Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Anko Ρόδου και ο Pastry Chef Λάσκαρης Παλαμαρούδας σας προσκαλούν σε ένα πρωτότυπο Éclair Masterclass ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις.

Η μοντέρνα ζαχαροπλαστική απαιτεί τη συμπερίληψη των καλύτερων γευστικών συνδυασμών, τη βελτίωση των διαδικασιών δημιουργίας, την τελειότητα των υφών, την ανάδειξη των πρώτων υλών σε ένα κομψό και ελκυστικό συνδυασμό.

H Φιλοσοφία του Σεμιναρίου

Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής εξελίσσεται. H σύγχρονη τάση επιτάσσει την έμφαση στην ποιότητα. Οι συνταγές είναι πιο καθαρές με επιλογή υλικών χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάδειξη της φυσικής γεύσης και του φρέσκου υλικού, μέσω της χρήσης ποιοτικής πρώτης ύλης, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. 
 
Ο Λάσκαρης Παλαμαρούδας μετουσιώνει σε πράξη τις επιταγές της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής. Ανάλαφρα γλυκά, πιο χαμηλά σε ζάχαρη, με φρούτα, με φυσικά υλικά και δημιουργικούς συνδυασμούς, με βελούδινες κρέμες, ποικίλες υφές και δροσερές ισορροπίες. Αυτό που απολαμβάνει ο επισκέπτης ενός σύγχρονου ζαχαροπλαστείου είναι η σύνθεση και η κλιμάκωση των γεύσεων, η ισορροπία, η απόλυτη υφή, τα αρώματα και οι εκπλήξεις που κρύβονται μέσα σε μικρά κομψοτεχνήματα.
 
Η ζαχαροπλαστική είναι δημιουργικότητα, οπτική τελειότητα, ακρίβεια, καλλιτεχνία, γευστική ισορροπία, μέσω της πολυπλοκότητας και της σύνθεσης, αρώματα και εκπλήξεις που κρύβονται μέσα σε κομψά γλυκίσματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και μάγειρες, σπουδαστές ή απόφοιτους σχολών μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, Chef και Pastry Chef, λάτρεις των eclair.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τεχνικές και να εντρυφήσουν στα μυστικά της δημιουργίας éclair. 
 
➢    Tonka-Pecan
➢    Puro de Cuba
➢    Λεμόνι
➢    Φιστίκι-Φραμπουάζ
➢    Giantuja
➢    Chocolate-Orange
➢    Μύρτιλο-Γιαούρτι
➢    Mont Blanc
➢    Paris Brest
➢    Popcorn-Καραμέλα

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Το οικογενειακό εστιατόριο στην Σαμοθράκη είναι το σημείο αναφοράς για την πορεία και την εξέλιξη του Pastry Chef Λάσκαρη Παλαμαρούδα. Με αφετηρία τις γεύσεις και τις θύμησες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας ολοκληρώνει τις σπουδές του και παρακολουθεί σεμινάρια καταξιωμένων chef από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο. 
 
Το 2009 ανοίγει τα φτερά του στο εξωτερικό, μια εμπειρία που του προσφέρει αυτοπεποίθηση και τον κάνει πιο αυστηρό ως προς το αποτέλεσμα. 
 
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως Consultant σε αλυσίδα ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα και τον σχεδιασμό menu σε επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ είναι Owner & Pastry Chef στο Bistrot Patisserie “Κεντρικό” στην Σαμοθράκη. Παράλληλα πραγματοποιεί σεμινάρια όπου μυεί στα μυστικά της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής νέους επίδοξους Pastry Chef.
 
Ο Λάσκαρης Παλαμαρούδας διακρίνεται για το πάθος του για την τελειότητα και την συνεχή αναζήτηση για το καινοτόμο. Ο πειραματισμός είναι συνώνυμο της δραστηριότητας του με σεβασμό στην πρώτη ύλη, την αξιοποίηση και ανάδειξη φρέσκων υλικών της εποχής και του τόπου.
 
Για το Éclair Masterclass στην Anko Ρόδου: 
«Στόχος μου είναι η παροχή ενός εξειδικευμένου σεμιναρίου υψηλής ποιότητας, που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Εύχομαι το σεμινάριο αυτό να αποτελέσει για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας
 

Πληροφορίες παρακολούθησης

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί 7-9 Δεκεμβρίου τις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου Anko στην Ρόδο, στην αίθουσα ζαχαροπλαστικής.
 
Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, με ζωντανή επίδειξη τεχνικών (Demonstration) από τον κ. Παλαμαρούδα και γευστική δοκιμή από τους συμμετέχοντες.

Θα πάρετε μαζί σας

Πλήρες συνταγολόγιο
Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ Anko
Top