Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
E-LEARNING

Ο επιτυχημένος μαιτρ γνωρίζει η κάθε κίνηση και τεχνική από που πηγάζει και που αποσκοπεί. Ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυασμού θεωρίας και πράξης που προέρχεται από δεκαετή έρευνα και ανάπτυξη των μεθοδολογιών service και της ορθολογικής οργάνωσης του εστιατορίου. Συνιστούμε ο επαγγελματίας μαιτρ να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του επιτυχημένου σερβιτόρου ώστε να γνωρίζει άρτια τις High end τεχνικές.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα της Τουριστικής Σχολής Anko απευθύνεται σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, σε μάνατζερ, maitre, service μάνατζερ, captain, fnb μάνατζερ, σερβιτόρους κτλ.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Εισαγωγή

  • Τι είναι Εστιατόριο.
  • Ιστορική αναδρομή εστιατορίων.
  • Τι είναι εστιατοριακή τέχνη.
  • Είδη εστιατοριακών μενού.
  • Τύποι εστιατορίων και βασικά τους χαρακτηριστικά για την κατηγοριοποίησή τους.
  • Επιτυχημένα εστιατόρια.

Τα πρώτα βήματα δημιουργίας ενός εστιατορίου

  • Προσέγγιση ταυτότητας για την δημιουργία ενός εστιατορίου
  • Εργονομικά χαρακτηριστικά που πρέπει κάποιος να προσέξει.
  • Βασικά πρότυπα λειτουργικότητας και Υγιεινής.
  • Διαρρύθμιση χώρου.
  • Κανόνες υγιεινής HACCP.

Οργάνωση προσωπικού και αρμοδιότητες

  • Τι είναι Μπριγκάντα;
  • Τμήματα του FnB.
  • Ιεραρχία στο FnB και ανάλυση Τμημάτων και καθηκόντων σε κάθε θέση.
  • Τι είναι ο Τραπεζοκόμος και ποια τα καθήκοντά του;
  • Επαγγελματικές δεξιότητες.
  • Εργασιακοί κανόνες

Εξοπλισμοί και σκευή

  • Εξοπλισμός εστιατορίου
  • Σκεύη εστιατορίου
  • Λινά εστιατορίου

Κατηγορίες

  • Κατηγοριοποίηση βασικών γευμάτων
  • Κατηγοριοποίηση Ξενοδοχείων
  • Κατηγοριοποίηση πελατών

Νέες διατροφικές τάσεις και Αλλεργίες

  • Τι είναι αλλεργία και τι είναι δυσανεξία φαγητού.
  • Τι είναι Vegeterian, Pescaterian, Flexeterian και Vegan.
  • Διατροφικές προτιμήσεις λόγω θρησκείας.
  • Γαστρονομικές τάσεις.

Βασικές εργασίες στο εστιατόριο

  • Τι είναι Mise en place εστιατορίου;
  • Στρώσιμο τραπεζιών με ειδικό μενού.

Οινοχοιϊα

Ενδεικτικές εργαστηριακές ασκήσεις:

  • Παιχνίδι με στρογγυλούς δίσκους κ παραμάνες
  • Εξοικείωση με μάζεμα πιάτων και το κουβάλημά τους με την χρήση χεριών και δίσκου με ψαλίδι.
  • Στρώσιμο τραπεζιών
  • Εξοικείωση με κουταλοπίρουνο
  • Mise en place βασικού κουβέρ.
  • Σερβίρισμα καλεσμένων με τον αγγλικό τρόπο σερβιρίσματος.
  • Τεχνική ανοίγματος φιάλης κρασιού (Λευκό – Ροζέ).

Έξτρα Παροχές

  1. Δωρεάν Σεμινάριο Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
  2. Συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η σχολή αναλαμβάνει την προώθηση στην απασχόληση όλων των αποφοίτων.
  3. Ειδικές τιμές σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, Ευπαθείς Κοινωνικά ομάδες, Επαναλαμβανόμενους σπουδαστές
Top