Free cookie consent management tool by TermsFeed
Τηλεδιάσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού
← Όλα τα Νέα

Τηλεδιάσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

 
Για τις εξελίξεις στον τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενημέρωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, κατά την 4η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε 28.4.20 με τηλεδιάσκεψη.
 
Ως αναφέρει ο ίδιος σε σχετική του δημοσίευση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, οι θέσεις της ελληνικής πλευράς κατά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Τουρισμού υπογραμμίζουν την ανάγκη για:
 
- Ενιαίους κανόνες για την επανεκκίνηση εναέριων, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών της Ε.Ε.
 
- Τη διαμόρφωση κοινών πρωτοκόλλων για αεροδρόμιο, ξενοδοχεία, ΜΜΜ, εστίαση κ.α.
 
- Τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης για τον Τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
- Την παροχή ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης (voucher για αεροπορικές αποζημιώσεις, υποστήριξη εργασίας, στήριξη της ζήτησης κ.α.) όσο και για τη  μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης (πχ νέο ΕΣΠΑ για τον Τουρισμό).
 
Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και σταθερή συνεργασία στο πλαίσιο της συγκρότησης κοινού ευρωπαϊκού μετώπου για τη διαχείριση της κρίσης.
 
Η τηλεδιάσκεψη του ΠΣΤ έκλεισε με παρέμβαση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, ο οποίος αναφέρθηκε σε ειδικές ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού τουρισμού.
 
Top