Σε ποιούς απευθύνεται
Το πρόγραμμα της Τουριστικής Σχολής Anko απευθύνεται σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, σε μάνατζερ, maitre, service μάνατζερ, captain, fnb μάνατζερ, σερβιτόρους κτλ.
Συνοπτικό πρόγραμμα
Εισαγωγή
- Τι είναι Εστιατόριο.
- Ιστορική αναδρομή εστιατορίων.
- Τι είναι εστιατοριακή τέχνη.
- Είδη εστιατοριακών μενού.
- Τύποι εστιατορίων και βασικά τους χαρακτηριστικά για την κατηγοριοποίησή τους.
- Επιτυχημένα εστιατόρια.
Τα πρώτα βήματα δημιουργίας ενός εστιατορίου
- Προσέγγιση ταυτότητας για την δημιουργία ενός εστιατορίου
- Εργονομικά χαρακτηριστικά που πρέπει κάποιος να προσέξει.
- Βασικά πρότυπα λειτουργικότητας και Υγιεινής.
- Διαρρύθμιση χώρου.
- Κανόνες υγιεινής HACCP.
Οργάνωση προσωπικού και αρμοδιότητες
- Τι είναι Μπριγκάντα;
- Τμήματα του FnB.
- Ιεραρχία στο FnB και ανάλυση Τμημάτων και καθηκόντων σε κάθε θέση.
- Τι είναι ο Τραπεζοκόμος και ποια τα καθήκοντά του;
- Επαγγελματικές δεξιότητες.
- Εργασιακοί κανόνες
Εξοπλισμοί και σκευή
- Εξοπλισμός εστιατορίου
- Σκεύη εστιατορίου
- Λινά εστιατορίου
Κατηγορίες
- Κατηγοριοποίηση βασικών γευμάτων
- Κατηγοριοποίηση Ξενοδοχείων
- Κατηγοριοποίηση πελατών
Νέες διατροφικές τάσεις και Αλλεργίες
- Τι είναι αλλεργία και τι είναι δυσανεξία φαγητού.
- Τι είναι Vegeterian, Pescaterian, Flexeterian και Vegan.
- Διατροφικές προτιμήσεις λόγω θρησκείας.
- Γαστρονομικές τάσεις.
Βασικές εργασίες στο εστιατόριο
- Τι είναι Mise en place εστιατορίου;
- Στρώσιμο τραπεζιών με ειδικό μενού.
Οινοχοιϊα
Ενδεικτικές εργαστηριακές ασκήσεις:
- Παιχνίδι με στρογγυλούς δίσκους κ παραμάνες
- Εξοικείωση με μάζεμα πιάτων και το κουβάλημά τους με την χρήση χεριών και δίσκου με ψαλίδι.
- Στρώσιμο τραπεζιών
- Εξοικείωση με κουταλοπίρουνο
- Mise en place βασικού κουβέρ.
- Σερβίρισμα καλεσμένων με τον αγγλικό τρόπο σερβιρίσματος.
- Τεχνική ανοίγματος φιάλης κρασιού (Λευκό – Ροζέ).
Έξτρα Παροχές
- Δωρεάν Σεμινάριο Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
- Συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η σχολή αναλαμβάνει την προώθηση στην απασχόληση όλων των αποφοίτων.
- Ειδικές τιμές σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, Ευπαθείς Κοινωνικά ομάδες, Επαναλαμβανόμενους σπουδαστές