Free cookie consent management tool by TermsFeed
Εξετάσεις Πιστοποίησης 2022
← Όλα τα Νέα

Εξετάσεις Πιστοποίησης 2022

Οι απόφοιτοι σχολών ΙΕΚ έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιούν τις γνώσεις τους και να ενδυναμώνουν το βιογραφικό τους λαμβάνοντας κρατική πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα ΕΟΠΠΕΠ.
 
Εν όψει των επικείμενων Εξετάσεων 2022-2023, ο ΕΟΠΠΕΠ προέβη σε σχετική ενημέρωση που αναφέρει ότι ξεκίνησαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των υποψηφίων από 24 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2022.
 
Οι υποψήφιοι θα κάνουν την αίτηση και θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι ίδιοι, διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ εδώ Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στο νέο «Οδηγό Υποβολής του 2022-2023».
 
Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν λάβει ΒΕΚ από το ΙΕΚ που φοίτησαν.
 
Αναλυτικότερα:
 
ΒΗΜΑΤΑ ΑΙΤΗΣΗΣ
Όλοι οι υποψήφιοι αρχικά θα πρέπει να προβούν στα απαραίτητα τέσσερα (4) βήματα ως ακολούθως:
 
  1. Εγγραφή στο ηλεκτρονικό Μητρώο Υποψηφίων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://pistop.eoppep.gr/eop_f0054.php
Μόλις κάνετε την  Αίτηση, θα λάβετε αυτόματα ένα δεύτερο e-mail με τον Αριθμό Εγγραφής σας στο Μητρώο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ!
 
  1. Καταβολή των αναλογούντων εξετάστρων, μέσω της εφαρμογής e- Πληρωμές. Για να μπείτε στην εφαρμογή πληκτρολογήστε:https://eparavolo.eoppep.gr
Η καταβολή των εξετάστρων διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής e-Πληρωμές του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π με τους κωδικούς taxisnet.
 
Α. Για την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους:
επιλέξτε: «Κατηγορία Υπηρεσίας: Πιστοποίηση Προσόντων» και «Υπηρεσία: Εξετάσεις Θεωρητικού Μέρους Αποφοίτων ΙΕΚ».
 
Β. Για την εξέταση του Πρακτικού Μέρους: επιλέξτε: «Υπηρεσία: Εξετάσεις Πιστοποίησης Πρακτικού Μέρους Αποφοίτων ΙΕΚ»
 
 
  1. Συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης πιστοποίησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://pistop.eoppep.gr/
Αφού μπείτε στην εφαρμογή, επιλέξετε από το πεδίο «Υποβολή Αιτήσεων – Δηλώσεων» ---> Όλων των λοιπών Κατηγοριών
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
• Στο πεδίο «Αρ. Εγγραφής στο Μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.» συμπληρώστε τον Αριθμό εγγραφής, δηλαδή, αυτόν τον οποίο λάβατε με e-mail μετά την καταχώριση των στοιχείων σας στο 1ο Βήμα.
  • Στο πεδίο «Αρ. Μητρώου Καταρτιζομένου» εισάγετε τον αριθμό που αναγράφεται στη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) την οποία έχετε παραλάβει από το Ι.Ε.Κ. αποφοίτησης – και ΟΧΙ τον Αριθμό Πρωτοκόλλου έκδοσης της Β.Ε.Κ.
 
  1. Αποστολή των δικαιολογητικών στο e-Πρωτόκολλο – Ηλεκτρονική Θυρίδα Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του e-Πρωτόκολλο - ηλεκτρονικής θυρίδας του πρωτόκολλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. επιλέγοντας την κατηγορία «ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ» και θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΞΕΤΕΠΑΛ, ΨΥΚΤΙΚΟΙ» αναγράφοντας στην περιγραφή τον Αριθμό ηλεκτρονικής «Αίτησης Δήλωσης Υποψηφίου».
  • Ταυτοτητα
  • ΒΕΚ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
 
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες! 
Top