Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για την λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών από τις γευστικές δημιουργίες σας, χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό σας!

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για την αποτύπωση των γεύσεων και των πιάτων, με την κάμερα του κινητού και με επαγγελματικό αποτέλεσμα τέτοιο που αναδεικνύεται όλη η υψηλή μαγειρική τέχνη! Πάντα με την καθοδήγηση του καταξιωμένου φωτογράφου γεύσης, Μάκο Τσιμέττα (φωτογράφο 2 βραβευμένων βιβλίων γεύσης με Gourmand Awards-International Cookbok)

Φιλοσοφία του Σεμιναρίου

Σήμερα η Φωτογραφία Γεύσης αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στην υπηρεσία της σύγχρονης γαστρονομίας τόσο δημιουργικά όσο και εμπορικά.

Η έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Facebook) έφερε τη φωτογραφία πιάτου στην πρώτη θέση των προτιμήσεων όχι μόνο των χρηστών της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και των απανταχού επαγγελματιών της εστίασης σαν εργαλείο καταγραφής, ανάδειξης αλλά και εμπορικής αξιοποίησης του έργου τους.

Το εξειδικευμένο σεμινάριο «Φωτογραφία γεύσης και πιάτου» είναι ένα μοναδικό στο είδος του σεμινάριο που συνδυάζει αισθητική, θεωρία, Food Styling, δεκάλογο συμβουλών, Social Media και πρακτική φωτογράφιση στημένου πιάτου με την μορφή ουσιαστικής γνώσης για άμεσο αποτέλεσμα.

Ιδέες και συμβουλές με χρήσιμα εργαλεία για να φωτογραφίσετε με επιτυχία τα πιάτα σας σε οποιονδήποτε χώρο με χρήση του υπάρχοντος φωτισμού.

Tips & Tricks για να μεταμορφώσετε τον επαγγελματικό σας χώρο σε στούντιο φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για όλους και δεν είναι απαραίτητη η γνώση φωτογραφίας ή χρήση εξοπλισμού.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Γνωριμία  & Εισαγωγή.
  • Η  τέχνη τρώγεται. Τρώγεται η τέχνη;
  • Πως ξεκίνησαν όλα. Η Φωτογραφία  Γεύσης μέσα  στον χρόνο. Πως φωτογραφίζεται το   φαγητό σήμερα στην Ελλάδα  αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
  • Η "Ηδονοβλεψία" στην γεύση.
  • Τι είναι το Food Styling στη φωτογραφία;
  • "Μια Εικόνα, Χίλιες Γεύσεις". Πως μια εικόνα μπορεί να "απογειώσει" ή να   "καταστρέψει" την εικόνα ενός πιάτου. 
  • Φωτογραφία  Γεύσης & Social Media. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (δημιουργία λογαριασμού, προφίλ χρήστη,Μarketing, εμπορική ανάδειξη).        
  • Θεωρία  για όλους. Πως στήνουμε και φωτογραφίζουμε την γεύση (φως, φόντο,   διακόσμηση, πρώτες ύλες, πιάτο, συνταγές).
  • Φωτογραφία  Γεύσης με κινητό. 10 Μυστικά Επιτυχίας! Μεγάλες  παγίδες και πως να τις αποφύγετε.
  • Πρακτική. Φωτογράφιση  πιάτου σε πραγματικό χρόνο από τους συμμετέχοντες με την    εποπτεία του διδάσκοντος. Προβολή  των αποτελεσμάτων και συμβουλές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, ιδιοκτήτες επισιτιστικών επιχειρήσεων, σπουδαστές και απόφοιτους της σχολής, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους,  στελέχη διαφημιστικών και εμπορικών τμημάτων, food bloggers, influencers κλπ.

Δεν απαιτούνται πρότερες γνώσεις φωτογραφίας, ούτε ειδικός εξοπλισμός, μόνο κινητό τηλέφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο MAKOS γεννήθηκε στη Ρόδο και είναι επαγγελματίας φωτογράφος τα τελευταία 25 χρόνια. Σπούδασε φωτογραφία στην Ελλάδα και αποφοίτησε με έπαινο διάκρισης. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και ταξίδεψε σε πολλές χώρες φωτογραφίζοντας για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας και της Καθημερινής. Εν τω μεταξύ, έκανε και μια στάση στην Νέα Υόρκη όπου διέμεινε μέχρι το 2001 για να ολοκληρώσει την καλλιτεχνική του έρευνα με αντικείμενο την "Αισθητική της εικόνας στα τέλη του 20oυ αιώνα" φωτογραφίζοντας παράλληλα για λογαριασμό μεγάλων πρακτορείων της Αμερικής.

Το 2008 φωτογράφισε το πρώτο βιβλίο γεύσης της στενής του συνεργάτιδας Ελένης Ψυχούλη, και 2 χρόνια αργότερα το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη "Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές" που βραβεύτηκε στο Παρίσι με το υψηλής αξίας βραβείο Gourmand.

Ένα χρόνο μετά έρχεται το 2ο  βραβείο Gourmand για το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη "Η Ελένη μαγειρεύει του καλού καιρού" 

Έχει στο ενεργητικό του ως φωτογράφος δύο ατομικές εκθέσεις και πέντε ως καλλιτεχνικός επιμελητής ενώ από το 2014 είναι επίσημος εκπαιδευτής στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Σταματίου και την ομάδα Φ.Ο.Σ Σταματίου.

Από το 2016 εργάζεται στον τομέα των Social Media και Marketing για λογαριασμό μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου.

Top