Η Ζαχαροπλαστική τέχνη μία δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους.
Σε αυτό το καλοκαιρινό σεμινάριο οι μικροί Ζαχαροπλάστες θα εκπαιδευτούν στις Α ύλες και σε δημιουργικές συνταγές ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τις πρακτικές δραστηριότητες, με τις ομαδικές ενασχολήσεις, με την ανάμιξη των υλικών και με την δημιουργία μίας συνταγής που ενώ φαίνεται πολύπλοκή τελικά διαπιστώνουν πως μπορούν να την κατακτήσουν. Οι μικροί μας μαθητές έχουν την δυνατότητα να εξασκήσουν το μαγειρικό – ζαχαροπλαστικό τους ταλέντο σε πρότυπο επαγγελματικό – εκπαιδευτικό εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας της σχολής ΑΝΚΟ και να νιώσουν και οι ίδιοι επαγγελματίες Ζαχαροπλάστες, γεγονός που εξυψώνει την αυτοπεποίθηση τους και τις δεξιότητες τους.
Το σεμινάριο θα διδάξει στους μικρούς μας φίλους την απαιτούμενη θεωρία για να δημιουργήσουν μόνοι τους τα γλυκά τους, καθώς και πληροφορίες για μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή.
Το σεμινάριο θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης των μικρών μας σπουδαστών.
Θεματολογία
Ενδεικτική θεματολογία:
Κέικ καρότου, Cupcake βατόμουρο, Κομμάτι δραστηριοτήτων, Soft cookies, Sable βανίλιας, Moelle, Πασχαλινά κουλούρια, Κόψιμο soft, Kόψιμο sable, Σάμαλι, Πανακότα, Σάλτσα φρούτα του δάσους, Τυρόψωμα, Τάρτα μήλου, Ψωμάκι βιενέζικο, Αλμυρό κέικ, Προφιτερόλ, Ψωμί polenta,Ψωμί με σοκολάτα και καρύδι, Λαγάνα, Cinnamon Rolls, Παιχνίδια σοκολάτας, Κρέμα πιάτου βανίλια, Black forest τούρτα, Κρέμα πιάτου σοκολάτας.
Σε ποιους απευθύνεται
Σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών με όρεξη να μάθουν τα θεωρητικά και πρακτικά μυστικά της ζαχαροπλαστικής τέχνης και να συνδυάσουν το παιχνίδι και την ομαδικότητα με τις γλυκές του δημιουργίες.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι pastry chef με πλούσια επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ρόδος: