Free cookie consent management tool by TermsFeed

Για 3η χρονιά στην ANKO Ρόδου, ο Chef Δημήτρης Δημητριάδης, έρχεται να μας δείξει το νέο Trend των Εστιατορίων, χειροποίητα Ψωμιά φυσικής ωρίμανσης με προζύμι.

Φιλοσοφία του σεμιναρίου

Είναι η δημιουργία χειροποίητων ψωμιών που ξυπνούν αναμνήσεις. Στόχος είναι εξειδίκευση των Chef στο ψωμί Εστιατορίου. Το ψωμί στα εστιατόρια έχει αποκτήσει πλέον την δική του ξεχωριστή θέση και μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την συνολική εμπειρία του πελάτη.

Ιστορικά στοιχεία για το ψωμί

Αποδίδουμε στους Αιγύπτιους την εφεύρεση του ψωμιού, οι οποίοι κατασκεύαζαν γαλέτες με βάση το κεχρί και το κριθάρι. Ανακάλυψαν τυχαία τη διόγκωση σε ένα κομμάτι ζύμης που είχε ξινίσει.  

Τεχνικές που αναπτύσσονται στο σεμινάριο

  • Αυτόλυση (autolyse ή autolysis)
  • Χύμα ωρίμανση (bulk fermentation)
  • Χτύπημα & δίπλωμα (slap & fold ή μέθοδος Betrinet)
  • Φυσική ωρίμανση
  • Δημιουργία προζυμιου
  • Γαλακτωματοποίηση
  • Zύμωμα στο χέρι

Συνταγές που θα παρουσιαστούν

  • Focaccia παντζάρι
  • Λαδένια τραχανά
  • Προζυμένιο ολικής με ελιές
  • Προζυμένιο ολικής
  • Ψωμί πατάτας
  • Ψωμί τοστ

Πληροφορίες Φοίτησης

Διάρκεια μαθημάτων από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ισχύει η σύχρονη μορφή μικτής εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία και με τηλεκατάρτηση 

Πως θα παρακολουθήσετε το σεμινάριο

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Live μέσω της πλατφόρμας μας elearning χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ZOOM.
Για να παρακολουθήσετε θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Internet από κινητό ή σταθερό η/υ ή tablet.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό «Noma» της Δανίας. Οπαδός της μεσογειακής κουζίνας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ο chef του Artisanal στην Κηφισιά. Έχει βραβευτεί με «Χρυσό σκούφο» 4 φορές και 4 βραβεία Ελληνικής κουζίνας.

Επιπλέον έχει επιμεληθεί το μενού νέου Αρτοποιείου στο Εδιμβούργου.  

Top