Σε ποιους απευθύνεται
Σε αρχάριους κάθε ηλικίας που αγαπούν την μαγειρική και επιθυμούν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του Chef ή επιθυμούν να εξασκήσουν το hobby τους. Σε επαγγελματίες στον χώρο της κουζίνας που επιθυμούν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους και να εξελιχθούν στην ιεραρχία ή να αλλάξουν κουζίνες και να μεταβούν σε πιο απαιτητικές θέσεις εργασίας. Σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και χώρων εστίασης που επιθυμούν να εξελίξουν το μενού τους, να μάθουν τεχνικές συντήρησης και διατήρησης της αποθήκης για εξοικονόμηση κόστους. Σε όλες τις ηλικίες από 16 έως 65+.
Συνοπτικό πρόγραμμα
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- Εγκαταστάσεις-εξοπλισμός κουζίνας, στολές-εργαλεία-μαχαίρια
- Ζωμοί-φον-σούπες-Μπεσαμέλ - ρου - σάλτσες ζεστές - ντεμι γκλας
- Σάλτσες κρύες (ολλανδέζ, μουσελίν, μουτάρντ, μαγιονέζα, ταρτάρ, αβοκάντο)
- Σαλάτες & dressings, BBQ & action
- Ζύμες και πίτες (σφολιάτα, φύλλο, κλπ)-αλμυρές τάρτες
- Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
- Νηστίσιμα και χορτοφαγικά μενού
- Ιταλία-ζυμαρικά (φρέσκα & βιομηχανικά), πίτσες & ριζότο
- Προσωπικά μενού-mise en place- Κοστολόγιο - Πρότυπες Συνταγές
- Υγιεινή και Ασφάλεια Haccp ΕΦΕΤ
- Παρασκευές με αυγά-κρέπες-μπλινις-πατ α σού
- Παρασκευές με τυριά και σουφλέ, παρασκευές με κρέας & κιμά
- Ορεκτικά και μεζέδες, τάπας και σνακς
- Ψάρια-θαλασσινά-μαλάκια
- Πουλερικά και λευκά κρέατα- μαρινάδες
- Παραδοσιακά Ελληνικά μενού
- Παρασκευές χωρίς Γλουτένη
- Εθνικές κουζίνες: Sushi - Κινέζικο- Thai - India –Mexico-Ρώσικη-Σκανδιναβική
- Food styling – διακοσμητική - εστιατορική τέχνη - τέχνη σερβιρίσματος
- Οινολογία & μπαρ – απεριτίφ
Προχωρημένες Τεχνικές Μετεκπαίδευσης – Gourmet
Μοντέρνες τεχνικές
- Σύγχρονες τεχνικές
- Espumas
- Sponges
- Αρωματικά λάδια
- Αέρας
- Tuiles
- Fluid gels
- Γαλακτώματα
Ειδικές συνταγές με Κοτόπουλο
- Παρασκευές κοτόπουλου
- Κοτόπουλο Piri - Piri
- Κοτόπουλο Μπασκέζ
- Γεμιστό μπούτι κοτόπουλου με μους κοτόπουλου, duxelles μανιταριών και sauce
- Aurore
- Κοτόπουλο Κιέβου
Πάπια
- Παρασκευές πάπιας
- Μπούτι πάπιας ραγού με edamame, σάλτσα BBQ Ρόδι και πουρέ Τοπιναμπούρ
- Στήθος Πάπιας sous vide με δαμάσκηνα
- Στήθος Πάπιας sous vide με Γλυκόξινη σάλτσα Hoisin
- Στήθος Πάπιας sous vide, σάλτσα πορτοκάλι-αχλάδι, πουρές από καμένο
- καλαμπόκι και μανιτάρια
Φραγκόκοτα
- Παρασκευές φραγκόκοτας
- Φραγκόκοτα με κρέμα από ροδάκινα και σελινόριζα
- Μπούτι Φραγκόκοτας γεμιστό με ξερά φρούτα και φιστίκι Αιγίνης
- Φραγκόκοτα supreme πιπεράτη με μανιτάρια
- Φραγκόκοτα πωπιέτες με μπέικον, δαμάσκηνα, ελιές και βερίκοκα
Χοιρινό
- Παρασκευές χοιρινού
- Scallopini al Limone
- Χοιρινό φιλέτο ογκρατέν με Πορτσίνι και μοτσαρέλα, Πανκέικ πατάτας και ρατατούιγ με βερίκοκο
- Χοιρινά εσκαλωπάκια με σάλτσα μήλου
- Χοιρινή Παντσέτα 18 ωρών με Λουκούμι, αφρό κύμινο και μαρμελάδα καπνιστής ντομάτας
Μοσχάρι Αρνί
- Παρασκευές μοσχάρι - αρνί
- Βοδινό Tri Tip sous vide με Japanese BBQ sauce
- Tournedos Rossini
- Αρνάκι μαριναρισμένο σε κόκκινο κάρυ, κυδώνι σε κενό αέρος
- Κότσι Αρνιού σιγομαγειρεμένο με χόρτα και πατάτες μέσα σε σάλτσα λεμονιού με άνηθο
Θαλασσινά
- Παρασκευές θαλασσινά
- Πωπιέτες Γλώσσας ποσέ γεμιστές με γαρίδες
- Σφυρίδα Μεσογειακή
- Πέρκα με κολοκυθάκι sous vide και Salsa Verde
- Πλεξούδες – πωπιέτες Πέστροφας
Όστρακα Μαλάκια
- Στρείδια Rockfeller
- Αστακός Newburg
- Χτένια
- Καλαμάρι σχάρας
Πτυχίο-Πιστοποιητικό Μαγειρική Gourmet
Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.