Facebook Pixel

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στον χώρο των Τουριστικών σπουδών. Στην Anko academy έχουμε δημιουργήσει για τους σπουδαστές μας πρότυπες Τουριστικές σχολές στην Κω, Ρόδο, Κάλυμνο και Λέρο με εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή υψηλοτάτου επιπέδου.

Με υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό προς τους σπουδαστές μας, παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση, για να γίνετε εσείς οι επιτυχημένοι Επαγγελματίες του Μέλλοντος. Μία επίσκεψη στην σχολή θα σας πείσει!

Η Anko academy δραστηριοποιείται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1992. Το 2011 η Anko μετατράπηκε σε τουριστική σχολή ταχύρρυθμης επαγγελματικής εξειδίκευσης ενώ από το 2014 με στόχο την Διαρκή εξέλιξη έγινε και Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης - ΙΕΚ παρέχοντας Σπουδές με Κρατική Πιστοποίηση.

Στόχος μας είναι η άρτια εκπαίδευση των Σπουδαστών μας και άμεση Προώθηση τους στην αγορά εργασίας. Επιχειρήσεις μεγάλα ξενοδοχεία 4, και 5 αστέρων από Κω και Ρόδο, Εστιατόρια, Ζαχαροπλαστεία, Spa εμπιστεύονται και προτιμούν τους Σπουδαστές της Anko!

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΚΟ

Όραμα

Όραμα μας είναι να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης σύμφωνα με τα ήθη και τις αξίες μας ώστε να αποτελέσουν οι σπουδαστές μα τα αυριανά στελέχη του τουρισμού.

Ηλίας Έψιμος

Αποστολή

Στην ΑΝΚΟ επενδύουμε συνεχώς ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι σπουδαστές μας να αποκτήσουν:

  • Επαγγελματισμό
  • Συνέπεια
  • Γνώσεις
  • Εμπειρίες

Παράλληλα αναπτύσσουμε υγιείς καλές σχέσεις με τις επιχειρήσεις ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνεργασία τους με τους σπουδαστές μας.

Επίσης, επιδιώκουμε πάντα να προσφέρουμε στους εκπαιδευτές μας την στήριξη που απαιτείται, ώστε να εμπνέονται στο εκπαιδευτικό τους έργο και να μεταλαμπαδεύουν όλες τις αναγκαίες γνώσεις και σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ηλίας Έψιμος
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1992

Το 1992 είναι η χρονολογία σταθμός, καθώς ιδρύεται η ΑΝΚΟ στην Κω. Η Anko για την Κω ήταν το πρώτο ΙΕΚ, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε Δημόσιο IEK στο νησί. Ο ιδρυτής της Anko ο κ. Χρήστος Έψιμος, πρωτοπόρος, προβλέπει τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς και σχεδιάζει την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή ειδικότητα, την Μηχανογραφημένη Λογιστική, ενώ λειτουργεί και τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

1992 - Anko Academy

1998

Η ΑΝΚΟ μετά από ραγδαία ανάπτυξη στην Κω προχωρά στην ίδρυση ενός νέου παραρτήματος στην γειτονική Κάλυμνο. Η σχολή εστιάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση σε διάφορους τομείς, από προγράμματα ιχθυοκαλλιέργειας μέχρι και προγράμματα διοίκησης. Οι κάτοικοι της Καλύμνου έχουν την δυνατότητα πλέον να εκπαιδευτούν και να εξελίξουν τα επαγγέλματά τους.

1998 - Anko Academy

2011

Το 2011 αποτελεί χρονιά ορόσημο που επηρέασε καθοριστικά στην διαμόρφωση της σημερινής Anko. Στην Κω ξεκίνησαν τα πρώτα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και έτσι εξελίχθηκαν τα τμήματα ταχύρρυθμης τουριστικής εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου διά βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ).

2011 - Anko Academy

2014

Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και η ανάγκη των επιχειρήσεων για εξειδικευμένο προσωπικό, μας οδηγεί στην απόφαση της δημιουργίας Ι.ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κω, μίας σχολής-πρότυπο για τα δεδομένα του νησιού. Αναπτύσσουμε για πρώτη φορά τα δημοφιλέστερα τμήματα του τουρισμού & Hospitality, Γαστρονομίας, Αισθητική Spa.

2014 - Anko Academy

2015

Η Anko έχοντας αποκτήσει θετική φήμη στα Δωδεκάνησα επεκτείνετε στην Ρόδο. Η Ρόδος, ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, έχει ανάγκη από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών. Το 2015 λοιπόν, προχωρήσαμε στην ίδρυση του Ιδιωτικού Ινστιτούτου επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΙΕΚ) και του ΚΔΒΜ ΑΝΚΟ στην Ρόδο, προσφέροντας σπουδές εξειδίκευσης στους τομείς Διοίκησης & Οικονομίας, Τουρισμού & Hospitality, Γαστρονομίας, Ομορφιάς & Spa και όχι μόνο, εφοδιάζοντας την αγορά εργασίας με πλήρως καταρτισμένα και ικανά στελέχη.

2015 - Anko Academy

ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Η Ρόδος και η Κως είναι μέσα στους τέσσερις πρώτους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με πάνω από τρία εκατομμύρια αφίξεις τουριστών ετησίως.

Η τουριστική σχολή Anko βρίσκεται στην πηγή του τουρισμού, εκεί όπου γεννάται και αναπτύσσεται το hospitality management με όλες τις συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως είναι η γαστρονομία και οι υπηρεσίες ομορφιάς.

ΑΔΕΙΕΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Άδεια Ιδιωτικού IEK

Η Anko Academy διαθέτει άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι. ΙΕΚ) από το Υπουργείο Παιδείας. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ: 8761/17-7-2014, ΦΕΚ 2052/Β΄/29-7-2014.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ

Πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ

Η Anko Academy «Χρήστος Έψιμος & ΣΙΑ E.Ε» είναι Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (ΕΟΠΠΕΠ), που υπάγεται στο Υπουργείο παιδείας, πρώην  ΕΚΕΠΙΣ με κωδικό πιστοποίησης 12101140, με πιστοποιημένες δομές στην Κώ και στο Φλασκά Καλύμνου και με βαθμολογία 85,52%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Top