Επαγγελματικές προοπτικές
Ο Ολοκληρωμένος Bartender Barista με γνώσεις οργάνωσης ανήκει στα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος, είναι περιζήτητος σε εστιατόρια, Bar, καφετέριες, πολυτελή ξενοδοχεία, εταιρείες Catering, Κρουαζιερόπλοια.
Επίσης ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση.
Συνοπτικό πρόγραμμα
Όλες οι τεχνικές των ποτών, κοκτέηλ, καφές σε συνδυασμό με ικανότητες management.
- Η Βάση του Bar
Ο Πελάτης, Μελέτη Πελατολογίου, Εξυπηρέτηση Πελάτη, Διαχείριση Παραπόνων
Τα Προϊόντα, αναλυτική ποτογνωσία, γευσιγνωσία, ποτήρια ανά είδος ποτού, μέθοδοι και θερμοκρασίες σερβιρίσματος και συνοδευτικά.
Ο Bartender σαν πωλητής, Τεχνικές Πωλήσεων
Ο χώρος του Bar οργάνωση χώρου, και εξοπλισμοί
Έναρξη - Λήξη βάρδιας
- Μέθοδοι παρασκευής ποτών
- Cocktail
Κατηγορίες Cocktail
Classical cocktail και παραλλαγές
Signature cocktail
Έξτρα υλικά Cocktail όπως Αρωματικά, Σιρόπια
Δημιουργία Λίστας Cocktail
- Μοντέρνες τεχνικές στο Bar που θα σε κάνουν διάσημο
Ο Πάγος, Δημιουργία Καθαρού Πάγου, Τεμαχισμός Πάγου σε σχήματα
Ξηρός Πάγος, Εφαρμογές σε ποτά και κοκτέιλ
Sous vide, Vacuum, Thermomix
High Pressure Infused
Fat Wash
Dehydration
Μοριακές τεχνικές, Ζελοποίηση, Σφαιροποίηση, Αέρας, Εσπούμα, Σφουγγάρια
- Barista
- Ρυθμίσεις μύλου άλεσης Espresso
- Παρασκευή Espresso και παραλλαγές
- Cappuccino, Latte
- Καθαριότητα χώρου & μηχανών
- Ελληνικός / Σοκολάτα / Τσάι
- Γευσιγνωσία σωστού και λάθους espresso
- Μηχανές Espresso
- Θερμοσιφωνικό σύστημα μηχανής και multiboiler
- Ποικιλίες καφέ
- Καβούρντισμα καφέ
- Προεκχύλιση
- Βάρος εκχύλισης
- Παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση
- Μέθοδοι ενσταλλάξεις καφέ φίλτρου
- Βασικές αρχές αξιολόγησης espresso
- Latte art & etching
- Signature Drink
- Το σωστό νερό για τον καφέ μας
- Μanagement
- Τι σημαίνει management
- Πως επιλέγουμε συνεργάτες
- Σεμινάρια που πρέπει να προηγούνται πριν κάθε συνεργασία
- Η σημασία του κοινού σκοπού
- Οργάνωση βάρδιας
- Bonus και επιβράβευση γιατί είναι σημαντικά
- Η σημαντικότητα των εκφράσεων και της κίνησης
- Μορφολογία προσώπου
- Τι προδίδει η γλώσσα του σώματος
- Τι χαρακτηρίζει έναν επαγγελματία
Προϋποθέσεις Εγγραφής
Δεν απαιτείται απολυτήριο
Ηλικία άνω των 16 ετών
Πτυχίο - Πιστοποιητικό Bar Management
Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.