Free cookie consent management tool by TermsFeed
Διαγωνισμός The Burger Challenge by Delifrance-2η θέση ΑΝΚΟ Ρόδου
← All the news

Διαγωνισμός The Burger Challenge by Delifrance-2η θέση ΑΝΚΟ Ρόδου

 
Την 2η θέση κατέκτησε το Burger Sea Breeze, του σπουδαστή του Ι.ΙΕΚ Anko Ρόδου Χατζηγιάννη Γεώργιου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “The Burger Challenge by Delifrance”. Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2 σπουδαστές Μαγειρικής του Ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΝΚΟ, διαγωνίστηκαν στo εστιατόριο The Clap Restaurant, ανάμεσα στα 12 καλύτερα Burger που έφτασαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού “The Burger Challenge by Delifrance”. 
 
Ο σπουδαστής Χατζηγιάννης Γεώργιος συμμετείχε με το μοναδικό Burger Sea breeze, το οποίο κατέκτησε την 2η θέση. Οι δύο σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ Χατζηγιάννης Γεώργιος και Κωστάκης Κωνσταντίνος, συμμετείχαν με τα burger παρασκευής, τα οποία ήταν σύνθεση ιδεών των σπουδαστών και της ομάδας καθηγητών chef της σχολής.
 
Στην ομάδα των chef συμμετείχαν ο Τρουμούχης Γεώργιος, Μισομικές Σταμάτης, Μορφινός Ευάγγελος από το ξενοδοχείο Elysium και ο Μανουσάκης Σταύρος chef στο Lindos Royal.
 
Το Burger «Sea Breeze» που κατέλαβε την 2η θέση είχε θέμα τον βυθό της θάλασσας, όπου το καπάκι του burger ήταν ο βυθός με Γαριδάκι συμιακό, αχινό, φύκια, κάπαρι ρόδου, κρίταμο και σταλαχτίτες ελαιόλαδου. H βάση του ψωμιού ήταν ό τόνος. Μαγειρεμένο tartare τόνου με πίκλες ρέβας.
 
To 2o Burger through the years, με το οποίο διαγωνίστηκε ο σπουδαστής Κωστάκης Κων/νος, αποτελεί μία πολύ έξυπνη παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής του Burger, πού πρωτοεμφανίστηκε, πώς εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων και ποια είναι η σημερινή δική μας εκδοχή. Καταλήγουμε στο σήμερα και σας προσφέρουμε μία νέα προσέγγιση στο Burger Cigar γεμιστό με μεσογειακά αρώματα και στάχτη από μανούρι με μανιτάρια. To συνοδεύει μία σαλάτα πισπιλί, όπως την φτιάχνουν στο νησί του Ήλιου την Ρόδο με φουσκάκια και αλισφακιά. Παρόλα αυτό το εν λόγω Burger αντιμετωπίστηκε με αρκετή δυσπιστία καθώς κρίθηκε ιδιαίτερα περίπλοκο για έναν ενδεχόμενο πελάτη.
 
Νικήτρια αναδείχθηκε η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, παρουσιάζοντας ένα burger από κουνέλι στιφάδο με νεροκάρδαμο, γλιστρίδα, καραμελωμένα κρεμμύδια, ξύγαλο Σητείας και λαλάγγια πατάτας σε ψωμί brioche βουτύρου Délifrance. H Κωνσταντίνα, μαζί με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει στο Monaco στις 27 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσει το Chefs’ World Summit, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο υψηλής γαστρονομίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 σεφ απ’ όλο τον κόσμο!
 
Η Διοίκηση της σχολής Anko εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και σε όσους διακρίθηκαν! Ιδίως συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μαθητές μας Κωστάκη και Χατζηγιάννη που διαγωνίστηκαν! Την ομάδα των chef που εργάστηκε με λαχτάρα τους κυρίους Τρουμούχης, Μισομικές, Μορφινός, Μανουσάκης.
 
Ακόμη καθοριστική ήταν η παρουσία του chef Μισομικέ Σταμάτη κατά την διάρκεια του διαγωνισμού και η εμψυχωτική παρουσία του pastry chef κ. Κορωναίου Μάριου.
 
Τους διαγωνιζόμενους μας έντυσε το κατάστημα 4Chef του κ. Λιάκη Βασίλη. Οι στολές εξαιρετικής ποιότητας και design αποτελούν ευγενική χορηγία του καταστήματος 4Chef στο Μανδράκι Ρόδου.
 
Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή μας αλλά και η διάκριση αποτελούν ορόσημο για την ιστορία της Anko. Παροτρύνουμε και ενθαρρύνουμε όλους τους σπουδαστές και αποφοίτους να συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις, διαγωνισμών, εκθέσεων και γαστρονομικών εκδηλώσεων, που προάγουν την σκέψη και εμπλουτίζουν τις εμπειρίες τους.
 
Με εκτίμηση,
η Υπεύθυνη Σπουδών Anko Ρόδου Στεργία Εψιμου,
o Υπεύθυνος Σπουδών Anko Κω & Καλύμνου Ηλίας Εψιμος 
Top