Σκοπός Σεμιναρίου
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη vegan κουζίνα, ειδικές τεχνικές και συνταγές, αλλά και menu για vegan εστιατόρια. Ειδικότερα όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα μάθουν τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές τεχνικές, καθώς και κάποιες συνταγές, που απαιτούνται ώστε να μπορούν να παρασκευάζουν μενού για VEGAN διατροφή.
Συνοπτικό πρόγραμμα
- Vegan σούπα κακαβιά
- Fish n chips από τζακ φρουτ (jack fruit) με vegan σάλτσα ταρτάρ (tartar sauce)
- Vegan μους ταραμοσαλάτας
- Κοκκινιστό κατσαρόλας με φιλέτα σόγιας
- Vegan μουσακάς χωρίς γλουτένη
- Λαζάνια με Ραγού μανιταριών
- Ινδικό τικα μασάλα με «κοτόπουλο» σόγιας
- Vegan γαλακτομπούρεκο
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Ο Νίκος Γαϊτάνος είναι αποκλειστικά vegan chef και chef χορτοφαγικής διατροφής με προϋπηρεσία στα περισσότερα vegan εστιατόρια της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με εστιατόρια στο Λονδίνο και στο York της Αγγλίας. Είναι ιδιοκτήτης του VEGAN BEAT στην Αθήνα και του LET’S VEGAN στο Ρέθυμνο. Επίσης είναι υπεύθυνος για το μενού των εστιατορίων HEALTHY BITES στην Αθήνα και THE SAINTS STORES στην Θεσσαλονίκη. Τέλος είναι ο συγγραφέας του γνωστού βιβλίου μαγειρικής Dirty Vegan.