ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το επάγγελμα του Μάγειρα είναι το πλέον περιζήτητο σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

 

Στα Δωδεκάνησα, με την Ρόδο και την Κω να κατέχουν την 3η και την 6η θέση αντίστοιχα των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, τα τουριστικά επαγγέλματα βρίσκονται στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2014 η Anko Academy διοργάνωσε Hμέρα Kαριέρας στην οποία απορροφήθηκαν όλοι οι σπουδαστές. Ειδικά για τους Μάγειρες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας από ξενοδοχεία πολυτελείας ήταν περισσότερες από τους σπουδαστές και υπήρχε αξιοσημείωτη ζήτηση για πολύ περισσότερους Μάγειρες.

Σε ποιους απευθύνεται

Η σχολή Μαγειρικής της Anko Academy, που λειτουργεί στην Κω, στη Ρόδο & στην Κάλυμνο, έχει ως στόχο να δώσει τις σωστές βάσεις της Μαγειρικής Τέχνης, για να γίνει ο κάθε σπουδαστής ένας επιτυχημένος Chef. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο. Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικές κουζίνες χώρων εστίασης.  Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα πιάτα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, σε πολλές εκδοχές της. 
Oι σπουδαστές της εξασκούνται και δημιουργούν πιάτα με έμπνευση και νοστιμιά, υπο την καθοδήγηση καταξιωμένων chef, στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας. 
Μια επίσκεψη θα σας πείσει...

Συνοπτικό πρόγραμμα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

  • Εγκαταστάσεις-εξοπλισμός κουζίνας, στολές-εργαλεία-μαχαίρια 
  • Ζωμοί-φον-σούπες-Μπεσαμέλ - ρου - σάλτσες ζεστές - ντεμι γκλας 
  • Σάλτσες κρύες (ολλανδέζ, μουσελίν, μουτάρντ, μαγιονέζα, ταρτάρ, αβοκάντο) 
  • Σαλάτες & dressings, BBQ & action 
  • Ζύμες και πίτες (σφολιάτα, φύλλο, κλπ)-αλμυρές τάρτες 
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Νηστίσιμα και χορτοφαγικά μενού 
  • Ιταλία-ζυμαρικά (φρέσκα & βιομηχανικά), πίτσες & ριζότο 
  • Προσωπικά μενού-mise un place- Κοστολόγιο - Πρότυπες Συνταγές 
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Haccp ΕΦΕΤ
  • Τεχνικές εξέυρεσης εργασίας - Προώθηση στην Απασχόληση

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ

  • Παρασκευές με αυγά-κρέπες-μπλινις-πατ α σού 
  • Παρασκευές με τυριά και σουφλέ, παρασκευές με κρέας & κιμά 
  • Ορεκτικά και μεζέδες, τάπας και σνακς 
  • Ψάρια-θαλασσινά-μαλάκια 
  • Πουλερικά και λευκά κρέατα- μαρινάδες 
  • Παραδοσιακά Ελληνικά μενού 
  • Παρασκευές χωρίς Γλουτένη
  • Εθνικές κουζίνες: Sushi - Κινέζικο- Thai - India –Mexico-Ρώσικη-Σκανδιναβική 
  • Food styling – διακοσμητική - εστιατορική τέχνη - τέχνη σερβιρίσματος
  • Οινολογία & μπαρ – απεριτίφ


Η σχολή Μαγειρικής Anko Academy, λειτουργεί με υψηλά ποιοτικά κριτήρια, δίνοντας έμφαση στην δημιουργία καταξιωμένων στελεχών. Εστιάζουμε με μεγάλη προσοχή στην επιλογή των καθηγητών μας, στην διαμόρφωση των κατάλληλων εγκαταστάσεων, στην επιλογή των υλικών. Στην Anko θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις όλα τα μυστικά της Μαγειρικής από καταξιωμένους chef.

Έξτρα Παροχές

  1. Δωρεάν Σεμινάριο Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
  2. Συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η σχολή αναλαμβάνει την προώθηση στην απασχόληση όλων των αποφοίτων.
  3. Ευκολίες Πληρωμών: Η πληρωμή των διδάκτρων γίνεται σε μηνιαίες δόσεις από 6 έως 12 δόσεις (άτοκες).
Top