Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στον χώρο των Τουριστικών σπουδών. Στην Anko academy έχουμε δημιουργήσει για τους σπουδαστές μας πρότυπες Τουριστικές σχολές στην Κω, Ρόδο, Κάλυμνο και Λέρο με εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή υψηλοτάτου επιπέδου.

Με υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό προς τους σπουδαστές μας, παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση, για να γίνετε εσείς οι επιτυχημένοι Επαγγελματίες του Μέλλοντος. Μία επίσκεψη στην σχολή θα σας πείσει!

Η Anko academy δραστηριοποιείται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1992. Το 2011 η Anko μετατράπηκε σε τουριστική σχολή ταχύρυθμης επαγγελματικής εξειδίκευσης ενώ από το 2014 με στόχο την Διαρκή εξέλιξη έγινε και Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης - ΙΕΚ παρέχοντας Σπουδές με Κρατική Πιστοποίηση.

Ηλίας Έψιμος

Στόχος μας είναι η άρτια εκπαίδευση των Σπουδαστών μας και άμεση Προώθηση τους στην αγορά εργασίας. Επιχειρήσεις μεγάλα ξενοδοχεία 4, και 5 αστέρων από Κω και Ρόδο, Εστιατόρια, Ζαχαροπλαστεία, Spa εμπιστεύονται και προτιμούν τους Σπουδαστές της Anko!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ηλίας Έψιμος
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1992

Το 1992 είναι η χρονολογία σταθμός, καθώς ιδρύεται η ΑΝΚΟ στην Κω. Η Anko για την Κω ήταν το πρώτο ΙΕΚ, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε Δημόσιο IEK στο νησί. Ο ιδρυτής της Anko ο κ. Χρήστος Έψιμος, πρωτοπόρος, προβλέπει τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς και σχεδιάζει την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή ειδικότητα, την Μηχανογραφημένη Λογιστική, ενώ λειτουργεί και τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

1992 - Anko Academy

1998

Η ΑΝΚΟ μετά από ραγδαία ανάπτυξη στην Κω προχωρά στην ίδρυση ενός νέου παραρτήματος στην γειτονική Κάλυμνο. Η σχολή εστιάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση σε διάφορους τομείς, από προγράμματα ιχθυοκαλλιέργειας μέχρι και προγράμματα διοίκησης. Οι κάτοικοι της Καλύμνου έχουν την δυνατότητα πλέον να εκπαιδευτούν και να εξελίξουν τα επαγγέλματά τους.

1998 - Anko Academy

2011

Το 2011 αποτελεί χρονιά ορόσημο που επηρέασε καθοριστικά στην διαμόρφωση της σημερινής Anko. Στην Κω ξεκίνησαν τα πρώτα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και έτσι εξελίχθηκαν τα τμήματα ταχύρρυθμης τουριστικής εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου διά βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ).

2011 - Anko Academy

2014

Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και η ανάγκη των επιχειρήσεων για εξειδικευμένο προσωπικό, μας οδηγεί στην απόφαση της δημιουργίας Ι.ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κω, μίας σχολής-πρότυπο για τα δεδομένα του νησιού. Αναπτύσσουμε για πρώτη φορά τα δημοφιλέστερα τμήματα του τουρισμού & Hospitality, Γαστρονομίας, Αισθητική Spa.

2014 - Anko Academy

2015

Η Anko έχοντας αποκτήσει θετική φήμη στα Δωδεκάνησα επεκτείνετε στην Ρόδο. Η Ρόδος, ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, έχει ανάγκη από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών. Το 2015 λοιπόν, προχωρήσαμε στην ίδρυση του Ιδιωτικού Ινστιτούτου επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΙΕΚ) και του ΚΔΒΜ ΑΝΚΟ στην Ρόδο, προσφέροντας σπουδές εξειδίκευσης στους τομείς Διοίκησης & Οικονομίας, Τουρισμού & Hospitality, Γαστρονομίας, Ομορφιάς & Spa και όχι μόνο, εφοδιάζοντας την αγορά εργασίας με πλήρως καταρτισμένα και ικανά στελέχη.

