Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΝΚΟ, υλοποιεί ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της Σύγχρονης Αρτοποιίας, για όσους αγαπούν και θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά σε αυτόν τον δημιουργικό κλάδο.

Σκοπός Προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η απόκτηση γνώσεων πάνω στον κλάδο της Αρτοποιίας σε επαγγελματικό επίπεδο. Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικά εργαστήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια και cafe.
 
Το πρόγραμμα σπουδών "Σύγχρονη Αρτοποιία" θα υλοποιηθεί στα υπερσύγχρονα Εργαστήρια της ΑΝΚΟ, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Θεωρία λειτουργίας: μηχανήματα, εργαλεία & σκεύη, ενδυμασία & υγιεινή
  • Θεωρία αρτοποίησης: στάδια & συνθήκες αρτοποίησης, προζύμι, πρώτες ύλες
  • Γνωριμία με τις πρώτες ύλες, οι ιδιότητές και η διαχείρισή τους
Στο πρόγραμμα θα παράξουμε προϊόντα από τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Άσπρα ψωμιά: λευκό με προζύμι, μαργαρίτα πολυτελείας, μπόμπα, τσιαπάτα, brioche, γαλλικό κ.α.
  • Μαύρα ψωμιά: σικάλεως, ολικής, πολύσπορο, τσιαπάτα μαύρη, φρατζολάκια κ.α.
  • Χωριάτικα ψωμιά & Λαγάνες: καλαμποκιού, κουλούρα, μπομπότα, Δανίας, με προζύμι κ.α.
  • Μπαγκέτες: γαλλική, με ελιά, μπύρας, σικάλεως, χωριάτικη κ.α.
  • Αρωματικά ψωμιά: με βότανα, με αλλαντικά - τυριά, με λαχανικά, με ξηρούς καρπούς κ.α.
  • Gourmet ψωμιά: bagel, ντίνκελ, μπρέτσελ, zoccolino, aurea κ.α.
  • Γλυκά αρτοποιήματα: donuts, pancakes, κρέπες, waffles κ.α.
  • Παξιμάδια και κατηγορίες αυτών: κρίθινα, σίκαλης, λευκά, λαδιού, εφτάζυμα
  • Ζύμες με μαγιά: τσουρέκι (απλό και γεμιστό), κρουασάν κ.α.
  • Πίτες διεθνείς & παραδοσιακές: χειροποίητη σφολιάτα, ατομικές & ταψιού πίτες, μπουγάτσα κ.α.
  • Κουλούρια γλυκά: Θεσσαλονίκης, βανίλιας, σοκολάτας, γάλακτος κ.α.
  • Βουτήματα & Cookies: αφράτα, με μαύρη ζάχαρη, σοκολάτας, μαρμελάδας, παραδοσιακά κ.α.
  • Αλμυρά αρτοποιήματα - κριτσίνια: πεϊνιρλί, pizza, κουρού, σφολιάτας κ.α.
  • Cake γλυκά & αλμυρά: γεμιστά, με σοκολάτα, μαρμελάδα, αλλαντικά, τυριών, σταφίδας κ.α.
  • Τάρτες γλυκές & αλμυρές: ατομικές και ταψιού τάρτες, αλμυρές και γλυκές κ.α.
  • Παρασκευές αρτοποιημάτων χωρίς γλουτένη
  • Παρασκευές αρτοποιημάτων χωρίς ζάχαρη
  • Παρασκευές αρτοποιημάτων χωρίς αλάτι
  • Παρασκευές αρτοποιημάτων χωρίς μαγιά
Παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών, θα παραχθούν συμπληρωματικές συνταγές από τους chef της σχολής όπως: burgers, sandwiches, συνοδευτικά dip, clubs κοκ. 

Πτυχίο-Πιστοποιητικό

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.
Top