Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το πρόγραμμα Gourmet μαγειρικής, απευθύνεται σε Μάγειρες που επιθυμούν να εξελίξουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους, προσφέροντας εξειδίκευση στο χώρο της μαγειρικής και κυρίως της παραγωγής σε ξενοδοχεία και εστιατόρια a la carte.

Ο αυξημένος αριθμός νέων επαγγελματιών που καθημερινά βρίσκονται στην ιδία θέση με εσένα, σε αναγκάζει να προσπαθείς καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος, μέσα από μια συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων σου. Τα μαθήματα διεξάγονται στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Μαγειρικής του Ι.ΣΑΕΚ Anko. Παρουσιάζονται τεχνικές και συνταγές σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις από καταξιωμένους chefs του χώρου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις που θα εμπλουτίσουν τη δημιουργικότητά σου, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο των μαγειρικών σου επιδόσεων. Οι ιδιαίτερες και εξειδικευμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και διδάσκονται στα πλαίσια του προγράμματος αυτού παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια για να ξεχωρίσεις και να διακριθείς στο χώρο της Gourmet Μαγειρικής.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Εισαγωγή στο επάγγελμα (η εξέλιξη, τα χαρακτηριστικά και οι ευκαιρίες καριέρας του επαγγελματία Μάγειρα)
  • Μενού και συνταγές (κατάλογοι επιλογών και αποτελεσματική χρήση συνταγών)
  • Υγιεινή των τροφών και της κουζίνας (ασφαλής φύλαξη, διατήρηση, ζέσταμα, ψύξη και απόψυξη των τροφίμων, ασφαλές σερβίρισμα, καθαρισμός και απολύμανση)
  • Βασικές αρχές στην αρχιτεκτονική πιάτου (τεχνικές παρουσίασης και foodstyling) 
  • Τεχνολογία και τεχνικές στην επαγγελματική κουζίνα (σύγχρονος εξοπλισμός και νέες τεχνικές)
  • Τεχνικές Sous Vide (ανάλυση, τρόπος μαγειρέματος ανά είδος, το επόμενο βήμα της τεχνολογίας)
  • Τεχνικές Μοριακής κουζίνας
  • Ceviche – Tartar – Carpaccio
  • Fusion cuisine  
  • Φρέσκα ζυμαρικά, άμυλα, ριζότο
  • Κάπνισμα και η χρήση του
  • Γλυκά εστιατορίου (fusion desserts)
  • Fingerfood - Amusebouche (καλωσορίσματα εστιατορίων ανάλογα το menu) 
  • Πουλερικά (τεμαχισμός, συνταγές για σάλτσες, γαρνιτούρες, αναδόμηση κρέατος, φιλετάρισμα) 
  • Χοιρινό (ειδικά μέρη χοιρινού)Αρνί (αναγνώριση με το Αρνί, τεμαχισμός, συνταγές, σάλτσες)
  • Μοσχάρι (αναγνώριση με το Μοσχάρι, τεμαχισμός, ειδικά μέρη μοσχαριού)
  • Θαλασσινά, ψάρια, όστρακα, Κεφαλόποδα
  • Εισαγωγή στα micro greens, baby λαχανικά, φύτρες και στη χρήση τους στο πιάτο 
  • Menu Degustation (menu και συνταγές από διάσημα εστιατόρια)

Πτυχίο-Πιστοποιητικό Μαγειρική Gourmet

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Top