Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και γνωρίζει διαρκή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (W.T.T.C) οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα από 18 εκατομμύρια θα αυξηθούν στα 28 εκ. ενώ οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό από 963 χιλιάδες θα αυξηθούν στις 1.349.000 θέσεις.

Περιγραφή Προγράμματος Ξενοδοχειακών Σπουδών

Οι σπουδές στο τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων αποσκοπούν στην δημιουργία Στελεχών μεγάλων Ξενοδοχειακών Μονάδων. Το Hotel Management στο εξειδικευμένο ΣΑΕΚ Τουριστικών Σπουδών Anko συγκεντρώνει και παρέχει όλες τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται για όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου: Υποδοχή-Reception Front Office & Back Office, Διοίκηση, Marketing & Πωλήσεις, Διοίκηση προσωπικού, Συνέδρια-Εκδηλώσεις, Επισιτιστικά, Bar & Οροφοκομία με δυνατότητα εξέλιξης από Προϊστάμενο τμήματος έως και Διευθυντή ξενοδοχείου.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Hotel Management εργάζονται σε υψηλόβαθμες θέσεις κορυφαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου με διαρκή ανοδική πορεία και αναγνώριση.

Οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στις πρότυπες εγκαταστάσεις της σχολής στην Κω και στην Ρόδο.

Επαγγελματικές Προοπτικές Hotel Management

Ο απόφοιτος μπορεί να εξελιχθεί επαγγελματικά και να ανέλθει από Προϊστάμενος Τμήματος έως και Διευθυντής Ξενοδοχείου.

Διεθνής Πιστοποίηση από το Institute of Hospitality

Το ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko είναι ο πρώτος και μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) στην Ελλάδα στο οποίο απονέμεται Διεθνής Πιστοποίηση (Accreditation) από το Institute of Hospitality, διεθνή εξειδικευμένο επαγγελματικό φορέα (Ινστιτούτο Τουρισμού της Αγγλίας).
 
 
Αυτό σημαίνει ότι:
 • Οι ειδικότητες του ΣΑΕΚ Anko έχουν την υψηλότερη και εγκυρότερη αναγνώριση, σε επίπεδο προγράμματος σπουδών, ποιότητας φοίτησης, επιπέδου καθηγητών, εκπαιδευτικών λειτουργιών. 
 • Οι απόφοιτοι της σχολής μπορούν να αναφέρουν στο βιογραφικό τους ότι η σχολή που ολοκλήρωσαν είναι Accredited Program από το Institute of Hospitality, βελτιώνοντας πολύ την θέση τους στην αγορά εργασίας.
 • Έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας σε υψηλού κύρους επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
 • Επιπροσθέτως, αποκτούν ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους  στο εξωτερικό με μεγαλύτερη ευκολία. 

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko  είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + πρακτική άσκηση).
Κάθε έτος αποτελείται από 2 εξάμηνα. Τα μαθήματα ξεκινούν Οκτώβριο και Φεβρουάριο.
Η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική εκτός και αν ο μαθητής έχει ένσημα στον Κλάδο.

Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών Hotel Management

 • Αρχές Οικονομικής θεωρίας
 • Τουρισμός – Τουριστική γεωγραφία, είδη τουρισμού & πακέτα I & II
 • Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχείων
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων & Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
 • Διοίκηση Προσωπικού
 • Marketing – προώθηση πωλήσεων
 • Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου
 • Οργάνωση Συνεδρίων & Εκδηλώσεων
 • Υγιεινή και Ασφάλεια
 • Bar - Οινολογία
 • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
 • Οργάνωση & Λειτουργία Μαγειρίου
 • Ξενοδοχειακές εφαρμογές με χρήση Η/Υ
 • Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελάτων
 • Τμήμα Οροφοκομίας & συνεργασία με την Reception
 • Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά
 • Λογιστική ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

  Τα μαθήματα με αστερίσκο (*) είναι έξτρα μαθήματα τα οποία η Anko παρέχει δωρεάν στους μαθητές της για την συμπλήρωση γνώσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις:
   
 • Ιταλικά (γλώσσα επιλογής)*
 • Reception Πωλήσεις – Κρατήσεις , Συμβόλαια λογισμικό Protel της HIT
 • Αντιμετώπιση κρίσεων – δύσκολων πελατών και παραπόνων *
 • Οικολογική Διαχείριση Ξενοδοχείου*
 • Πρακτικές οικονομικές εφαρμογές με το Excel *
 • Bartender level 2 cocktail *
 • Barista για καφέ & Latte art *
 • Τέχνη σερβιρίσματος *
 • Οροφοκομία – καθήκοντα προϊσταμένης ορόφων*
 • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων*
 • Organizational Behaviour & Personal Consulting*

