Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλο το πακέτο γνώσεων food & beverage manager.

Και ποιος είναι ο ολοκληρωμένος F&B? Εκείνος που γνωρίζει άψογα: 1. Όλες τις τεχνικές Service και μπορεί να σταθεί ως Service Manager 2. Την οργάνωση εστιατορίου, σύνθεση μενού και ανταπεξέρχεται ως Maitre 3. Γνωρίζει το Κρασί και την εργασία του Sommelier 4. Οργανώνει Αποθήκη 5. Διεκπεραιώνει Cost controlling

Συνοπτικό πρόγραμμα

1. Εστιατόριο & Service

  • Η επιλογή του είδους εστιατορίου ή μπαρ
  • Η Γεωγραφία του Εστιατορίου
  • Έρευνα αγοράς, εντοπισμός αναγκών
  • Στήσιμο κουζίνας εστιατορίου, Λειτουργικός σχεδιασμός, τήρηση κανόνων Haccp
  • Στήσιμο σάλας εστιατορίου
  • Επιλογή εξοπλισμού, σκευών μηχανημάτων, Διαρρύθμιση και διακόσμηση
  • Σερβίρισμα σύμφωνα με τους κανόνες της τραπεζοκομίας και το είδος του Εστιατορίου /μπαρ
  • Λήψη παραγγελίας, σε διάφορες γλώσσες και από διάφορους τύπους πελατών
  • Επεξηγήσεις σχετικά με το menu
  • Η επιχείρηση μαζικής εστίασης και το μπαρ
  • Πωλήσεις στο μπαρ, στο εστιατόριο & τα ειδικά γεύματα
  • Μέθοδοι σερβιρίσματος
  • Εξυπηρέτηση πελατών
  • Πριν την άφιξη των πελατών
  • Η έναρξη του σερβιρίσματος
  • Τεχνικές σερβιρίσματος των ποτών
  • Χειρισμός συστήματος POS & Κλείσιμο ταμείου 


2.Οινοχοΐα και Οινολογία ειδικότητα Sommelier

  • Βασικά στοιχεία Αμπελουργίας, Τρύγος
  • Έλεγχος και παραλαβή της πρώτης ύλης
  • Ελληνικές ποικιλίες, Διεθνείς ποικιλίες
  • Οινολογία - Μέθοδοι Οινοποιήσεων
  • Τύποι κρασιών (ήσυχα, ενισχυμένα, γλυκά, αφρώδη)
  • Οργανοληπτικός έλεγχος
  • Service κρασιού
  • Δημιουργία και διαχείριση κάβας
  • Η λίστα κρασιού
  • Προώθηση και πωλήσεις κρασιού
  • Συνδυασμός γεύσεων


3. Οργάνωση Αποθήκης & Cost controller

  • Σχεδιασμός αποθήκης, και επιμέρους αποθηκευτικών χώρων
  • Σχεδιασμός και οργάνωση προμηθειών
  • Αποτελεσματική διαχείριση αποθεμάτων
  • Μέθοδοι προμηθειών και τεχνικές αξιολόγησης προμηθευτών
  • Παραλαβές εμπορευμάτων
  • Αποθήκευση Υλικών
  • Διαχείριση αποθεμάτων
  • Απογραφές αποθεμάτων 
  • Total Cost Control Management
  • Κοστολόγηση παρασκευασμάτων
  • Ανάλυση Νεκρού σημείου 
  • Τιμολόγηση προϊόντων
  • Έλεγχος πωληθέντων
  • Strategic Cost Management
  • Έλεγχος εσόδων και ταμειακών ροών
  • Εφαρμογή τεχνικών μηχανικής πωλήσεων σε επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Ειδικά θέματα Food and Beverage
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης

4. Management επισιτιστικών επιχειρήσεων

  • Βασικές αρχές διοίκησης
  • Σχεδιασμός επισιτιστικών καταστημάτων
  • Οργάνωση και διοίκηση προσωπικού επισιτιστικών καταστημάτων
  • Marketing Επισιτιστικών τμημάτων
  • Διαμόρφωση Menu
  • Λειτουργικός σχεδιασμός, μέτρηση αποτελεσμάτων
  • Διαχείριση και Καταγραφή παραπόνων με σκοπό την Βελτίωση και τον Επανασχεδιασμό

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα της Τουριστικής Σχολής Anko απευθύνεται σε επιχειρηματίες του χώρου ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ, ξενοδόχους, σε μάνατζερ, maitre, σερβιτόρους  που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Επαγγελματικές προοπτικές

Ανάλογα με την θέση που ήδη διαθέτεις και τους στόχους στου μπορείς να εξελιχθείς σε πολυτελή ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, εστιατόρια και Bars σε:

  • Captain, Service Manager, Maitre
  • Υπεύθυνος Αποθήκης – Cost controller
  • F&B Manager

Να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση

Πτυχίο-Πιστοποιητικό Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Top