Νίκος Γεωργόπουλος
Sommelier & Bartender
Έτος αποφοίτησης 2018
Ο Νίκος αποφάσισε να σπουδάσει στην ΑΝΚΟ λίγο πριν ανοίξει τη δική του επιχείρηση εστίασης στο νησί της Κω.
Πίστευε πως για να μπορέσει να δημιουργήσει μια σωστά οργανωμένη επιχείρηση, η οποία θα σέβεται τους πελάτες της και θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να αποκτήσει όλο το θεωρητικό υπόβαθρο στους τομείς του bartending και της Οινολογίας. Η θέλησή του για μάθηση αλλά και η προσήλωσή του στο στόχο υπήρξαν κίνητρα και για τους υπόλοιπους σπουδαστές του τμήματος. Σήμερα, διαθέτει το δικό του Wine & Cocktail Bar, στην Καρδάμαινα της Κω.
«Πριν να ανοίξω το Divino Wine & cocktail bar, έπρεπε να έχω κάποιες βάσεις για να μπορώ να στηρίξω το μαγαζί μου. Κάποιες βάσεις στα κοκτέιλ και στο κρασί. Η ΑΝΚΟ με βοήθησε αρκετά, παρακολούθησα τα ταχύρρυθμα μαθήματα για bar και sommelier. Οι καθηγητές της σχολής, κύριοι Δρεττάκης και Μπίλης, με βοήθησαν με τα μαθήματα τους να πάρω αυτό που ζήταγα. Ευχαριστώ την ΑΝΚΟ αλλά και αυτούς για την βοήθεια τους.»