ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκπαίδευση σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία σύμφωνα με το πρότυπο COVID-19 ΕΠΙΠΕΔΟ Α

Το Σεμινάριο είναι ένα εντατικό Workshop στο οποίο παρουσιάζονται βήμα προς βήμα όλες οι Δράσεις για τον σχεδιασμό, την Εφαρμογή και τον Έλεγχο ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Covid 19 Α- Cert σε προσωπικό ξενοδοχείων ή μονάδων εστίασης. Καλύπτει πλήρως την απαίτηση για πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης και λήψη βεβαίωσης της σχετικής εκπαίδευσης καθώς και πιστοποίηση χρήστη επιπέδου Α για COVID-19 . Η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλες τις λειτουργικές Δραστηριότητες, με έμφαση στα σημεία επαφής Προσωπικού, μεταξύ τους ή με τον Πελάτη, Επισκέπτη, Προμηθευτή, σχεδιάζεται ένα Πλάνο Ενεργειών, με βάση τις κατευθυντήριες Γραμμές όλων των Παγκοσμίων και Τοπικών Φορέων Προστασίας Υγείας. Σχεδιάζονται Αναλυτικές Οδηγίες για την Εφαρμογή Κανόνων ασφαλούς Λειτουργίας, τις Υποδομές, τον Καθαρισμό και τις Απολυμάνσεις των χώρων, ειδικά μέτρα για τον χώρο όπου θα εντοπισθεί κρούσμα, Πλάνο Επιχειρησιακής Συνέχειας, Πλάνο Ελέγχων. Στους συμμετέχοντες θα δίνονται σενάρια με περιπτώσεις Εφαρμογής των μέτρων, θα τα αξιολογούν και εντοπίζοντας τα λάθη θα αφομοιώνουν καλύτερα τις Απαιτήσεις και την ορθή Εφαρμογή του Συστήματος.

Σκοπός Προγράμματος

Το Σύστημα Covid 19 Α- Cert εξασφαλίζει την Εφαρμογή μέτρων αποφυγής μετάδοσης του Covid – 19, προστατεύοντας την Υγεία του Προσωπικού, των Πελατών, των Προμηθευτών και των Επισκεπτών της επιχείρησής και αναδεικνύει την επιχείρηση σας ως Οργανισμό υψηλής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους Πελάτες για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου σε γενικές αρχές εφαρμογής πρωτοκόλλου

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Γενικές Αρχές – Πηγές και τρόπος μετάδοσης του ιού
  • Ατομικά Μέτρα Προστασίας και Κανόνων Υγιεινής
  • Εκπαίδευση - Ενημέρωση Προσωπικού
  • Είσοδος στην Εταιρεία - Υπηρεσίες Πελατών - Επισκεπτών Υποδοχής
  • Συντήρηση & Απολύμανση -  Λειτουργία Αποθήκης - Χώροι Εστίασης - Βοηθητικοί Χώροι -  Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας
  • Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων του ξενοδοχείου και των ίδιων των πελατών -  Διατήρηση αρχείων εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης της πρόσληψης για κάθε εργαζόμενο
  • Διαχείριση Υποπτου Κρούσματος Covid - 19 Εντός Εταιρείας – Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό -  Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών
  • Υγειονομικός Έλεγχος Συστήματος COVID-19 -  Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού αναφορικά με επιμελή και τακτικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη και στόμα και υγιεινή της αναπνοής
  • Ειδική εκπαίδευση  Συστήματος COVID-19 – service – επικοινωνία με πελάτες – πληρωμές  - κοινόχρηστοι χώροι – μεταφορές
  • Ειδική εκπαίδευση  Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων επισιτιστικών τμημάτων
  • Ειδική εκπαίδευση  Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων οροφοκομίας – λινοθήκης – πλυντηρίων
  • Ειδική εκπαίδευση  Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων υποδοχής
  • Ειδική εκπαίδευση  Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων τμήματος συντήρησης – πισίνες - spa

Μεθοδολογία

E-learning με τη μέθοδο της Σύγχρονης Εκπαίδευσης. Διάρκεια 6 ωρες, μέσω σύνδεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΝΚΟ που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Προϋποθέσεις παρακολούθησης

  • Σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Ηλεκτρονικός υπολογιστής/tablet/κινητό
  • Κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο

Παροχές

  • Βεβαίωση παρακολούθησης σε ηλεκτρονική μορφή
  • Πακέτο σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Κωστας Παρινός είναι απόφοιτος των τμημάτων Κτηνιατρικής Σχολής με εξειδίκευση την Υγιεινή &Ασφάλεια Τροφίμων και του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Επιπροσθέτως, είναι  κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Κάτοχος πτυχίου διατροφης διαιτολογίας ΑΤΕΙΘ και ΜΒΑ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης είναι Αξιωματικός Υγειονομικού του Ελληνικού Στρατού. Από το 2005 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη Ασφάλεια και Υγιεινή των τροφείων, στο HACCP, στη Μικροβιολογία Τροφίμων και ΕΦΕΤ. Έχει εμπειρία Συμβούλου Επιχειρήσεων Τροφίμων και επιθεωρητή συστημάτων Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων ενώ συνεργάζεται με εξειδικευμένο εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων συμφωνά με το ΕΣΥΔ, Δωδεκανησιακα Εργαστήρια.

 

      

Top