Θεματολογία
1ο Εργαστήριο: Μίνι γιορτινά κέικ
Παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ μαθητών και καθηγητή - οργάνωση τμημάτων - επεξήγηση μαθημάτων.
2ο Εργαστήριο: Γιορτινοί γεμιστοί λουκουμάδες και μπισκότα gingerbread
Λόγω εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.
3ο Εργαστήριο: Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια ζύμης - στόλισμα - στήσιμο.
4ο Εργαστήριο: Βασιλόπιτα - Μελομακάρονα
5ο Εργαστήριο: Αρτολιχουδιές - Λάβα σοκολάτας
6ο Εργαστήριο: Κεφάλαιο Αρτοποιίας
Θα παρασκευαστούν μία αλμυρή και μία γλυκιά ζύμη.
7ο Εργαστήριο: Αρτόζυμα - Παρουσίαση Μπανόφι
8ο Εργαστήριο: Μπάρες Δημητριακών - Το Μιλφέιγ αλλιώς
9ο Εργαστήριο: Big Cookie. - Η τελευταία δημιουργία είναι Έκπληξη !
Απευθύνεται σε
Mαθητές που έχουν ξανά παρακολουθήσει μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Λίγα λογια για τον Εισηγητή:
Ο Μέρας Βασίλης σαν “ανήσυχο” πνεύμα που είναι, έχει παρακολουθήσει πολλές επιδείξεις και σεμινάρια. Ένα από τα πιο σημαντικά σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει είναι το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Premier Gastronomy Festival-All about Chocolate που διεξήχθη από την Valrhona στο Bansko της Βουλγαρίας το 2014. Επίσης έχει παρακολουθήσει παρασκευή παγωτού από την Aromitalia το 2010 και επίδειξη φουσκωτής και τραβηχτής καραμέλας το 2008. Το Ιανουάριο του 2020 επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας της Callebaut στο Βέλγιο και τα κεντρικά της εταιρείας Puratos.
Έχει συμμετάσχει σε σειρά διεθνών εκθέσεων όπως η Artoza και η Horeca και επίσης στο Σαλόνι Έκθεσης Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής στο Παρίσι της Γαλλίας το 2000.
Η πρώτη του επαγγελματική επαφή με την Ζαχαροπλαστική έγινε στα Γιαννιτσά σε πολύ γνωστά ζαχαροπλαστεία όπως Sapore, Stratos και Serano. Η αρχή στον ξενοδοχειακό κλάδο έγινε στην εταιρεία Aldemar στο ξενοδοχείο Paradise της Ρόδου. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε με την 8ετή συνεργασία του με το ξενοδοχείο Rhodos Palladium υπό τις οδηγίες του Pastry Chef Βαρνάβα Κυριάκου. Επίσης, για 3 χρόνια εργάστηκε στον όμιλο Atlantica ως Executive Pastry Chef για τις μονάδες Atlantica Imperial Resort and Spa, Atlantica Aegean Blue, Atlantica Aegean Park.
Το σημαντικότερο επαγγελματικό του βήμα ήταν όταν εργάστηκε στο Βέλγιο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Saint Nicolas βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin στην παρασκευή γλυκών a la carte.
Την τελευταία τριετία έχει επιστρέψει στην μονάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, το Rhodos Palladium ως Executive Pastry Chef.
Παράλληλα με την εργασία του στις μεγάλες αυτές ξενοδοχειακές μονάδες έχει συνεργαστεί με Ζαχαροπλαστεία όπως: Finncafe, Cupcake Royal Café, Φουρνάρικο Παλιάς Πόλης Ζαχαροπλαστείο Γλυκοεπιλογές, Chocolat. Τέλος έχει εργαστεί και στην σχολή Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.
Πλέον είναι και καθηγητής στα τμήματα ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής αλλά και στα Ταχύρυθμα Ζαχαροπλαστικής της σχολής ΑΝΚΟ Ρόδου.
Τοπος υλοποίησης
Εγκαταστάσεις Σχολής Ανκο
Γεωργίου Σεφέρη 78-80
Κέντρο Μήδεια.