Free cookie consent management tool by TermsFeed
Στεργία Έψιμου: «Να κάνουμε τη Ρόδο προορισμό με ταυτότητα!»
← All the news

Στεργία Έψιμου: «Να κάνουμε τη Ρόδο προορισμό με ταυτότητα!»


“Ομάδα Δράσης” που θα επιτρέψει στη Ρόδο να κάνει το επόμενο βήμα τουριστικής ανάπτυξης και να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, προτείνει η Διευθύντρια Σπουδών της ANKO ACADEMY. «H Ρόδος καλείται να δημιουργήσει το δικό της μύθο και να γίνει προορισμός με ταυτότητα», δηλώνει στη «Ροδιακή» η κυρία Στεργία Έψιμου, με αφορμή την Ημερίδα για το Destination Marketing που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.
 
«Η Ρόδος έχει έναν αδρανή πλούτο που καλούμαστε να ενεργοποιήσουμε», τονίζει η κυρία Έψιμου, εξηγώντας πώς η μυθολογία, η ιστορία, η γαστρονομία και η λαογραφία, μπορούν να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα που θα αναβαθμίσουν τη διαμονή των επισκεπτών και «θα δημιουργήσουν νέα περιθώρια ανάπτυξης για την οικονομία της Ρόδου».

Από τη σκοπιά ενός εκπαιδευτικού φορέα με εμπειρία στο χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων, από την πλευρά ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους του τουρισμού και τις εξελίξεις στον κλάδο, σε τι σημείο εκτιμάτε ότι βρίσκεται το τουριστικό προϊόν της Ρόδου σήμερα;
«Η Ρόδος είναι ένας τουριστικός προορισμός που δεν έχει δείξει ακόμη τη δυναμική του. Μετά από 60 χρόνια ανοδικής πορείας, με βασικό τουριστικό προϊόν το «ήλιος και θάλασσα», η Ρόδος έφτασε στην κορύφωση της καμπύλης ζήτησης και ήδη από τη φετινή σεζόν άρχισε να γίνεται εμφανής μια συγκρατημένη κάθοδος.

»Το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αναγεννηθεί σε ένα εξαιρετικό προορισμό με μακροχρόνιο ορίζοντα επιτυχίας. Διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μοναδικές σε αρχιτεκτονική και διακόσμηση, ανθρώπους με κατάρτιση στον τουρισμό, managers με ακαδημαϊκή μόρφωση και μεγάλη εμπειρία. Ανθρώπινο δυναμικό που βελτιώνεται διαρκώς, μέσα από προγράμματα δια βίου μάθηση. Βέβαια, στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όλα αυτά θεωρούνται δεδομένα».
 
Δείτε την Συνέντευξη με τη Δ/ντρια Σπουδών της ANKO ACADEMY Στεργία Έψιμου στην Ροδιακή στο link :http://bit.ly/33ecNED
 
Top