Σε ποιους απευθύνεται
Σε επαγγελματίες Chef, pastry Chef, και Δευτεροετείς σπουδαστές και αποφοίτους
Συνοπτικό πρόγραμμα
Συνταγές:
Τάρτα Αχλάδι
- Sucree Αμυγδάλου
- Αμυγδαλόκρεμα
- Namelaka λουίζα
- Μους λευκής σοκολάτας
- Μους πραλίνα
- Ποσέ αχλάδι
- Μαρμελάδα αχλάδι
- Επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Καρυδόπιτα
•namelaka caraïbe
•παγωτό καραμέλα
•nougatine crue
•Pudding πορτοκάλι-αλάτι
•καραμελωμένα καρύδια
•mirror σοκολάτας
•confit πορτοκάλια
Tiramisu
•μους ανθότυρο
•μπισκότο καφέ
•σως σοκολάτα
•παγωτό ελληνικού καφέ
•namelaka πικραμύγδαλο
Μπακλαβάς
•κρέμα πορτοκάλι
•φύλλο καραμελωμένο
•Παρφέ φιστίκι
•pudding μπαχαρικών
•αφρός φιστίκι
Σοκολάτα-πιπεριά Φλωρίνης
•biscuit αλάτι
•ganache βατόμουρο
•pudding πιπεριά Φλωρινης
•cremeux calingo
•cremeux dulcey
•κέικ ατμού
•namelaka πιπεριά
•sorbet framboise
Λεμόνι
•sablee αμυγδάλου
•κρέμα λεμόνι
•παγωτό βανίλια
•pudding βασιλικού
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την μορφή Demonstration με γευστική δοκιμή.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Ο pastry chef Θοδωρής Μωϋσίδης ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου ο Χριστόφορος Πέσκιας του δίνει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του στη τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
Μαθήτευσε πλάι στον Joel Robuchon που θα τον μυήσει στις αρχές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο SEIZE U SEIZE με 3 αστέρια Michellin στο Παρίσι καθώς και στο Metropolitan Hotel, επίσης με 3 αστέρια Michellin στο Μονακό.
Στο βιογραφικό του υπάρχουν σεμινάρια σε Γαλλία, Ισπανία και Αμερική.. Lyon Valrhona/Madrid Fusion /Washington dc ( U.S.A) Ferran Adrian
Κάποια ενδεικτικά εστιατόρια της πορείας του είναι η Σελήνη, η Χύτρα, το ‘’48 The Restaurant, Metropolitan Hotel, Joël Robuchon με 3 αστέρια Michelin και το VAROULKO με 1 αστέρι Michelin όπου βρίσκεται έως σήμερα.