Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Anko παρέχει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών στον Τομέα της Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας για όσους αγαπούν και θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά σε αυτό τον δημιουργικό κλάδο.

Σε ποιους απευθύνεται

Ολοκληρώνοντας τα ταχύρρυθμα προγράμματα Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας, οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και σε κάθε επαγγελματικό χώρο παρασκευής γλυκών και αρτοπαρασκευασμάτων. Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας απευθύνεται σε επαγγελματίες ή αρχάριους.

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Γνωριμία με τις πρώτες ύλες. Ιδιότητες αυτών-διαχείριση υλικών.
  • Τα γιατί και πως κάθε υλικού. Αρμόνια εμφάνισης γεύσης.
  • Κουλούρια βουτήματα κουκιές, παραπλήσιες ζύμες [τάρτες πατ μπριζε κλπ].
  • Γλυκά ταψιού, συνδυασμός αυτών με υλικά όπως ξηροί καρποί ,σοκολάτα ,φρούτα,
  • Πραλίνες, κρέμες κλπ.
  • Σοκολάτα. Ιδιότητες, εφαρμογές, σοκολατάκια, σοκολατένιες φιγούρες.
  • Σοκολάτα ως γεύση και διακόσμηση.
  • Παντεσπάνια- κέικ – μαφφινς, κοκ, κοκκάκια, κλπ.
  • Κρέμες. Πατισερί, αλευρόκρεμα, καστέρ, μπαβεριάν, βουτυρόκρεμα.
  • Εφαρμογές σε ταρτάκια, σουδάκια, εκλεράκια.
  • Τούρτες , πάστες, παστάκια.
  • Μαρέγκες, μικρογλύκα.
  • Ζελέ, καραμελέ, μους, πανακότα, κρεμ μπρουλέ.
  • Ζύμες, ντόνατς, δανέζικα, κρουασάν, σφολιάτα, λουκουμάδες.
  • Ζύμες, τσουρέκι, μπριοζ, νεκρή ζύμη.
  • Ζύμες ψωμιών, φραντζολάκια, ρολάκια, γκουρμε ψωμάκια, ζύμη πίτσας.
  • Παραδοσιακά Ψωμιά και αρτοποιήματα.
  • Πάστα ζάχαρης- καραμέλα.
  • Tεχνικές διακόσμησης.
  • Παγωτά, Σορμπέ, παρφαί.
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Κοστολόγιο

Πτυχίο-Πιστοποιητικό Ζαχαροπλαστική / Αρτοποιία

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.
Top