2015 - Anko Academy

ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Η Ρόδος και η Κως είναι μέσα στους τέσσερις πρώτους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με πάνω από τρία εκατομμύρια αφίξεις τουριστών ετησίως.

Η τουριστική σχολή Anko βρίσκεται στην πηγή του τουρισμού, εκεί όπου γεννάται και αναπτύσσεται το hospitality management με όλες τις συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως είναι η γαστρονομία και οι υπηρεσίες ομορφιάς.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ANKO

Anko Student's Portal

Anko Student's Portal

Η Anko δίνει μεγάλη έμφαση στην βέλτιστη Επικοινωνία της Σχολής με τους Σπουδαστές και τους Εκπαιδευτές, χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία. Με αυτή την αφορμή το 2016 κατασκευάσαμε την Customized πλατφόρμα Dashboard Anko Student’s portal, η οποία βραβεύτηκε στα Βραβεία Education Business Awards 2017 στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή εμπειρία.

Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Gastro Afyon 2018

Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Gastro Afyon 2018

Η ΑΝΚΟ για πρώτη φορά στο εξωτερικό εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Gastro Afyon 2018 και κατακτήσαμε 2 χρυσά, 4 ασημένια & 5 χάλκινα μετάλλια.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής Greek Chef 2018

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής Greek Chef 2018

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια της έκθεσης Expotrof στην Αθήνα, όπου κατακτήσαμε:
8 χρυσά, 2 ασημένια & 2 χάλκινα μετάλλια. Μεγάλη η χαρά μας, καθώς μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία αναμετρηθήκαμε και αντιληφθήκαμε και εμείς το υψηλό επίπεδο γαστρονομικών σπουδών. 

The Burger Challenge by Delifrance 2016

The Burger Challenge by Delifrance 2016

Ασημένιο μετάλλιο με το Burger “ο Βυθός της Θάλασσας». Η πρώτη μας συμμετοχή σε διαγωνισμό Μαγειρικής, μία αξέχαστη εμπειρία για την σχολή μας. 

Πανελλήνιoς Διαγωνισμό Μαγειρικής Greek Chef 2019

Πανελλήνιoς Διαγωνισμό Μαγειρικής Greek Chef 2019

Για ακόμη μια φορά οι μαθητές της ΑΝΚΟ Academy ανέδειξαν το ταλέντο τους και ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις τους. Οι μαθητές των Τμημάτων του ΙΕΚ Μαγειρικής και του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής συμμετείχαν στον διαγωνισμό Greek Chef που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019.

Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής DETROP 2019

Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής DETROP 2019

Οι Ρόδιοι διέπρεψαν για άλλη μία φορά, αποδεικνύοντας το υψηλό Γαστρονομικό επίπεδο των Chef μας, διαγωνιζόμενοι ανάμεσα σε 8 χώρες Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Σερβία, Λετονία, Ουκρανία, Βουλγαρία και Ταϊβάν.
7 μετάλλια στις 8 συμμετοχές κατέκτησαν οι σπουδαστές της τουριστικής σχολής Anko της Δωδεκανήσου στον Διεθνή διαγωνισμό Μαγειρικής Detrop στην Θεσσαλονίκη!

ΑΔΕΙΕΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Άδεια Ιδιωτικού IEK

Η Anko Academy διαθέτει άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι. ΙΕΚ) από το Υπουργείο Παιδείας. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ: 8761/17-7-2014, ΦΕΚ 2052/Β΄/29-7-2014.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ

Πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ

Η Anko Academy «Χρήστος Έψιμος & ΣΙΑ E.Ε» είναι Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (ΕΟΠΠΕΠ), που υπάγεται στο Υπουργείο παιδείας, πρώην  ΕΚΕΠΙΣ με κωδικό πιστοποίησης 12101140, με πιστοποιημένες δομές στην Κώ και στο Φλασκά Καλύμνου και με βαθμολογία 85,52%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Top