Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο γευστικός κόσμος των κρεάτων αποτελεί το επίκεντρο της γαστρονομίας.

Η επιλογή της ιδανικής κοπής και ο συνδυασμός των κατάλληλων υλικών δημιουργούν εκλεκτά εδέσματα που απογειώνουν τις γεύσεις! Σε αυτόν τον μοναδικό κύκλο σεμιναρίων θα μάθετε από τον βραβευμένο Σεφ κρεάτων (Meat Chef) Στέργο Μάργαρη πως να ετοιμάζετε απολαυστικές κρεατοπαρασκευές, μετατρέποντας την καλή πρώτη ύλη σε κορυφαίο πιάτο!

Σκοπός σεμιναρίου

Η μαγειρική τέχνη συνεχίζει να εξελίσσεται και διαρκώς ανεβάζει τον πήχη ακόμα υψηλότερα, συνεπώς υπάρχει η ζήτηση για ποιοτικά και ξεχωριστά υλικά. Η τέχνη της προετοιμασίας των πρώτων υλών και συγκεκριμένα του κρέατος έχει εξελιχθεί με την σειρά της ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής. 
 
Ο κρεοπώλης, ο μάγειρας, ο εστιάτορας,  πρέπει να γνωρίζει καλά και να επιλέγει πως θα διαχειριστεί την πρώτη ύλη του. Απαιτείται εκπαίδευση για την διαλογή του σωστού κομματιού για κάθε μαγείρεμα, την επιλογή της κατάλληλης κοπής για να την αποφυγή φύρας, τον συνδυασμό των μπαχαρικών ή των αρωματικών που θα συνοδεύσουν το παρασκεύασμα και βεβαίως την επιμέλεια της εμφάνισης του προϊόντος και την αποθήκευση του. 
 
Όλες οι καινούργιες τάσεις στον χώρο καθώς και οι πρωτοποριακές ιδέες του Σεφ Στέργου Μάργαρη, συνθέτουν έναν κύκλο μοναδικών σεμιναρίων για τις κρεατοπαρασκευές που δεν πρέπει να χάσετε!  
 

Περιεχόμενα σεμιναρίου

 • Ανάλυση των παρασκευασμάτων από Μοσχάρι και Χοιρινό
 • Αποστέωση τεμαχίων χοιρινού με Γαλλική και Ελληνική κοπή
 • Αποστέωση τεμαχίων μόσχου με Γαλλική και Ελληνική κοπή
 • Επιλογή κατάλληλων γεμίσεων σε κάθε είδος
 • Στοιχεία πρωτοτυπίας
 • Επιμέλεια τελικής εμφάνισης
 • Κοστολόγηση
Θα παρασκευαστούν τα εξής :
 • Κορόνα γεμιστή γαλλικής κοπής
 • Πορκέτα αλά ελληνικά πρότυπο δέσιμο
 • Τσουρέκια με γέμιση μαύρου χοίρου και καπνιστή πάπρικα
 • Ροξάκια πολιτικά με κιμά, σταφίδες, κουκουνάρι και σφολιάτα 
 • Meat cheesecake με παρμεζάνα

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Η Ντίνα Νικολίτση έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, που αφορούν την σύνθεση και τα είδη cocktails αλλά και διοίκηση bar, έχοντας πλήθος πανελλήνιων διακρίσεων, ενώ έχει  επιλεχτεί  από την Διεθνή Ένωση Μπαρτεντερ (ΙΒΑ) ως επίσημη συνεργάτης για σεμινάρια Train the trainer.
Στην πορεία της στο χώρο έχει συνεργαστεί με γνωστά καταστήματα της Αθήνας, της Ρόδου και του Λονδίνου όπως το Hilton Metropole ως bar manager αλλά και το Nightjar, ψηφισμένο ως το 2ο καλύτερο cocktail bar στον κόσμο για το 2013.
Τέλος η Ντίνα Νικολίτση έχει γράψει 4 βιβλία για μπαρ τα οποία αναμένεται να εκδοθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Σήμερα εργάζεται στο Villa Di Mare Group ως Head Bartender – Bar Manager και ως καθηγήτρια Bartending στην τουριστική σχολή Anko Ρόδου.

Πληροφορίες παρακολούθησης

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ankoστην Ρόδο, στην αίθουσα μαγειρικής και η συνολική του διάρκεια θα είναι 5 ώρες. 
 
Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, με ζωντανή επίδειξη των όλων των προαναφερθέντων τεχνικών (Demonstration) από τον κ. Μάργαρη και γευστική δοκιμή από τους συμμετέχοντες. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
 

Το σεμινάριο απευθύνεται

Σε επαγγελματίες μάγειρες, Chef, κρεοπώλες, επαγγελματίες της εστίασης, σπουδαστές και απόφοιτους της σχολής.
 
Top