Γιατί να σπουδάσω Μαγειρική Τέχνη - Chef στο Ι.ΣΑΕΚ Ι.ΕΚ ΑΝΚΟ;
No1 Εγκαταστάσεις
- Σπουδάζεις σε εξαιρετικά εργαστήρια, δύο (2) ξεχωριστές υπερσύγχονες κουζίνες με και κουζίνα Master chef.
- Φούρνοι Rational τελευταίας τεχνολογίας, Thermomix, Sous vide και πολλά άλλα εργαλεία και μηχανήματα.
- Δυο (2) ξεχωριστά Ζαχαροπλαστεία - Αρτοποιεία με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα και την παρασκευή παγωτού.
No2 Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
- Κάθε σπουδαστής έχει το δικό του πόστο μέσα στην κουζίνα και μαγειρεύει όλες τις συνταγές που παραδίδει ο καθηγητής.
- Κάθε εβδομάδα έχουμε 2 εργαστηριακά μαθήματα Μαγειρικής, 1 Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής, 1 εργαστήριο Ανατομίας – Τεμαχισμού κρεάτων και ψαριών.
- Μαθήματα Masterchef από διακεκριμένους Chef.
- Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικές κουζίνες 5* ξενοδοχείων.
- Οι καθηγητές είναι Executive Chef και υψηλόβαθμα στελέχη σε διακεκριμένες επιχειρήσεις.
Νο3 Σεμινάρια και άλλες Πιστοποιήσεις
- ΔΩΡΟ ολόκληρο εξάμηνο Αρτοποιίας.
- ΔΩΡΟ ολόκληρο εξάμηνο Διακοσμητικής με Ζαχαρόπαστα.
- ΔΩΡΕΑΝ παροχή επαγγελματικών σεμιναρίων από κορυφαίες εταιρείες όπως Friesland Campina, Provil κ.α
- Εκπαίδευση και απόκτηση πτυχίου Πληροφορικής και πιστοποίησης (ECDL, VELLUM, ACTA κ.α.)
- ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σχολής κρέατος σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και κρεοπωλεία από διακεκριμένους κρεοπώλες και κτηνίατρους.
- Σεμινάρια όλων των ειδικοτήτων με εξειδικευμένους επαγγελματίες από Ελλάδα και εξωτερικό.
- Σεμινάρια υψηλής γαστρονομίας από Chef με Michelin όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης από το εστιατόριο CTC.
Νο4 Συνεργασία με διάσημους Chef
- Σεμινάρια υψηλής γαστρονομίας από Chef με Michelin
- όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης από το εστιατόριο CTC
- Ιωάννης Παρίκος εστιατόριο Βαρούλκο
- Βραβεύμενοι σεφ με Χρυσούς σκούφους, FNL και πληθώρα διακρίσεων
- Δημήτρης Δημητριάδης
- Κονταράτος Δημήτρης
Νο5 Εργασία – Πρακτική άσκηση
- Εύρεση εργασίας χωρίς extra χρεώσεις σε σπουδαστές και αποφοίτους.
- Σπουδάζεις στην ποιοτικότερη σχολή της Ευρώπης, τη μοναδική με Διαπίστευση από τον Βρετανικό οργανισμό Institute of Hospitality.
Νο6 Δίδακτρα
- Καμία κρυφή χρέωση.
- Ανταγωνιστικά δίδακτρα, ευελιξία στον τρόπο πληρωμής.
- Δώρο η στολή περιλαμβάνει μπλούζα chef, ποδιά, καπέλο.
- Δώρο όλα τα ηλεκτρονικά βιβλία.
Νο7 Άλλες παροχές και Εκδηλώσεις
- Συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus.
- Συμμετοχή σε εκθέσεις, πανελλήνιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Μαγειρικής.
- Εκδήλωση Αποφοίτησης για τη λήψη του πτυχίου σου.
Πτυχία - Διεθνής Αναγνώριση
Πτυχία – Διεθνής Αναγνώριση
Θα λάβεις ολοκληρωμένο portfolio με:
- Κρατική Πιστοποίηση, δίπλωμα επιπέδου 5 διεθνώς αναγνωρισμένο, με εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ
- Με αυτό το πτυχίο έχεις πρόσβαση και στον ΑΣΕΠ.
- Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.
- Πιστοποιητικό γνώσης υπολογιστών.
- Πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών.
- Συστατική επιστολή.
