Σεμινάριο Θαλασσινά Μοντέρνα Δημιουργήματα

Σε ποιους απευθύνεται

σε επαγγελματίες Chef και Δευτεροετείς σπουδαστές και αποφοίτους 

Συνοπτικό πρόγραμμα

Θαλασσινά μοντέρνα δημιουργήματα

  • Σούπα σπαραγγιών με μελάνι σουπιάς και καβούρι
  • Σαλάτα κινόα με ψητές γαρίδες, ροδί, φύκια wakame και dressing σόγιας- lime
  • Τραγανά φιλέτα τσιπούρας με κρουστά ψωμιού, πουρέ αρακά και κρέμες καρότο, τομάτα, μελιτζάνα
  • Μπαρμπούνι ταρτάρ με πιπεριά φλωρινης, σταφίδες και ζελέ ούζο
  • Λαβράκι  φιλέτο με κρουστά από ψωμί και καρύδι, αυγοτάραχο και αχνιστά χόρτα
  • Χριστόψαρο με κους κους αρωματισμένο με παζάρι και κουλί αρωματικών
Παραδοσιακές συνταγές εκτελεσμένες με μοντέρνες τεχνικές
 
  • Ψητή σουπιά με κρεμά γεμιστών και μους φέτας
  • Γιουβαρλάκια πεσκανδρίτσας  με πουρέ σελινόριζας και ζωμό σέλινου
  • Σούπα κολοκύθας, χτένι ψητό με κρουστά φουντουκιού
  • Καλαμάρι ψητό με κρέμα ταραμά, ψητό μαρούλι και πίκα μουστάρδας
  • Τσιπούρα με φασόλια , λουκάνικο Λευκάδος  και  σέλινο
 
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την μορφή Demonstration με γευστική δοκιμή.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Γιάννης Παρίκος ξεκίνησε δυναμικά την επαγγελματική του καριέρα από το Βαρούλκο (*Michelin) και σήμερα μετά από μια μεγάλη πορεία είναι ο chef του πολυβραβευμένου εστιατορίου στον Πειραιά. Έλαβε κατάρτιση από το Epicure (***Michelin) του Hotel Bristol στο Παρίσι, από το Sea Grill (**Michelin) στις Βρυξέλλες ενώ εργάστηκε στο εστιατόριο «σχολείο» όπως το αναφέρει ο ίδιος στη Σπονδή (**Michelin) και στο Hytra την χρονιά 2009-2010 που ήταν chef όπου και αποκτήθηκε αστέρι Michelin. Επίσης για πολλά χρόνια τον συναντούσαμε να δημιουργεί τα ευφάνταστα και γευστικά πιάτα του στο Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites. Έχει βραβευτεί για πολλά χρόνια με Χρυσό Σκούφο και ως ανήσυχο πνεύμα συνεχίζει με πάθος και αγάπη να υπηρετεί την μαγειρική τέχνη.

 

Top