7 μετάλλια στις 8 συμμετοχές κατέκτησαν οι σπουδαστές της τουριστικής σχολής Anko της Δωδεκανήσου στον Διεθνή διαγωνισμό Μαγειρικής Detrop στην Θεσσαλονίκη!
Οι Ρόδιοι διέπρεψαν για άλλη μία φορά, αποδεικνύοντας το υψηλό Γαστρονομικό επίπεδο των Chef μας, διαγωνιζόμενοι ανάμεσα σε 8 χώρες Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Σερβία, Λετονία, Ουκρανία, Βουλγαρία και Ταϊβάν.
87,5% επιτυχία!!! Συνολικά η ομάδα της Anko κατέκτησε 7 μετάλλια στο σύνολο των 8 υποψηφιοτήτων!
-
Γκεράλντ Κατσουρέλη, Ασημένιο μετάλλιο, στο «παραδοσιακό ελληνικό πιάτο»
-
Ιωάννης Μαριάκης, Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «αρνί»
-
Ελευθέριος Μάστης, Χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία «γλυκό εστιατορίου»
-
Γέωργιος Ραφτόπουλος – Ραφτόγλου, χάλκινο μετάλλιο στο «Vegetarian πιάτο»
-
Ζαφερούλα Κομπιστή, χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «χοιρινό»
-
Άλμα Μέτσο, χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «σαλάτα».
-
Η Anko ξεχώρισε ως 3η σχολή ανάμεσα σε σχολές από 8 χώρες στην κατηγορία Best school of the year με Bronze μετάλλιο, στον ομαδικό διαγωνισμό για δημιουργία μενού τριών πιάτων με τους σπουδαστές Μανώλης Φουντουραδάκη, Παναγιώτης Δημητρίου, Ζαφειρούλα Κομπιστη
-
Μανώλης Φουντουραδάκης, τιμητική διάκριση στην κατηγορία «ψάρι»
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία έχουν οι καθηγητές της σχολής μας και εξαίρετοι chef Τρουμούχης Γεώργιος, Σταύρος Μανουσάκης, Δημήτρης Κονταράτος και οι pastry chef Λάζαρος Χατζησάββας, Κώστας Σαββής. Οι καθηγητές στήριξαν και εμψύχωσαν απεριόριστα τους σπουδαστές τόσο στην μεγάλη προπονητική διαδικασία όσο και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
Οι διαγωνιζόμενοι απέδειξαν ότι το θάρρος, η τόλμη και το κουράγιο είναι βασικά συστατικά, για να κάνεις κάτι διαφορετικό και να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις. Ενώ καθ’όλη σε όλη την εμπειρία του διαγωνισμού οι σπουδαστές δούλεψαν με γνώμονα την ομαδική εργασία και την συνεργασία.
Το δίδαγμα από την επιτυχημένη ιστορία του Διαγωνισμού είναι
«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν να λένε «ναι» και
Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν να λένε «όχι».
Εκείνοι που λένε «ναι» επιβραβεύονται από τις περιπέτειες που αποκτούν.
Εκείνοι που λένε «όχι» επιβραβεύονται από την ασφάλεια που διατηρούν»
- Keith Johnstone
Η δράση του διαγωνισμού είναι μία ενέργεια ομαδικής εργασίας, ανάπτυξης πνεύματος συνέπειας και επαγγελματισμού. Είναι ένα ακόμα γεγονός της οικογένειας της Anko για ανάπτυξη του πολιτισμού, της γαστρονομίας και του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.
Εκ μέρους όλης την εκπαιδευτικής κοινότητας της Anko
Η Υποδιευθύντρια, Καλλιρρόη Μανούσου
Η Διευθύντρια, Στεργία Έψιμου