Facebook Pixel
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Απόκτησε Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας Κρεοπώλη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Anko.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Η διδασκόμενη ύλη περιλαμβάνει τα παρακάτω θεωρητικά θέματα και τις αντίστοιχες κατά περίπτωση πρακτικές ασκήσεις.

Θεωρητικό μέρος:

Διδάσκονται σε βάθος από εξειδικευμένο κτηνίατρο στο κρέας:

  • Κτηνιατρικές δομές, σφαγεία και πτηνοσφαγεία
  • Στοιχεία ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας και ζωοτεχνίας
  • Υγιεινή εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και προσωπικού.
  • Γενικά για τα ορνιθοειδή, κουνέλια  και θηράματα.
  • Εμπορία κρέατος και παραπροϊόντων
  • Οργάνωση κρεοπωλείου
  • Εκτίμηση κατηγοριών σφαγίων και πτηνών
  • Μετατροπή  των σφαγίων ζώων και των πτηνών σε κρέας και κτηνιατρικός
  • Ποιοτική κατάταξη
  • Γενικά για το κρέας 
  • Παράγοντες αλλοίωσης του κρέατος  και διάφορες αλλοιώσεις
  • Εργαστήρια επεξεργασίας και τυποποίηση νωπών, κατεψυγμένων κρεάτων  και παραπροϊόντων σφαγής
  • Μέθοδοι συντήρησης κρεάτων και παραπροϊόντων σφαγής
  • Ισχύουσα νομοθεσία

Αδειοδότηση – Σχολή Κρέατος ΚΔΒΜ Anko

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Anko είναι Αδειοδοτημένη Σχολή Κρέατος για επαγγελματική εκπαίδευση Κρεοπωλών σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 615/285060 ΦΕΚ 4692 23/10/2020 του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 

Εργαστηριακές ασκήσεις στο Ariston

  • Κοπές κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κουνέλι
  • Εκδορά χοιρινού
  • Αποστεώσεις όλων των ειδών κρεάτων
  • Τεμαχισμούς από ολόκληρα σφάγια
  • Παρασκευάσματα (ρολά, μπιφτέκια, λουκάνικα, παναρίσματα, μαρινάδες, μεριδοποιήσεις)

    Στο πρότυπο εργαστήριο Ariston 4ο χλμ Ρόδου-Λίνδου με πιστοποίηση ISO 22000:2005
    Φρέσκα Κρέατα
Top