Free cookie consent management tool by TermsFeed
Φιλοξενία ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
← Όλα τα Νέα

Φιλοξενία ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Εν έτη 2022 ο κλάδος της φιλοξενίας έχει ακόμη να κάνει σημαντικές αλλαγές προτού προσφέρει πλήρη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία. Πέραν της δεδομένης κοινωνικής ευαισθητοποίησης, τα ξενοδοχεία χάνουν ένα τεράστιο τμήμα της τουριστικής αγοράς αμελώντας να αναβαθμίσουν ή και να προωθήσουν τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας τους.
 
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Anko, ενισχύοντας το ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, διοργανώνει διάλεξη για το καίριο ζήτημα της ίσης μεταχείρισης των φιλοξενούμενων και το σύνολο των ενεργειών που απαιτούνται, καθώς αποτελεί δείγμα υψηλού επαγγελματισμού αλλά και ταυτόχρονα απόδειξη πολιτισμού.
 
Ο Δρ. Νίκος Θεοχάρης, Συγγραφέας και Καθηγητής Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μας αναλύσει τη σημασία αλλά και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών στη διάλεξη που θα δώσει την Πέμπτη 3 Μαρτίου στο ΙΕΚ Anko Ρόδου.
 
Ο εισηγητής με την μακρόχρονη ενασχόληση του με την τουριστική εκπαίδευση, θα παρουσιάσει την επιστημονική προσέγγιση αποτελούμενη από τις ακόλουθες ενότητες:
·       Η έννοια της πρόσβασης και της προσβασιμότητας
·       Άτομα με Αναπηρία
·       Εμπόδια που συναντούν τα άτομα με αναπηρία κατά την διάρκεια της διαμονής τους στο ξενοδοχείο
·       Βασικές αρχές παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας σε άτομα με αναπηρία
·       Παρεχόμενες υπηρεσίες στην κράτηση, άφιξη, διαμονή και αναχώρηση από το ξενοδοχείο
·       Αποτελέσματα έρευνας
·       Συμπεράσματα - Προτάσεις
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώστε τώρα συμμετοχή. 🌐 https://bit.ly/3H8YoMY
Top