Facebook Pixel

Χρήστος Έψιμος

Ιδρυτης ΑΝΚΟ Academy / Γενικός Διευθυντής

Για εμάς, η εκπαίδευση είναι το κυρίαρχο κεφάλαιο, που κατέχει ο κάθε άνθρωπος και δεν αφαιρείται.

Οραματιστήκαμε τη δημιουργία μια σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων - Πρότυπο για τα δεδομένα της Διεθνούς εκπαίδευσης. Απώτερος στόχος είναι η διοχέτευση στην αγορά εργασίας ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δεξιότητες.

Πιστεύουμε πως όλα αυτά θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του Τουριστικού Προϊόντος και θα συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της Τουριστικής Βιομηχανίας, του βασικότερου μοχλού οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Χρήστος Έψιμος είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ της Κω το χρονικό διάστημα 1985-1986. Το 1985 ίδρυσε το δικό του γραφείο Οικονομοτεχνικών Μελετών και παροχής Λογιστικών Υπηρεσιών. Το 1992 προχωρά στην ίδρυση της πρώτης σχολής της ΑΝΚΟ, στο νησί της Κω.

Χρήστος Έψιμος

Ηλίας Έψιμος

Διευθυντης Σπουδων Anko Academy Κω

Στην Anko φιλοσοφία μας είναι η παροχή ποιοτικών σπουδών πάνω στις φλέγουσες Τουριστικές ειδικότητες.

Όραμά μας είναι η διοχέτευση στην αγορά εργασίας ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και θα δημιουργήσουν νέες τάσεις στο Hospitality (συμπεριλαμβανομένου του gastronomy & beauty, candy-making κλπ).

Στην Anko δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υλικοτεχνικών μας υποδομών, δημιουργήσαμε πρότυπα εργαστήρια με προσομοίωση των επαγγελματικών χώρων, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και εργαλεία στην αιχμή της τεχνολογίας με την χρήση σπάνιων πρώτων υλών.

Ο Ηλίας Έψιμος είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει εκπαιδευτική επάρκεια και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Στόχος του είναι η συνεχής επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων με θέμα τη διαχείριση των social media, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση στην απασχόληση. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Σπουδών της ΑΝΚΟ Κω.

Ηλίας Έψιμος

Στεργία Έψιμου

Διευθυντρια Σπουδων Anko Academy Ροδου

Στην Anko δεν επαναπαυόμαστε ποτέ. Εξελίσσουμε διαρκώς τα προγράμματα σπουδών μας σύμφωνα με τις νέες τάσεις ενώ παράλληλα δημιουργούμε τάσεις επηρεάζοντας την τουριστική βιομηχανία, τους χώρους της Ομορφιάς και της Γαστρονομίας.

Για εμάς οι πρωταγωνιστές είναι οι σπουδαστές μας και οι απόφοιτοι μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να αλληλοεπιδρούμε με ανθρώπους που έχουν πάθος για τις σπουδές τους και το επάγγελμα τους. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους αποφοίτους μας να εξελίσσονται και να γίνονται καταξιωμένοι επαγγελματίες.

Τα όνειρα μας και οι στόχοι μας για την Εκπαίδευση των Ανθρώπων μας και την στήριξη των Εκπαιδευτών μας δεν σταματούν ποτέ.
Έχουμε πολλά να δώσουμε!

Η Στεργία Έψιμου είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον έχει σπουδάσει Μικροοικονομία στο summer school του London School of Economics, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται σε Executive education in Personal Leadership στο Stanford University. Διαθέτει εκπαιδευτική επάρκεια και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε ως Οικονομολόγος. Το 2011 μετέτρεψε την Anko στην Κω από σχολή Πληροφορικής σε Τουριστική σχολή, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την Διοίκηση της ΑΝΚΟ στη Ρόδο.

