Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Τα μυστικά των παραδοσιακών συνταγών και οι ιδιαίτερες τεχνικές τους σε ένα μοναδικό σεμινάριο!

Για πρώτη φορά στο νησί μας ο διάσημος ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη και connoisseur των σιροπιαστών δημιουργιών Νικόλαος Χαντζαρίδης θα παρουσιάσει αναλυτικά σπάνιες τεχνικές χειροποίητου φύλλου και θα ετοιμάσει μοναδικά γλυκά που θα μας ταξιδέψουν στην μαγική Ανατολή.

Φιλοσοφία του Σεμιναρίου

Οι περιοχές της Ανατολής, με πρώτη τον Ελληνικό Πόντο φημίζονται για τα μοναδικά σιροπιαστά γλυκά τους που αιχμαλωτίζουν γεύσεις και αρώματα και μαγεύουν τον ουρανίσκο μας. Τα αμέτρητα και προπάντων αγνά υλικά των συνταγών με τις κατάλληλες τεχνικές μετατρέπονται σε γευστικές δημιουργίες που μας ανακαλούν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια ή και νοσταλγικές αναμνήσεις από χώρες μακρινές.

Ο Νικόλαος Χαντζαρίδης είναι ο πλέον μυημένος στον μαγικό χώρο των αυθεντικών γλυκών της ανατολής και από χρόνια προσφέρει στην εκλεκτή πελατεία του στην Θεσσαλονίκη τα εξαιρετικά σιροπιαστά του. Μετά από πολλά χρόνια ταξιδιών στις χώρες της Ανατολής και βαθιάς μελέτης της παράδοσης  έχει καταφέρει να αναδείξει τα μυστικά των παλιών συνταγών και να τα συνδυάσει με τις παραδοσιακές τεχνικές του φύλλου και του μυρωδάτου σιροπιού.

Περιεχόμενα

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακές τεχνικές, συγκεκριμένα:

  • Τέχνη ανοίγματος της ζύμης.
  • Επεξεργασία των ξηρών καρπών: μόνωση των ξηρών καρπών με λιπαρό μείγμα, για καλύτερη αντοχή κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθήκη άλλων στοιχείων για διατήρηση αρωμάτων και για την καλύτερη απορρόφηση τον υγρών.
  • Επιλογή λιπαρής ύλης
  • Δημιουργία διαφόρων γεμίσεων όπως: πάστες ξηρών καρπών, μείγμα ξηρών καρπών κρέμες ψησίματος
  • Δημιουργία σιροπιών. Πυκνότητες και βαθμοί βρασμού για αποφυγή κρυσταλλοποίησης
  • Τρόπος ψησίματος των προϊόντων για όλους τους τύπους των φούρνων καθώς και τηγάνισμα σε μία ειδικά διαμορφωμένη εστία υγραερίου
  • Αποθήκευση των ημιτελών προϊόντων

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την υλοποίηση αυθεντικών συνταγών για παραδοσιακά γλυκίσματα όπως:

  • Μπακλαβαδάκια κιλού με φιστίκι Αιγίνης
  • Μπακλαβάς ατομικός με φιστίκι Αιγίνης
  • Φυστίκ-Σαρμά με πούδρα και μείγμα από φιστικί Αιγίνης
  • Κοχύλι με σιμιγδαλόκρεμα και μείγμα από φιστίκι Αιγίνης
  • Κουλουσκούλ με μείγμα καρυδιού
  • Γαλακτομπούρεκο φόρμας
  • Πεταλάκι με πούδρα από φιστίκι Αιγίνης και πραλίνα φιστικιού
  • Σουρωτό με κρέμα τυριού και χαβιάρι φρούτων
  • Μπακλαβαδάκι με σιρόπι γάλακτος, σοκολάτα γάλακτος και μείγμα αμυγδάλου
  • Ντιλπέρ με πούδρα και μείγμα από φιστίκι Αιγίνης  και κρέμα μαστίχας
  • Ντιλπέρ με μελόπαστα καρυδιού
  • Μπουρμάς Κανταΐφι με μανούρι
  • Μπουρμάς με σιρόπι γάλακτος και μείγμα αμυγδάλου με σοκολάτα γάλακτος

Επιπλέον, θα παρασκευασθούν και ιδιαίτερα γλυκά εστιατορίου :

  • «Ελληνικόν» με χειροποίητο φύλλο κρούστας μανούρι καραμελωμένο σουσάμι και σάλτσα ταχίνι.
  • «Μπουρμάς κανταΐφι» με μείγμα αμυγδάλου με κρέμα ashta και σιρόπι γάλακτος.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Νικόλαος Χαντζαρίδης ανήκει στους Pastry Chef που περιπλανώνται στις συνταγές του χθες και ανακαλύπτουν μυστικά και τεχνικές από την παράδοση, δημιουργώντας  γλυκιές απολαύσεις. Οι οικογενειακές επιρροές από τον προπάππου του και βεβαίως η Ποντιακή (Τραπεζούντα) καταγωγή του, του άνοιξαν τον δρόμο της αναζήτησης του.

Ταξίδεψε στην γειτονική Τουρκία και την Συρία και συνεργάστηκε με τους πιο έμπειρους τεχνίτες ζύμης, φύλλου και παραδοσιακών σιροπιαστών. Το ταλέντο του και βεβαίως η εσωτερική του ροπή προς τον μαγικό κόσμο των γλυκών της Ανατολής ήταν τα απαραίτητα προσόντα για να διαπρέψει στον χώρο και να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες/τεχνίτες με διεθνή καταξίωση.

Πληροφορίες παρακολούθησης

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί Παρασκευή 4 , Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου Anko στην Ρόδο, στην αίθουσα ζαχαροπλαστικής.

Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, με ζωντανή επίδειξη των όλων των προαναφερθέντων τεχνικών (Demonstration) από τον κ. Χαντζαρίδη και γευστική δοκιμή από τους συμμετέχοντες.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και μάγειρες, σπουδαστές ή απόφοιτους της σχολής, Chef και Pastry Chef.

Top