← ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ηρακλής Μπακάλης
EXECUTIVE CHEF
O Ηρακλής Μπακάλης γεννήθηκε στον Πειραιά με Μικρασιάτικες καταβολές και είναι απόφοιτος του τμήματος μαγειρικής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου.
Από το 1997 που είχε την πρώτη του επαφή με την κουζίνα έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων ανά την Ελλάδα, σε εταιρείες όπως η Grecotel, Aldemar, Atlantica, Divani και Mitsis καθώς και σε πλήθος γνωστών a la carte εστιατόριων της Αθήνας. Παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια σχετικά με την ειδικότητα του και έχει εξειδικευτεί στον τομέα των θεματικών εστιατόριων ξενοδοχείων, με έμφαση στην μεξικανική, ασιατική και ιταλική κουζίνα.
Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί παράλληλα με την μαγειρική, με την τέχνη της φωτογραφίας ως food stylist και food photographer και είναι ιδιοκτήτης της σελίδας 1000 Words Photo Studio.
Σήμερα εργάζεται ως Executive Chef στο ξενοδοχείο Mitsis Faliraki Beach Hotel & Spa ενώ παράλληλα αναλαμβάνει το consulting σε εστιατόρια και events. Από το 2015 είναι επίσης καθηγητής μαγειρικής τέχνης στην ΑΝΚΟ Ρόδου διδάσκοντας τόσο στα ταχύρρυθμα τμήματα όσο και σε τμήματα ΙΕΚ . Το 2019 επιμελήθηκε το νέο τμήμα Garde Manger – Κρύα κουζίνα που αποτελεί το πιο καινούριο τμήμα που πλαισιώνει την γκάμα ειδικοτήτων της σχολής πάνω στην γαστρονομία.