Συνταγές
Antipasti
- Timabale Grana Padano. Τάρτα με γέμιση τυριού Grana Padano, σερβιρισμένη σε ψητά λαχανικά και φρέσκα φύλλα ρόκας
- Cibreo. Συκωτάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε τραγανή και βουτυράτη ζύμη
Pasta
- “Τα Νιόκι αλλιώς”. Νιόκι με βασικό συστατικό την λαχανίδα, τα σέσκουλα ή διάφορα χόρτα και Νιόκι με βασικό συστατικό τη ρικόττα
- Πανσέτα γαρνιρισμένη με κλασική Ιταλική σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα βουτύρου
- Ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και κρόκο αυγού σερβιρισμένο σε σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με φασκόμηλο
- Παπαρδέλες με Παραδοσιακό Ραγού Τοσκάνης
Secondi
- Κουνέλι ή Κοτόπουλο σιγομειρεμένο σε λευκό κρασί και μαύρες ελιές
- Porchetta. Τραγανό κομμάτι χοιρινού κρέατος γεμιστό με σκόρδο και φασκόμηλο
- Potatoes alla nonna, αρωματισμένες με 5 διαφορετικά βότανα
- Sformato σπανάκι με φρέσκα σπαράγγια
Dolci
- Παραδοσιακά Αμυγδαλωτά από την ξακουστή Σιένα
- Frangipan Τάρτα με φρούτα εποχής σερβιρισμένη με κρέμα Amaretto-mascarpone
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Η Ντίνα Νικολίτση έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, που αφορούν την σύνθεση και τα είδη cocktails αλλά και διοίκηση bar, έχοντας πλήθος πανελλήνιων διακρίσεων, ενώ έχει επιλεχτεί από την Διεθνή Ένωση Μπαρτεντερ (ΙΒΑ) ως επίσημη συνεργάτης για σεμινάρια Train the trainer.
Στην πορεία της στο χώρο έχει συνεργαστεί με γνωστά καταστήματα της Αθήνας, της Ρόδου και του Λονδίνου όπως το Hilton Metropole ως bar manager αλλά και το Nightjar, ψηφισμένο ως το 2ο καλύτερο cocktail bar στον κόσμο για το 2013.
Σήμερα εργάζεται στο Villa Di Mare Group ως Head Bartender – Bar Manager και ως καθηγήτρια Bartending στην τουριστική σχολή Anko Ρόδου.
Τέλος η Ντίνα Νικολίτση έχει γράψει 4 βιβλία για μπαρ τα οποία αναμένεται να εκδοθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Λεπτομέρειες σεμιναρίου
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρξει διάλειμμα ώστε να γευματίσετε με τους καθηγητές