Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο γευστικός κόσμος των κρεάτων αποτελεί το επίκεντρο της γαστρονομίας.

Η επιλογή της ιδανικής κοπής και ο συνδυασμός των κατάλληλων υλικών δημιουργούν εκλεκτά εδέσματα που απογειώνουν τις γεύσεις! Σε αυτόν τον μοναδικό κύκλο σεμιναρίων θα μάθετε από τον βραβευμένο Σεφ κρεάτων (Meat Chef) Στέργο Μάργαρη πως να ετοιμάζετε απολαυστικές κρεατοπαρασκευές, μετατρέποντας την καλή πρώτη ύλη σε κορυφαίο πιάτο!

Σκοπός σεμιναρίου

Η μαγειρική τέχνη συνεχίζει να εξελίσσεται και διαρκώς ανεβάζει τον πήχη ακόμα υψηλότερα, συνεπώς υπάρχει η ζήτηση για ποιοτικά και ξεχωριστά υλικά. Η τέχνη της προετοιμασίας των πρώτων υλών και συγκεκριμένα του κρέατος έχει εξελιχθεί με την σειρά της ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής. 
 
Ο κρεοπώλης πρέπει να γνωρίζει καλά και να επιλέγει πως θα διαχειριστεί την πρώτη ύλη του. Απαιτείται εκπαίδευση για την διαλογή του σωστού κομματιού για κάθε μαγείρεμα, την επιλογή της κατάλληλης κοπής για να την αποφυγή φύρας, τον συνδυασμό των μπαχαρικών ή των αρωματικών που θα συνοδεύσουν το παρασκεύασμα και βεβαίως την επιμέλεια της εμφάνισης του προϊόντος και την αποθήκευση του. 
 
Οι τεχνικές ωρίμανσης των κρεάτων απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις που συνδυάζουν την επιστήμη της τεχνολογίας τροφίμων, της χημείας και βεβαίως της κτηνιατρικής. 
 
Όλες οι καινούργιες τάσεις στον χώρο καθώς και οι πρωτοποριακές ιδέες του Σεφ Στέργου Μάργαρη, συνθέτουν έναν κύκλο μοναδικών σεμιναρίων για τις κρεατοπαρασκευές που δεν πρέπει να χάσετε!  
 

Περιεχόμενα σεμιναρίου

  • Δημοφιλείς κοπές σε εστιατόρια της Ελλάδας και του κόσμου
  • Παρουσίαση της ξηράς ωρίμανσης κρεάτων (dry age)
  • Κατάλληλος εξοπλισμός
  • Ενδεδειγμένοι χρόνοι ωρίμανσης
  • Διαλογή κατάλληλων τεμαχίων 
  • Συνηθέστερα λάθη
  • Μυστικά και ειδικές οδηγίες
  • Τρόποι μαγειρέματος ώριμων κρεάτων
  • Premium κοπές
  • Μαρινάδες
  • Χρήση αρωματικού βουτύρου
Θα παρουσιαστούν οι εξής συνταγές :
  • BRISKET, συνώνυμο του Texas BBQ
  • PICHANIA, η αγαπημένη των βραζιλιάνων
  • FLAT IRON, η σταχτοπούτα που έγινε η πριγκίπισσα του grill στο Λονδίνο
  • FLAP, το εύκολο φιλέτο
  • TOMAHOWK, Ribeye με τσεκούρι
  • ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ, το φίνο
  • Τ-ΒΟΝΕ VS PORTER HOUSE

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο βραβευμένος Meat Σεφ Μάργαρης Στέργος ξεκίνησε την ενασχόληση του με το αντικείμενο σε νεαρή ηλικία λόγω της οικογενειακής παράδοσης στον τομέα του κρέατος αλλά και της κτηνοτροφίας. Σπούδασε στην Ελλάδα και παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια σε Ελλάδα και Αυστραλία. Παράλληλα εργάστηκε σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος και σε εστιατόρια σε Ελλάδα και Αυστραλία, παρουσιάζοντας νέες τεχνικές στον τομέα του κρέατος. Το 2017 αποφάσισε να ανοίξει το δικό του κατάστημα παρουσιάζοντας μια νέα προσέγγιση προσφέροντας καθημερινές λύσεις στο τραπέζι του καταναλωτή και πληθώρα ποικιλίας  σε κρεατοσκευάσματα. Το επόμενο επιτυχημένο βήμα του ήταν η δημιουργία  της ζέστης γωνίας του κρεοπωλείου όπου  ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα κρεατοσκευάσματα. Το 2021 κέρδισε επάξια την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό κρέατος . Είναι ενεργό μέλος στην λέσχη αρχιμαγείρων ελληνικής γαστρονομίας. 

Πληροφορίες παρακολούθησης

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ankoστην Ρόδο, στην αίθουσα μαγειρικής και η συνολική του διάρκεια θα είναι 5 ώρες. 
 
Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, με ζωντανή επίδειξη των όλων των προαναφερθέντων τεχνικών (Demonstration) από τον κ. Μάργαρη και γευστική δοκιμή από τους συμμετέχοντες. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
 

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ρόδος:
Top