Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ο πολυβραβευμένος Chef Γιάννης Παρίκος επιστρέφει στην Anko Ρόδου μετά από 4 χρόνια, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου Μοντέρνες θαλασσινές δημιουργίες.

Μαζί του θα εξερευνήσουμε νέες τεχνικές, πρωτότυπους συνδυασμούς και κυρίως εκδοχές για όλους τους τύπους εστιατορίων.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες Μάγειρες & σπουδαστές σχολών μαγειρικής.

Η Φιλοσοφία του Σεμιναρίου

Τα ωμά θαλασσινά και κρεατικά αποτελούν τάση των τελευταίων ετών όπου παρατηρούμε συνηθισμένες συνταγές με ψάρια, οστρακόδερμα, κιμά και μοσχάρι, να επαναλαμβάνονται στα εστιατόρια.
Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε νέες τεχνικές, πρωτότυπους συνδυασμούς, και κυρίως εκδοχές για όλους τους τύπους εστιατορίων.
Θα παρουσιαστεί εξειδικευμένη θεματολογία και μεγάλη γκάμα συνταγών, που μπορεί ο καθένας με τις γνώσεις του, τις συνταγές και τις τεχνικές που θα διδαχθεί να τις αξιοποιήσει και σε άλλα πιάτα των μενού του.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1. Carpaccio λαβράκι με lime, πέρλες ponzu, και φύκια
2. Μπαρμπούνι tartare με σταφίδα, πιπεριά Φλωρίνης και ζελέ ούζο
3. Ceviche λαβράκι με tiger milk, χρωματιστές ντομάτες και αβοκάντο
4. Tartare δράκαινας με νερό ντομάτας, κουμ-κουατ, ποσέ αχλάδι σε μπύρα και
σαφράν
5. Ceviche τσιπούρας με passion fruit και γλυκοπατάτα
6. Τιραντίτο μαγιάτικο με ponzu τρούφας
7. Καβούρι σε τραγανό μπριόζ με μήλο σέλερυ, αβοκάντο και λάδι βασιλικού
8. Κόκκινη γαρίδα με πεπόνι σε ώσμωση, γουακαμόλε και βασιλικό
9. Tartare τόνου με φύκια, σόγια και τσίλι
10. Tartare μόσχου με τραγανό αυγό ποσέ , κρέμα τσορίθο και μανιτάρια τουρσί
11. Μαρινάτη τσιπούρα σε αρωματικό αλάτι με γκασπάτσο
12. Γαρίδα Κοιλάδας με Ασιατική μαγιονέζα, εσπεριδοειδή και αποξηραμένα φύκια
13. Tartare τόνου με ντομάτα, φρέσκια ρίγανη, φάβα και σόγια
14. Tartare μόσχου με τραγανό αυγό ποσέ, κρέμα τσορίθο και μανιτάρια τουρσί
 

Μεθοδολογία

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την μορφή Demonstration με γευστική δοκιμή.

Θα πάρετε μαζί σας

  • Πλήρες συνταγολόγιο
  • Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ ΑΝΚΟ
Top