Η περίοδος της σαρακοστής, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη νηστεία και την «θυσία» που κάνουμε, ελαττώνοντας – αφαιρώντας, μεγάλο μέρος των γαστρονομικών μας συνηθειών.
Είναι η περίοδος που η χριστιανοσύνη γιορτάζει. Στο πέρασμα των χρόνων, οι παραδόσεις, οι ανάγκες, η καθημερινότητα και οι δυνατότητες που είχαμε, δημιούργησαν ένα τεράστιο κεφάλαιο, των σαρακοστιανών πιάτων. Νηστίσιμα πιάτα, γεμάτα από θρεπτικά στοιχεία, τα οποία τα αποκτήσαμε από την εύφορη γη μας. Η ΑΝΚΟ Academy μέσα από τις δράσεις της, υποστηρίζοντας πάντα την Ελληνική παράδοση και γαστρονομία, παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με νηστίσιμα πιάτα, τα οποία είναι βγαλμένα κατευθείαν από την Αγιορείτικη κουζίνα σε συνδυασμό με την γεύση των βοτάνων της Κω. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία της Μητρόπολης Κω και Νισύρου και του Μητροπολίτη μας Σεβασμιότατου κ. Ναθαναήλ. O πάτερ Νικήτας της Παναγιάς Πορταΐτισσας του Αγίου Όρους, θα επιμεληθεί τα νηστίσιμα πιάτα της παρουσίασης.