Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.
Η σχολή Barista του ΚΔΒΜ Anko Tourism Academy στην Κω & τη Ρόδο, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν να εξειδικευτούν στον απαιτητικό χώρο του καφέ.
Συνοπτικό πρόγραμμα
- Ιστορία του καφέ
- Καφεόδεντρο
- Ανατομία καρπού
- Arabica-Canephora(Robusta)
- Τρόποι επεξεργασίας καφέ
- Βαθμοί καβουρδίσματος πράσινου καφέ
- Μύλοι άλεσης και οι διαφορές τους
- Τα μέρη μιας επαγγελματικής μηχανής εσπρέσο
- Είδη επαγγελματικών μηχανών καφέ
- Καθαριότητες κατά την διάρκεια μιας βάρδιας
- Το γάλα
- Espresso
- Εξυπηρέτηση πελατών-παραγγελιοληψία
- Λειτουργία μιας επιχείρησης
Πρακτικές Ασκήσεις Παρασκευής Καταρτιζομένων
- Παρασκευή όλων των ροφημάτων εσπρέσο (ζεστά-παγωμένα, με γάλα ή χωρίς)
- Υπερεκχύλιση (over-extraction), Υποεκχύλιση (under-extraction)
- Παρασκευή ροφημάτων (σοκολάτα, ελληνικός, στιγμιαίος, φίλτρου, κ.α.)
- Καθαριότητες-συντήρηση εξοπλισμού (ωριαίες, ημερήσιες, εβδομαδιαίες)
- Ρύθμιση μύλου άλεσης εσπρέσο
- Εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας
Έξτρα Παροχές
- Δώρο η στολή περιλαμβάνει ποδιά.
- Δωρεάν Σεμινάριο Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας.
- Συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η σχολή αναλαμβάνει την προώθηση στην απασχόληση όλων των αποφοίτων.
- Ειδικές τιμές σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, Ευπαθείς Κοινωνικά ομάδες, Επαναλαμβανόμενους σπουδαστές.