Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
E-LEARNING

Γίνε εκείνος ο σερβιτόρος που θα ξεχωρίσει, για τις εκλεπτυσμένες τεχνικές του και τις γνώσεις του. Η εμπειρία δεν αρκεί. Τεχνικές σερβιρίσματος και εξυπηρέτησης πελατών για όλα τα είδη εστιατορίων με εξειδίκευση στο High end service και συνδυασμός γνώσεων Sommelier. Είσαι μαιτρ? Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του επιτυχημένου σερβιτόρου για να ανανεώσεις τις γνώσεις σου σύμφωνα με τις κλασικές και νέες τάσεις της High end εξυπηρέτησης. Υπάρχουν θέματα που οι περισσότεροι σερβιτόροι και Μαιτρ δεν γνωρίζουν.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες του χώρου, σε σερβιτόρους που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο gourmet Εστιατορίου & Bar στις εγκαταστάσεις της ΑΝΚΟ.

Θα μάθεις τα πάντα για:
Την επιχείρηση μαζικής εστίασης και το Bar
Τον εξοπλισμό, τα σκεύη, κανόνες υγιεινής
Τρόποι Σερβιρίσματος από Καφετέρια μέχρι Gourmet Εστιατόριο
Σερβίρισμα Κρασιού – Οινοχοΐα
Εξυπηρέτηση πελατών – Αντιμετώπιση παραπόνων

Συνοπτικό πρόγραμμα

Εξοπλισμοί & Σκεύη εστιατορίου

  • Τι είναι Εστιατόριο.
  • Η τέχνη της εξυπηρέτησης.
  • Επεξήγηση εστιατοριακών μενού και που εφαρμόζονται.
  • Ευθύνες και καθήκοντα ενός επαγγελματία τραπεζοκόμου.
  • Έπιπλα, καθίσματα και γενικότερος εξοπλισμός εστιατορίου.
  • Βασικά λινά εστιατορίου

Mise en place

  • Mise en place εστιατορίου
  • Βασικό κουβέρ, Table d’ hote κουβέρ, Degustation κουβέρ.

Τρόποι σερβιρίσματος

  • Οι 7 βασικοί τρόποι σερβιρίσματος
  • Τρόποι καλής συμπεριφοράς σε ένα τραπέζι.

Οι Γεύσεις

  • Οι 5 ανθρώπινες γεύσεις.
  • Διατροφικές ομάδες
  • Γαστρονομικές μόδες

Ανατομία κρέατος & ψαριών και επιτυχημένο φιλετάρισμα

  • Ανατομία: Μοσχαριού, Χοίρου, Αρνιού, Κοτόπουλου, Πάπιας, Τόνου, Σολομού, Χαβιάρι και υπόλοιπα αυγά ψαριών

Αλκοόλ και Cocktail, βασικές γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ο επιτυχημένος Σερβιτόρος και ο Maitre

  • Αλκοόλ
  • Κατηγορίες ποτών: Aperitif και Digesteve ποτά/Cocktails
  • Μέθοδοι ανάμειξης ποτών και Cocktail

Εργαστηριακές Ασκήσεις

  • Εξοικείωση με μάζεμα πιάτων, τεχνική μαζέματος πιάτων, μικροί και παραμάνες δίσκοι, σερβίρισμα με το ψαλίδι και τις παραμάνες. Στρώσιμο λινών, αλλαγή ναπερόν.
  • Mise en place βασικού κουβέρ, κουβέρ για Table d’ hote και κουβέρ για Degustation menu.
  • Mise en place ποτηριών για Gala Dinner.
  • Φιλετάρισμα πορτοκάλι, μπανάνα, ακτινίδιο με την χρήση μαχαιριού και κουταλιού.
  • Σερβίρισμα με κουταλοπίρουνο φρούτο - γλυκό
  • Άνοιγμα αφρώδη οίνου με χρήση Gueridon και σερβίρισμα.
  • Άνοιγμα κόκκινου οίνου με την χρήση Venturi και σερβίρισμα.
  • Food and Wine Pairing με Sommelier
  • Κόψιμο Tagliatta και service από Gueridon
  • Φιλετάρισμα ψαριού στο Gueridon. Σερβίρισμα με Βιενέζικο, Αγγλικό και Γαλλικό τρόπο.
  • Βασικοί τρόποι ανάμιξης cocktail (Shake-Stir-Throw).
  • Παρασκευές Cocktail Aperitif and Digestives με την χρήση Gueridon.

Πτυχίο-Πιστοποιητικό Τέχνη Σερβιρίσματος

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.

Έξτρα Παροχές

  1. Δώρο η στολή περιλαμβάνει ποδιά.
  2. Δωρεάν Σεμινάριο Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
  3. Συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η σχολή αναλαμβάνει την προώθηση στην απασχόληση όλων των αποφοίτων.
  4. Ειδικές τιμές σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, Ευπαθείς Κοινωνικά ομάδες, Επαναλαμβανόμενους σπουδαστές
Top