Θεματική σεμιναρίου : ‘Κρέμες Γάλακτος & προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών / Από την θεωρία στην εφαρμογή’

Περιγραφή

Νέες εμπειρίες και συνταγές από τον executive chef Τσατσάκη Βασίλειο θα παρουσιασθούν στους σπουδαστές του ΙΕΚ Μαγειρικής

Υποχρεωτική παρακολούθηση για σπουδαστές Μαγειρικής Α έτους.
Προαιρετική παρακολούθηση για σπουδαστές Β έτους.

Ο chef της Friesland Campina Hellas θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνταγές του ίδιου με τη χρήση αποκλειστικά επαγγελματικών προϊόντων της εταιρείας, όπως κρέμες γάλακτος και γάλατα, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και τάση στη μαγειρική.

Το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα γευστικό αλλά και πρωτότυπο.

Στο θεωρητικό μέρος περιλαμβάνονται

  • Ορισμοί – κατηγορίες προϊόντων
  • Παραγωγική διαδικασία κρέμας γάλακτος
  • Βασικές χρήσεις - ανάγκες χρηστών & προφίλ επαγγελματία
  • Διαφορές κρέμας γάλακτος & προϊόντων με προσθήκη φυτικών λιπαρών
  • Διαδικασία ‘χτυπήματος’ της κρέμας γάλακτος - παράμετροι που επηρεάζουν την διαδικασία

Στο τεχνικό μέρος περιλαμβάνονται

  • Μαγειρικές παρασκευές με κρέμα γάλακτος & προϊόντος με προσθήκη φυτικών λιπαρών - χρήση προϊόντων επαγγελματικού καταλόγου της FCH
  • Food styling
  • Tastings – γευστικές δοκιμές διαφορετικών τύπων κρέμας γάλακτος & προϊόντων με φυτικά λιπαρά χωρίς επιπλέον προσθήκη
  • Σύγκριση ομογενοποιημένης vs μη ομογενοποιημένης κρέμας γάλακτος & ζωικά λιπαρά vs φυτικά λιπαρά
  • Παρασκευή επιδορπίου – διαφορετικές παραλλαγές

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν οι κάτωθι παρασκευές

  • Dressing με Μελίχλωρο Λήμνου
  • Σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο & κρέμα ανθότυρου
  • Ριζότο Chorizo
  • Φιλέτο σολωμού με βελουτέ κουνουπίδι
  • Ριζότο σοκολάτας
Top