- Διαπίστευση του Institute of Hospitality , μόνο από την ANKO
Επαγγελματικές Προοπτικές Αρχιμάγειρα - Executive Chef
Το επάγγελμα του Μάγειρα γνωρίζει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση καθώς οι θέσεις εργασίας και η ποιότητα των υπηρεσιών αυξάνονται ραγδαία. Μπορείς να εργαστείς σε:
- Πολυτελή εστιατόρια
- Luxury ξενοδοχεία
- Κρουαζιερόπλοια & yachts
- Εταιρείες Catering
- Βιομηχανίες τροφίμων
- Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.
Επιχειρήσεις υψηλού κύρους σε Ελλάδα και εξωτερικό σε περιμένουν για μία εκπληκτική καριέρα, γνώσης, δημιουργικότητας, κοινωνικής καταξίωσης και υψηλών μισθών.
Διάρκεια Σπουδών
Η φοίτηση είναι διετής , 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης ή κανονικής εργασίας.
Πρόγραμμα Σπουδών
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ANKO ακολουθεί τις προδιαγραφές των Βρετανικών σπουδών του Institute of Hospitality και του Υπουργείου Παιδείας και αποτελείται από συνδυασμό θεωρίας και πράξης με πληθώρα εργαστηριακών μαθημάτων, υλικών υψηλής ποιότητας και εργαλείων σύγχρονης κουζίνας.
- Μαγειρική τέχνη. Βασικές και προχωρημένες τεχνικές
- Σύγχρονες Μέθοδοι Μαγειρικής με Μοντέρνες τεχνικές
- Έθνικ Κουζίνες, Κρύα Κουζίνα & Στήσιμο μπουφέ
- Τέχνη Ζαχαροπλαστικής
- Μαγειρική ειδικών παθήσεων, gluten free, lactose free, Vegan, vegetarian
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις, Εξοπλισμός & Σκεύη
- Έλεγχος Εμπορευμάτων – Τροφογνωσία
- Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου Maitre – Οινολογία
- Management Κουζίνας, Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Σύνθεση Μενού - Εδεσματολογίου
- Τεμαχισμός Κρεάτων - Ανατομία
- Υγιεινή και Ασφάλεια HACCP, Διαιτητική - Διατροφολογία
- Αγγλικά και επιπλέον γλώσσες
- Διακοσμητική Food Styling
Μαθήματα που σου παρέχει μόνο η Anko
- Πρόγραμμα Αρτοποιίας
- Μοντέρνες τεχνικές Μαγειρικής, Sous vide, χρήση υλικών Μοριακής κουζίνας, Βασικές τεχνικές Ζυμώσεων, Καπνίσματα, αφροί, espumas, tuilles, λάδια αρωματικά, αφυγράνσεις, puffs, sponges κ.α.
- Ανάπτυξη Soft Skills – Μάθημα Βιογραφικού
Πρακτική Άσκηση
Η πρακτική άσκηση για το ΣΑΕΚ είναι υποχρεωτική, είναι εξάμηνη, διάρκειας 960 ωρών και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεσή για την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η πρακτική δύναται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους σπουδών και είναι αμοιβόμενη απο τον εργοδότη. Οι μήνες της πρακτικής μπορεί να είναι συνεχόμενοι ή τμηματικοί.
Εναλλακτικά,αντί πρακτικής, ο σπουδαστής μπορεί να εργαστεί με κανονική πρόσληψη και έχοντας 120 ένσημα στην ειδικότητα του Μάγειρα να αποκτήσει το πτυχίο του.
Δικαιολογητικά Εγγραφής
1. Ταυτότητα (για αλλοδαπούς απαιτείται και άδεια διαμονής)
2. ΑΦΜ
3. ΑΜΚΑ
4.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Πιστοποιητικό Υγείας
6. Έγχρωμες Φωτογραφίες Ταυτότητας (2)
7.Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο Γεν. Λυκείου,/EΠΑΛ,/ΤΕΛ /ΕΠΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ ή Απολυτήριο Β΄κύκλου ΤΕΕ)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τίτλος σπουδών δεν απαιτείται για τα ταχύρρυθμα τμήματα του ΚΔΒΜ
*Για αλλοδαπούς που έχουν απολυτήριο Λυκείου από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση άλλης χώρας απαιτείται να έχει λάβει την αντιστοιχία από την Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πιστοποιητικό Ελληνικής Γλωσσομάθειάς ή Ελληνική Ταυτότητα.
*Για αλλοδαπούς που έχουν τίτλους Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.