Πρόσθετες Παροχές για τους σπουδαστές του ΣΑEK Anko

1. Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία και άλλους φορείς του τουρισμού
2. Εκμάθηση 4 Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά)
4. Anko Member Card - Δίκτυο Προνομίων: Με την χρήση της κάρτας, oι σπουδαστές μας έχουν μια σειρά προνομίων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Από είδη ρουχισμού μέχρι φαγητό και από αγορές βιβλίων μέχρι κινηματογραφικές προβολές, αυτή είναι η λίστα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
5. Ειδικές τιμές διδάκτρων σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, επαναλαμβανόμενους σπουδαστές, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.
6. Οι σπουδαστές μας έχουν συνεχή υποστήριξη από το γραφείο σταδιοδρομίας και μετά την αποφοίτηση τους από τη σχολή
7. Bachelor σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Bournemouth University - UK, Vatel International Hospitality School - Nimes France, BHMS Business & Hotel Management School - Lucerne Switzerland)

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα Hotel Management

Εάν δεν έχετε απολυτήριο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ταχύρρυθμα προγράμματα σπουδών Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων, χωρίς καμία προϋπόθεση. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας.
Η εγγραφή στο Ι.ΣΑΕΚ δικαιολογεί την αναβολή στο στρατό (για τους άντρες)

Πρακτική Άσκηση

Η πρακτική άσκηση στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) είναι υποχρεωτική, είναι εξάμηνη, διάρκειας 960 ωρών και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεσή για την απόκτηση Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η πρακτική  δύναται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των 2 πρώτων εξάμηνων φοίτησης και είναι αμοιβόμενη απο τον εργοδότη σύμφωνα με τον νόμο. Οι μήνες της πρακτικής μπορεί να είναι συνεχόμενοι ή τμηματικοί.

Μέσω της Πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές ενισχύουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία συναφείς κλάδους με την εκπαίδευση που λαμβάνουν.

Η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται (προσκομίζοντας βεβαίωση ενσήμων στην ειδικότητα) απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν με υπεύθυνη δήλωση. 

Πτυχία - Πιστοποιήσεις - Εξετάσεις Ξενοδοχειακών Σπουδών

Κατά την διάρκεια του εξαμήνου πραγματοποιούνται ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης στο Ιδιωτικό ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΑΝΚΟ οι απόφοιτοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία αποτελεί μία σίγουρη επένδυση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Εν συνεχεία, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα, εφόσον έχουν ολοκληρώσει και την πρακτική τους άσκηση ή κανονική εργασία σε συναφή ειδικότητα με τις σπουδές τους, να δώσουν κρατικές εξετάσεις Πιστοποίησης για να λάβουν το Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο:

 • είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οι απόφοιτοι, με την απόκτηση του συγκεκριμένου Διπλώματος, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Στις εξετάσεις αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απόφοιτοι όλων των ΣΑΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.
 • είναι ισότιμο των Δημοσίων ΣΑΕΚ.

Τέλος, οι απόφοιτοι του ΣΑΕΚ ΑΝΚΟ ως κάτοχοι του εν λόγω Διπλώματος, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03), και μοριοδοτούνται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Λοιπές Πληροφορίες Hotel Management

Οι σπουδές Hotel Management στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko - Tourism Academy σε Κω και Ρόδο αποτελούν μία μοναδική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Το πρόγραμμα σπουδών, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά α' ποιότητας, οι καταξιωμένοι υψηλού κύρους καθηγητές, οι έξτρα δραστηριότητες, οι επιμορφωτικές ημερίδες και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, το ενδιαφέρον και η ουσιαστική μέριμνα της σχολής για την εύρεση εργασίας για κάθε σπουδαστή/στρια ξεχωριστά, αποτελούν μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εξειδικευμένου ΣΑΕΚ Anko.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

1. Ταυτότητα (για αλλοδαπούς απαιτείται και άδεια διαμονής)
2. ΑΦΜ
3. ΑΜΚΑ
4.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Έγχρωμες Φωτογραφίες Ταυτότητας (2)
6.Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο  Γεν. Λυκείου,/EΠΑΛ,/ΤΕΛ /ΕΠΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ ή  Απολυτήριο Β΄κύκλου ΤΕΕ) 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τίτλος σπουδών δεν απαιτείται για τα ταχύρρυθμα τμήματα του ΚΔΒΜ

*Για αλλοδαπούς που έχουν απολυτήριο Λυκείου από Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση άλλης χώρας απαιτείται να έχει λάβει την αντιστοιχία από την Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πιστοποιητικό Ελληνικής Γλωσσομάθειάς ή Ελληνική Ταυτότητα. 

*Για αλλοδαπούς που έχουν τίτλους  Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Top