Μοναδική και λαχταριστή η παρουσίαση του Chocolate Ambassador της Βέλγικης σοκολάτας Callebaut κου Πέτρου Κανάκη, τεχνικός σύμβουλος ζαχαροπλαστικής στην εταιρία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής "Στέλιος Γιαννίκας ΑΕΒΕ".
Ο κος Κανάκης μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι με άρωμα σοκολάτας μύησε τους σπουδαστές στα μυστικά της σοκολάτας.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε από τα στάδια παραγωγής της σοκολάτας, από την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, καβούρδισμα, μέχρι και το τελικό προϊόν.
Εστίασε στο σημαντικότερο κεφάλαιο κατά την επεξεργασία της σοκολάτας που είναι το στρώσιμο (tempering) και τόνισε ότι γνώση του αποτελεί βασικό εφόδιο για κάθε νέο επαγγελματία.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε από τα στάδια παραγωγής της σοκολάτας, από την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, καβούρδισμα, μέχρι και το τελικό προϊόν.
Εστίασε στο σημαντικότερο κεφάλαιο κατά την επεξεργασία της σοκολάτας που είναι το στρώσιμο (tempering) και τόνισε ότι γνώση του αποτελεί βασικό εφόδιο για κάθε νέο επαγγελματία.
Στο τέλος παρουσίασε ιδέες για σοκολατάκια με υπέροχες γεμίσεις καθώς και τις σοκολάτες με ονομασία προέλευσης Single Origin και Blend of Origins.
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Κ.Σταματίκος-Π.Τσολάκης για την πολύτιμη βοήθεια τους για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.