Συνοπτικό πρόγραμμα
- Ιστορία του καφέ
- Το καφεόδεντρο
- Ανατομία του καρπού
- Δράση της καφεΐνης στον οργανισμό
- Λειτουργία της καφετέριας
- Βασικές διαφορές Arabica-Robusta
- Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
- Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
- Καθημερινές καθαριότητες
- Εισαγωγή στο Latte Art & Etching
- O espresso και οι παραλλαγές του
- Στιγμιαίος / Frappe
- Freddo
- Εξυπηρέτηση Πελατών – παραγγελιοληψία
- Tamping
- Ορισμός του espresso
- Υποεκχύλιση και υπερεκχύλιση
- Εισαγωγή στο 3d wave of coffee
Πρακτικές Ασκήσεις Παρασκευής Καταρτιζομένων
- Ρυθμίσεις μύλου άλεσης Espresso
- Παρασκευή Espresso και παραλλαγές
- Cappuccino, Latte
- Καθαριότητα χώρου & μηχανών
- Ελληνικός / Σοκολάτα / Τσάι
- Γευσιγνωσία σωστού και λάθους espresso
Πτυχίο-Πιστοποιητικό Barista Basic
Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.