Free cookie consent management tool by TermsFeed
Διαγωνισμός Μαγειρικής για 3η χρονιά στα Μάσσαρι
← Όλα τα Νέα

Διαγωνισμός Μαγειρικής για 3η χρονιά στα Μάσσαρι


Για 3 συνεχόμενη χρονιά ο  Σύλλογος Γυναικών οι «Μασαρενές», με την υποστήριξη της τουριστικής σχολής ΑΝΚΟ, διοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, τον  διαγωνισμό Μαγειρικής όπου συμμετείχαν και γυναίκες από την Μαλώνα.  Η γιορτή αναβίωση της κουλτούρας μας μέσα από την τοπική γαστρονομία έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας θεσμός της Ρόδου.

Στον διαγωνισμό διαγωνίσθηκαν συνολικά 57 εδέσματα στις κατηγορίες Κρύο Πιάτο, Κυρίως Γεύμα και Γλυκό, όλα μαγειρεμένα με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού, αναδεικνύοντας τοπικές γεύσεις, πολιτισμό και παράδοση με την χρήση τοπικών αυθεντικών υλικών.

Κριτές

Στην κριτική επιτροπή είχαμε για μία ακόμα χρονιά τους εξαιρετικούς καθηγητές και Chef της Anko κ. Μανουσάκης, κ. Φτάκλας, κ. Παπανικολάου, κ. Βασιλείου, η διαιτολόγος κα Πουλλή ενώ τίμησαν με τη παρουσία τους και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κος Χριστοφόρου Νίκος και ο γενικός γραμματέας κος Τζίτζος Επαμεινώνδας και ο executive chef κ. Σβανάς.

 Guest Star της εκδήλωσης και κριτές οι εθνικής εμβέλειας Chef κα Μάγκυ Ταμπακάκη και ο chef Μανόλης Παπουτσάκης, τους οποίους έχουμε γνωρίσει στο Junior Master chef.

Βραβεία  

Το πρώτο βραβείο για την κατηγορία Κρύο Πιάτο απέσπασε ένα πιάτο πρωτοεφανιζόμενο στην γιορτή μαγειρικής τα “Βρρωμοσελινα” με νικήτρια την κυρία Μαρια Αρτεμάκη σε ισοψηφία με το πιάτο «Τάρτα κόκκινη κολοκύθα» της κας  Σταματίας Χριστοφακη, για τη κατηγορία Κυρίως Γεύμα αναδείχθηκε το πιάτο “Καραβόλοι Γιαχνί ” με την κυρία Τσαμπίκα  Γιουλλάκη  ενώ στο  Γλυκό  ξεχώρισαν τα  “Κουλουράκια με ασκινόκαρπο ” από την κυρία Εμμανουέλα Ελιαδάκη.

Συγχαρητήρια σε όλες τις διαγωνιζόμενες για την συμμετοχή τους και τα εξαιρετικά εδέσματα!

Την  εκδήλωση φιλοξένησε λόγω κακοκαιρίας καφέ μπαρ του χωριού με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Γιώργου Βογιατζή, ενώ συμμετείχαν και οι χορευτικές ομάδες του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Μασαρων το “Καμειρί” και της Μαλώνας ο “Θερακλός”.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ράδιο Αρχάγγελος με την παρουσιάστρια  Ελεονόρα Δοντά.

 Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε δοκίμασε όλες τις γευστικές δημιουργίες των διαγωνιζόμενων ενώ διασκέδασαν χορεύοντας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στον κόσμο κεράσματα τα οποία επιμελήθηκαν τα τμήματα Ζαχαροπλαστικής της σχολής ΑΝΚΟ με τον pastry chef Σαββή Κώστα και τους σπουδαστές του. Επίσης, τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους κριτές και στον κόσμο επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του Ηοtel Management υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και Μaitre κ. Θεοδόση Κωβιού

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων.
 


 
 
Top