Σε ποιούς απευθύνεται
Το πρόγραμμα σπουδών είναι κατάλληλο για τους επαγγελματίες – εργαζόμενους ξενοδοχείων (Hotel Manager, Maître,Σερβιτόρους) πωλητές χονδρικού & λιανικού εμπορίου, από τους οποίους απαιτείται η βασική γνώση των προϊόντων, προκειμένου να επιτευχθεί ποιότητα στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Επίσης, απευθύνεται σε καταναλωτές και οινόφιλους που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις στον κόσμου του κρασιού.
Συνοπτικό πρόγραμμα
- Βασικά στοιχεία Αμπελουργίας
- Τρύγος
- Έλεγχος και παραλαβή της πρώτης ύλης
- Ελληνικές ποικιλίες
- Διεθνείς ποικιλίες
- Οινολογία - Μέθοδοι Οινοποιήσεων
- Νομοθεσία κρασιού
- Τύποι κρασιών (ήσυχα, ενισχυμένα, γλυκά, αφρώδη)
- Οργανοληπτικός έλεγχος
- Οινοχοΐα
- Service κρασιού
- Δημιουργία και διαχείριση κάβας
- Η λίστα κρασιού
- Προώθηση και πωλήσεις κρασιού
- Συνδυασμός γεύσεων
Με τη λήξη του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα προώθησης σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία
Πτυχίο-Πιστοποιητικό Sommelier
Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.
Έξτρα Παροχές
- Δωρεάν Σεμινάριο Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
- Συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η σχολή αναλαμβάνει την προώθηση στην απασχόληση όλων των αποφοίτων.
- Ειδικές τιμές σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, Ευπαθείς Κοινωνικά ομάδες, Επαναλαμβανόμενους σπουδαστές