Φιλοσοφία του Σεμιναρίου
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές και συνταγές τυπικές της Ιταλικής κουζίνας (φρέσκα ζυμαρικά, ριζότο, φοκάτσια, ταρτάρ), ωστόσο σε μια σύγχρονη μορφή, εμπλουτισμένες με τεχνικές και συστατικά άλλων γαστρονομικών παραδόσεων.
Η γαστρονομία σήμερα αλλάζει, ακολουθώντας τις πολιτισμικές αλλαγές της σύγχρονης κοινωνίας. Για αυτό, ο στόχος του σεμιναρίου δεν είναι απλά η διδαχή ενός πιάτου, αλλά πολύ περισσότερο να παρακινήσει τους συμμετέχοντες να ανοίξουν τους ορίζοντές τους σε διαφορετικές γεύσεις και πολιτισμούς, διατηρώντας πάντα μια ηθική και οικολογική προσέγγιση, τόσο στον τομέα της εργασίας, όσο και στον τομέα των πρώτων υλών. Αυτή η γνώση θα μπολιαστεί στην συνέχεια στην αυθεντική γαστρονομική παράδοση, δημιουργώντας πρωτότυπες γευστικές συνθέσεις.
Συνοπτικό πρόγραμμα
Συνταγές 1ης ημέρας
-
Focaccia τυπική της παράδοσης της Απουλίας
-
Χταποδάκι σε λαρδί, φάβα με μελάνι σουπιάς, μαγιονέζα μαϊντανού, γλυκόξινα κρεμμύδια
-
Ριζότο χελιού, σάλτσα buerre blanc με μανταρίνι και τζίντζερ, καμένο κρεμμύδι, αυγοτάραχο
-
Den Miso ξιφίας, μπρόκολο, καπνιστή κρέμα Μετσοβόνε, σάλτσα βατόμουρου
Συνταγές 2ης ημέρας
-
Χωριάτικο ψωμί με προζύμι "casereccio"
-
Μοσχαρίσιο ταρτάρ, μαγιονέζα, καπνιστή παλαμίδα, λεμόνι, critamo και ξηρό miso
-
Tortelli (ή cappelletti) γεμιστά με χοιρινά παϊδάκια, bacon dashi με μπέικον, σάλτσα εσπεριδοειδών με βούτηρο, νιφάδες καπνιστής παλαμίδας
-
Χοιρινή κοιλιά γλασαρισμένη με Den Mιso, σάλτσα ταχίνι, κακάο και πετιμέζι, πικρά άγρια μυρωδικά
Σε ποιους απευθύνεται
Σε σπουδαστές, αποφοίτους, μάγειρες, chef.
Πληροφορίες Φοίτησης
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου Anko στη Ρόδο.
Θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, με τη μορφή Demonstration με γευστική δοκιμή.
Είναι συνολικής διάρκειας 10 ωρών. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν, τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη ημέρα, πρόγραμμα διάρκειας 5 ωρών.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι pastry chef με πλούσια επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.