουν τίτλους  Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Top