Ο Θοδωρής Μωϋσίδης, δημιουργικός και πρωτότυπος ζαχαροπλάστης, δημιουργεί ξεχωριστά γλυκά fine dining χρησιμοποιώντας φρούτα εποχής και τοπικά προϊόντα. Κλασικές συνταγές μετασχηματίζονται με πρωτόγνωρες υφές και παρουσιάσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες Chef, pastry Chef,  και Δευτεροετείς σπουδαστές και αποφοίτους

Συνοπτικό πρόγραμμα

Συνταγές:
 
Φράουλα
•Ganache φράουλα 
•Μους φιστίκι Αιγίνης
•Σιρόπι ιβίσκου 
•sponge cake φιστίκι 
•φράουλα ώσμωση 
•sorbet γιαούρτι 
 
Καρυδόπιτα
•namelaka caraïbe 
•παγωτό κανέλα-γαρύφαλλο ή καραμέλα 
•nougatine crue 
•Pudding πορτοκάλι-αλάτι 
•καραμελωμένα καρύδια 
•σιρόπι choco
•confit πορτοκάλια 
 
Tiramisu
•μους ανθότυρο 
•μπισκότο καφέ 
•σως σοκολάτα 
•παγωτό ελληνικού καφέ 
•namelaka πικραμύγδαλο 
 
Μπακλαβάς
•κρέμα πορτοκάλι 
•φύλλο καραμελωμένο 
•Παρφέ φιστίκι 
•pudding μπαχαρικών 
•αφρός φιστίκι 
 
Σοκολάτα
•biscuit αλάτι 
•ganache βατόμουρο 
•pudding πιπεριά Φλωρινης
•cremeux calingo 
•cremeux dulcey 
•κέικ ατμού 
•namelaka πιπεριά 
•sorbet framboise 
 
Λεμόνι
•sablee αμυγδάλου 
•κρέμα λεμόνι 
•παγωτό βανίλια 
•pudding βασιλικού
 
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την μορφή Demonstration με γευστική δοκιμή.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο  pastry chef Θοδωρής  Μωϋσίδης ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου ο Χριστόφορος Πέσκιας του δίνει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του στη τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
Μαθήτευσε πλάι στον Joel Robuchon που θα τον μυήσει στις αρχές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής  στο SEIZE U SEIZE με 3 αστέρια Michellin στο Παρίσι καθώς και στο Metropolitan Hotel, επίσης με 3 αστέρια Michellin στο Μονακό.
Στο βιογραφικό του υπάρχουν σεμινάρια σε Γαλλία, Ισπανία και Αμερική.. Lyon Valrhona/Madrid Fusion /Washington dc ( U.S.A) Ferran Adrian
Κάποια ενδεικτικά εστιατόρια της πορείας  του είναι η Σελήνη,  η Χύτρα,  το ‘’48  The Restaurant, Metropolitan Hotel, Joël Robuchon  με 3 αστέρια Michelin και το VAROULKO με 1 αστέρι Michelin όπου βρίσκεται έως σήμερα.
Top