Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών Αισθητικής του ΣΑΕΚ Anko προσφέρει στο σπουδαστή εις βάθος γνώσεις Αισθητικής, Μακιγιάζ, Αποτρίχωσης, Spa Μασάζ, Μανικιούρ Πεντικιούρ Ονυχοπλαστική, Tattoo με χένα και Body Painting.

Επιπροσθέτως, εμπλουτίζεται η σπουδή του με μαθήματα Οργάνωσης και Διοίκησης, Marketing, Ψυχολογίας για να αποκτήσει ο σπουδαστής διοικητικές ικανότητες ώστε να μπορεί να αναλάβει θέση υπεύθυνου τμήματος ή να ιδρύσει την δική του επιχείρηση.

Επαγγελματικές Προοπτικές Αισθητικού

Ο ειδικός εφαρμογών Αισθητικής μπορεί να εργαστεί ως επαγγελματίας Αισθητικός & Τεχνίτης Νυχιών σε: 
Ινστιτούτα Αισθητικής & πολυδύναμα κέντρα.
Κέντρα Ομορφιάς - beauty studios - salon de beaute.
Studios νυχιών.
Κέντρα SPA.
Χώρους εναλλακτικών θεραπειών.
Τμήματα αισθητικής φροντίδας - SPA μεγάλων ξενοδοχείων & resorts.
Εταιρίες - βιομηχανίες καλλυντικών.
Καταστήματα εμπορίας / πώλησης καλλυντικών.
Τηλεόραση & κινηματογράφο ως αισθητικός σύμβουλος ομορφιάς.
Περιοδικά, ως beauty editor.
Να ιδρύσει δική του επιχείρηση ως τεχνίτης Νυχιών ή Μάλαξης (απαιτείται και επαγγελματική εμπειρία)

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) είναι 2 έτη. Κάθε έτος αποτελείται από 2 εξάμηνα. Τα μαθήματα ξεκινούν Οκτώβριο και λήγουν τον Μάιο. Η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική εκτός και αν ο μαθητής έχει ένσημα στον κλάδο.

Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής

 • Ανατομία – Φυσιολογία
 • Δερματολογία
 • Στοιχεία Χημείας Κοσμετολογία
 • Ειδικά θέματα φυσικής
 • Αισθητική προσώπου
 • Χρωματολογία
 • Επαγγελματικό Μακιγιάζ:
 • Μορφολογία
 • Μακιγιάζ media (TV video διαφήμιση)
 • Μακιγιάζ Special effects
 • Αισθητική άκρων – Μανικιούρ Πεντικιούρ Ονυχοπλαστική
 • Αρχές Μάλαξης και πάνω από 20 τεχνικές μασάζ
 • Spa Μέθοδοι ευεξίας και Χαλάρωσης
 • Θεραπείες Σώματος
 • Tattoo με Hena & Body painting
 • Αποτρίχωση
 • Διαιτολογία
 • Οργάνωση καταστήματος Marketing
 • Ψυχολογία Επαγγελματική δεοντολογία
 • Πρώτες βοήθειες – Υγιεινή και Ασφάλεια εργασιακού χώρου
 • Organizational Behaviour & Personal Consulting*

Πρόσθετες Παροχές για τους σπουδαστές του ΣΑEK Anko

1. Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία και άλλους φορείς του τουρισμού
2. Εκμάθηση 4 Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά)
4. Anko Member Card - Δίκτυο Προνομίων: Με την χρήση της κάρτας, oι σπουδαστές μας έχουν μια σειρά προνομίων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Από είδη ρουχισμού μέχρι φαγητό και από αγορές βιβλίων μέχρι κινηματογραφικές προβολές, αυτή είναι η λίστα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
5. Ειδικές τιμές διδάκτρων σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, επαναλαμβανόμενους σπουδαστές, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.
6. Οι σπουδαστές μας έχουν συνεχή υποστήριξη από το γραφείο σταδιοδρομίας και μετά την αποφοίτηση τους από τη σχολή
7. Bachelor σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Bournemouth University - UK, Vatel International Hospitality School - Nimes France, BHMS Business & Hotel Management School - Lucerne Switzerland)

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα Σπουδών Αισθητικής Τέχνης

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να σας αρέσει η Τέχνη Αισθητικής, η ομαδική εργασία και να έχετε καλλιτεχνική διάθεση και φαντασία και  να σας αρέσει η ομαδική εργασία. Εάν δεν έχετε απολυτήριο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ταχύρρυθμα προγράμματα σπουδών Ομορφιάς, χωρίς καμία προϋπόθεση. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας.