Στεργία Έψιμου

Καλλιρόη Μανούσου

Υποδιευθύντρια Παραρτήματος Ρόδου

Στόχος της ζωής μου ήταν να ασχοληθώ με τον χώρο της Εκπαίδευσης. H αγάπη μου για την εκπαίδευση ενηλίκων εμπλουτισμένη με διαδραστικές δραστηριότητες είναι η κινητήρια δύναμη μέσα στην τουριστική σχολή Anko.

Στην Anko δημιουργούμε ποικιλία δραστηριοτήτων όπου εμπλέκονται όλες οι ομάδες της σχολής σπουδαστές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό μαζί με τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την καριέρα των σπουδαστών μας και δημιουργούμε μία οικογένεια. Στο έργο μου με βοηθούν οι σε βάθος σπουδές μου στην Κοινωνιολογία και στην Εκπαίδευση σε συνδυασμό με την μακρόχρονη επαγγελματική μου εμπειρία μου στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Είμαι Υποδιευθύντρια της Anko και στηρίζω όλες τις ομάδες της σχολής, ενώ κύριο μέλημα μου είναι:
• Η Ακαδημαϊκή οργάνωση προγραμμάτων σπουδών, ο εμπλουτισμός με νέες τάσεις στον τομέα του τουρισμού & Hospitality, Γαστρονομίας, εστίασης και Bar, Ομορφιάς & Spa.
• Η Ακαδημαϊκή υποστήριξη των εκπαιδευτών μας.
• Η Συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς με τους οποίους αναπτύσσουμε αμοιβαίες συνεργασίες.
• Η διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων, εκδηλώσεων και διαλέξεων για την διεύρυνση των γνώσεων και των ικανοτήτων των σπουδαστών μας.

Η τουριστική σχολή Anko στην Κω και στην Ρόδο ξεχωρίζει για την αποκλειστική προσήλωση στον κάθε σπουδαστή και στον κάθε καθηγητή ξεχωριστά.
Για εμάς οι άνθρωποι μας και οι συνεργασίες μας είναι μοναδικές.
Καλωσήλθατε στην οικογένεια της Anko!

Καλλιρόη Μανούσου

Δέσποινα Χατζηδιάκου

Life Coach & Facilitator σπουδαστών Anko

Στόχος μας στην Anko είναι η ενθάρρυνση των σπουδαστών μας και η δημιουργία επαγγελματιών με αυτοπεποίθηση μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και ηθικής.

Ο ρόλος μου στη σχολή ΑΝΚΟ είναι LIFE COACH και FACILITATOR. Στηρίζω τους/τις σπουδαστές/τριες να αντιμετωπίσουν διάφορα θέματα όπως:
• Αυτογνωσία-Αυτοβελτίωση/Προσωπική Ανάπτυξη
• Γλώσσα του Σώματος - μη λεκτική επικοινωνία
• Η σημασία της εικόνας και οι τεχνικές δημιουργίας θετικών εντυπώσεων
• Διαδικασία αλλαγής: από μαθητή σε σπουδαστή και μετέπειτα σε επαγγελματία
• Η διαπραγματευτική δύναμη του διαλόγου
• Επαγγελματική συμπεριφορά • Επαγγελματικές Αξίες
• Δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων της διαπραγμάτευσης (μοντέλο win-win)
• Ξενοδοχειακή, τουριστική, εργασιακή κουλτούρα
• Λειτουργούμε σε κανονιστικά επαγγελματικά πλαίσια

Οι σπουδές μου είναι ανθρωποκεντρικές με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στην εκπαίδευση και στην διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω σπουδάσει Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ακολούθησαν δύο μεταπτυχιακά, το πρώτο στο Ontario Institute Of Studies in Education στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και το δεύτερο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, London Institute of Education στην Διοίκηση και οργάνωση της Εκπαίδευσης. Ακολούθησε η το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα: «ΦΥΛΟ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ».

Δέσποινα Χατζηδιάκου
Top