Free cookie consent management tool by TermsFeed

Χρήστος Έψιμος

Ιδρυτης ΑΝΚΟ Academy / Γενικός Διευθυντής

Για εμάς, η εκπαίδευση είναι το κυρίαρχο κεφάλαιο, που κατέχει ο κάθε άνθρωπος και δεν αφαιρείται.

Οραματιστήκαμε τη δημιουργία μια σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων - Πρότυπο για τα δεδομένα της Διεθνούς εκπαίδευσης. Απώτερος στόχος είναι η διοχέτευση στην αγορά εργασίας ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δεξιότητες.

Πιστεύουμε πως όλα αυτά θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του Τουριστικού Προϊόντος και θα συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της Τουριστικής Βιομηχανίας, του βασικότερου μοχλού οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Χρήστος Έψιμος είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ της Κω το χρονικό διάστημα 1985-1986. Το 1985 ίδρυσε το δικό του γραφείο Οικονομοτεχνικών Μελετών και παροχής Λογιστικών Υπηρεσιών. Το 1992 προχωρά στην ίδρυση της πρώτης σχολής της ΑΝΚΟ, στο νησί της Κω.

Χρήστος Έψιμος

Ηλίας Έψιμος

Διευθυντης Σπουδων Anko Academy Κω

Στην Anko φιλοσοφία μας είναι η παροχή ποιοτικών σπουδών πάνω στις φλέγουσες Τουριστικές ειδικότητες.

Όραμά μας είναι η διοχέτευση στην αγορά εργασίας ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και θα δημιουργήσουν νέες τάσεις στο Hospitality (συμπεριλαμβανομένου του gastronomy & beauty, candy-making κλπ).

Στην Anko δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υλικοτεχνικών μας υποδομών, δημιουργήσαμε πρότυπα εργαστήρια με προσομοίωση των επαγγελματικών χώρων, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και εργαλεία στην αιχμή της τεχνολογίας με την χρήση σπάνιων πρώτων υλών.

Ο Ηλίας Έψιμος είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει εκπαιδευτική επάρκεια και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Στόχος του είναι η συνεχής επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων με θέμα τη διαχείριση των social media, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση στην απασχόληση. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Σπουδών της ΑΝΚΟ Κω.

Ηλίας Έψιμος

Στεργία Έψιμου

Διευθυντρια Σπουδων Anko Academy Ροδου

Στην Anko δεν επαναπαυόμαστε ποτέ. Εξελίσσουμε διαρκώς τα προγράμματα σπουδών μας σύμφωνα με τις νέες τάσεις ενώ παράλληλα δημιουργούμε τάσεις επηρεάζοντας την τουριστική βιομηχανία, τους χώρους της Ομορφιάς και της Γαστρονομίας.

Για εμάς οι πρωταγωνιστές είναι οι σπουδαστές μας και οι απόφοιτοι μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να αλληλοεπιδρούμε με ανθρώπους που έχουν πάθος για τις σπουδές τους και το επάγγελμα τους. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους αποφοίτους μας να εξελίσσονται και να γίνονται καταξιωμένοι επαγγελματίες.

Τα όνειρα μας και οι στόχοι μας για την Εκπαίδευση των Ανθρώπων μας και την στήριξη των Εκπαιδευτών μας δεν σταματούν ποτέ.
Έχουμε πολλά να δώσουμε!

Η Στεργία Έψιμου είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον έχει σπουδάσει Μικροοικονομία στο summer school του London School of Economics, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται σε Executive education in Personal Leadership στο Stanford University. Διαθέτει εκπαιδευτική επάρκεια και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε ως Οικονομολόγος. Το 2011 μετέτρεψε την Anko στην Κω από σχολή Πληροφορικής σε Τουριστική σχολή, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την Διοίκηση της ΑΝΚΟ στη Ρόδο.

Στεργία Έψιμου

Δέσποινα Χατζηδιάκου

Life Coach & Facilitator σπουδαστών Anko

Στόχος μας στην Anko είναι η ενθάρρυνση των σπουδαστών μας και η δημιουργία επαγγελματιών με αυτοπεποίθηση μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και ηθικής.

Ο ρόλος μου στη σχολή ΑΝΚΟ είναι LIFE COACH και FACILITATOR. Στηρίζω τους/τις σπουδαστές/τριες να αντιμετωπίσουν διάφορα θέματα όπως:
• Αυτογνωσία-Αυτοβελτίωση/Προσωπική Ανάπτυξη
• Γλώσσα του Σώματος - μη λεκτική επικοινωνία
• Η σημασία της εικόνας και οι τεχνικές δημιουργίας θετικών εντυπώσεων
• Διαδικασία αλλαγής: από μαθητή σε σπουδαστή και μετέπειτα σε επαγγελματία
• Η διαπραγματευτική δύναμη του διαλόγου
• Επαγγελματική συμπεριφορά • Επαγγελματικές Αξίες
• Δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων της διαπραγμάτευσης (μοντέλο win-win)
• Ξενοδοχειακή, τουριστική, εργασιακή κουλτούρα
• Λειτουργούμε σε κανονιστικά επαγγελματικά πλαίσια

Οι σπουδές μου είναι ανθρωποκεντρικές με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στην εκπαίδευση και στην διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω σπουδάσει Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ακολούθησαν δύο μεταπτυχιακά, το πρώτο στο Ontario Institute Of Studies in Education στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και το δεύτερο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, London Institute of Education στην Διοίκηση και οργάνωση της Εκπαίδευσης. Ακολούθησε η το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα: «ΦΥΛΟ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ».

Δέσποινα Χατζηδιάκου
Top