Free cookie consent management tool by TermsFeed
2oς Διαγωνισμός Μαγειρικής στα Μάσαρη Ρόδου
← Όλα τα Νέα

2oς Διαγωνισμός Μαγειρικής στα Μάσαρη Ρόδου


Ο Σύλλογος Γυναικών οι «Μασαρενές» την Κυριακή 18 Μαρτίου πραγματοποίησε τον 2ο διαγωνισμό Μαγειρικής σε συνεργασία με την Τουριστική Σχολή Anko  στην πλατεία του χωριού Μάσσαρη.
 
Στον διαγωνισμό διαγωνίσθηκαν συνολικά 40 εδέσματα στις κατηγορίες Κρύο Πιάτο, Κυρίως Γεύμα και Γλυκό, όλα μαγειρεμένα με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού.
 
Οι κριτές του διαγωνισμού αποτελούνταν από εξαίρετους καθηγητές και Chef της Σχολής, κ. Τρουμούχης, κ. Μανουσάκης, κ. Φτάκλας, κ. ο Γενικός διευθυντής των Ξενοδοχείων Atrium κ. Ματσίγκος, ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Alila κος Τσουκαλας, οι pastry chef Σαββής και Χατζησαββας ενώ τίμησαν με τη παρουσία τους και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κος Χριστοφόρου Νίκος και ο αντιπρόεδρος κος Τζίτζος Επαμεινώνδας.
 
Το πρώτο βραβείο για την κατηγορία Κρύο Πιάτο απέσπασε το πιάτο “Χταποδοσαλάτα” με νικήτρια την κυρία Ελένη Κοσκινιάτη, για τη κατηγορία Κυρίως Γεύμα αναδείχθηκε η “Σφυρίδα φρικασέ” με την κυρία Μαρία Μπαφίτη,  ενώ στο  Γλυκό  ξεχώρισε ο “Σιμιγδαλένιος Χαλβάς” από την κυρία Σέβα Μπαλογιάννη.
 
Συγχαρητήρια σε όλες τις διαγωνιζόμενες για την συμμετοχή τους και τα εξαιρετικά εδέσματα που μαγείρεψαν!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Αντώνη Μπαφίτη μαζί με το βιολί του Στεφάνου Θαρενού και την χορευτική ομάδα του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Μασαρων το Καμειρί. Ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ράδιο Αρχάγγελος με την παρουσιάστρια και Ελεονόρα Δοντά. Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε δοκίμασε όλες τις γευστικές δημιουργίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διασκέδασε χορεύοντας.
 
Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν στον κόσμο κεράσματα τα οποία επιμελήθηκαν τα τμήματα Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής από τους τους pastry chef Μέρα Βασίλη και Σαββή Κώστα και απόν τον  chef Μορφινό Βαγγέλη με τους σπουδαστές τους. Επίσης, τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους κριτές και στον κόσμο επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του Ηοtel Management υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και Μaitre κ. Χατζημαρκου Κώστα.
 
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.  
Top