Πρακτική Άσκηση

Η πρακτική άσκηση στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) είναι υποχρεωτική, είναι εξάμηνη, διάρκειας 960 ωρών και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεσή για την απόκτηση Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η πρακτική  δύναται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των 2 πρώτων εξάμηνων φοίτησης και είναι αμοιβόμενη απο τον εργοδότη σύμφωνα με τον νόμο. Οι μήνες της πρακτικής μπορεί να είναι συνεχόμενοι ή τμηματικοί.

Μέσω της Πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές ενισχύουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία συναφείς κλάδους με την εκπαίδευση που λαμβάνουν.

Η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται (προσκομίζοντας βεβαίωση ενσήμων στην ειδικότητα) απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν με υπεύθυνη δήλωση. Επίσης, οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει 40 ημερομίσθια  στην ειδικότητα που εγγράφονται προσμετρούνται στον χρόνο της πρακτικής άσκησης, εφόσον το επιθυμούν με υπεύθυνη δήλωση.

Πτυχία - Πιστοποιήσεις - Εξετάσεις ΣΑΕΚ Αισθητικής

Κατά την διάρκεια του εξαμήνου πραγματοποιούνται ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης στο Ιδιωτικό ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko οι απόφοιτοι του ΙΕΚ Αισθητικής και Άκρων αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία αποτελεί μία σίγουρη επένδυση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Εν συνεχεία, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα, εφόσον έχουν ολοκληρώσει και την πρακτική τους άσκηση ή κανονική εργασία σε συναφή ειδικότητα με τις σπουδές τους, να δώσουν κρατικές εξετάσεις Πιστοποίησης για να λάβουν το Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο:

 • είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οι απόφοιτοι, με την απόκτηση του συγκεκριμένου Διπλώματος, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Στις εξετάσεις αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απόφοιτοι όλων των ΣΑΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.
 • είναι ισότιμο των Δημοσίων ΙΕΚ.

Τέλος, οι απόφοιτοι του ΣΑΕΚ ΑΝΚΟ ως κάτοχοι του εν λόγω Διπλώματος, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03), και μοριοδοτούνται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Λοιπές Πληροφορίες Προγράμματος Αισθητικής

Οι σπουδές της Αισθητικής Τέχνης στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Anko, στην Κω και στην Ρόδο αποτελούν μία μοναδική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Το πρόγραμμα σπουδών, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά α’ ποιότητας, οι καταξιωμένοι καθηγητές υψηλού κύρους, οι έξτρα δραστηριότητες, οι επιμορφωτικές ημερίδες και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, το ενδιαφέρον και η ουσιαστική μέριμνα της σχολής για την εύρεση εργασίας για κάθε σπουδαστή/στρια ξεχωριστά αποτελούν μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εξειδικευμένης Νο 1 Τουριστικής Σχολής της Δωδεκανήσου.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

1. Ταυτότητα (για αλλοδαπούς απαιτείται και άδεια διαμονής)
2. ΑΦΜ
3. ΑΜΚΑ
4.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Έγχρωμες Φωτογραφίες Ταυτότητας (2)
6.Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο  Γεν. Λυκείου,/EΠΑΛ,/ΤΕΛ /ΕΠΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ ή  Απολυτήριο Β΄κύκλου ΤΕΕ) 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τίτλος σπουδών δεν απαιτείται για τα ταχύρρυθμα τμήματα του ΚΔΒΜ

*Για αλλοδαπούς που έχουν απολυτήριο Λυκείου από Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση άλλης χώρας απαιτείται να έχει λάβει την αντιστοιχία από την Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πιστοποιητικό Ελληνικής Γλωσσομάθειάς ή Ελληνική Ταυτότητα. 

*Για αλλοδαπούς που έχουν τίτλους  Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Top