Η περίοδος της σαρακοστής, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη νηστεία και την «θυσία» που κάνουμε, ελαττώνοντας – αφαιρώντας, μεγάλο μέρος των γαστρονομικών μας συνηθειών.

Είναι η περίοδος που η χριστιανοσύνη γιορτάζει. Στο πέρασμα των χρόνων, οι παραδόσεις, οι ανάγκες, η καθημερινότητα και οι δυνατότητες που είχαμε, δημιούργησαν ένα τεράστιο κεφάλαιο, των σαρακοστιανών πιάτων. Νηστίσιμα πιάτα, γεμάτα από θρεπτικά στοιχεία, τα οποία τα αποκτήσαμε από την εύφορη γη μας. Η ΑΝΚΟ Academy μέσα από τις δράσεις της, υποστηρίζοντας πάντα την Ελληνική παράδοση και γαστρονομία, παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με νηστίσιμα πιάτα, τα οποία είναι βγαλμένα κατευθείαν από την Αγιορείτικη κουζίνα σε συνδυασμό με την γεύση των βοτάνων της Κω. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία της Μητρόπολης Κω και Νισύρου και του Μητροπολίτη μας Σεβασμιότατου κ. Ναθαναήλ. O πάτερ Νικήτας της Παναγιάς Πορταΐτισσας του Αγίου Όρους, θα επιμεληθεί τα νηστίσιμα πιάτα της παρουσίασης.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου Κως

Παρουσίαση της νηστίσιμης Αγιορείτικης Κουζίνας
Παρουσίαση: 4 πιάτα νηστίσιμα
 
Τα χόρτα και τα βότανα της Κω
Παρουσίαση: τα χόρτα και τα βότανα της Κω
Ομιλητής: Μητροπολίτης Κω & Νισύρου Σεβασμιότατος κ. Ναθαναήλ
 
Η νηστίσιμη Αγιορείτικη Κουζίνα και το πάντρεμα με το Κρασί
Παρουσίαση: Γευσιγνωσία όλων των πιάτων που μαγειρεύτηκαν από τον πάτερ Νικήτα, συνοδευόμενα από τοπικούς οίνους παρουσιαζόμενα από τον sommelier κο Σταμάτη Μπίλλη
Ομιλητές: πάτερ Νικήτας & κος Σταμάτης Μπίλλης

Πρόγραμμα Σεμιναρίου Ρόδος

  • Σουπιές με άγρια χόρτα
  • Πατάτες αγιορείτικες
  • Ταχινόσουπα με μανιτάρια
  • Γαριδόσουπα
Top