Σε ποιούς απευθύνεται
Το ταχύρυθμο πρόγραμμα της Οροφοκομίας σε βοηθούς προϊσταμένης ορόφων, καμαριέρες και καθαρίστριες ξενοδοχείων.
Συνοπτικό πρόγραμμα
- Ο ρόλος και οι ευθύνες του τμήματος οροφοκομίας.
- Οργάνωση λινοθήκης – πλυντηρίου.
- Διαδικασία εισόδου υπαλλήλων του ξενοδοχείου στο δωμάτιο του πελάτη.
- Καθαρισμός και διακόσμηση δωματίων , μπάνιων και κοινόχρηστων χώρων.
- Διαδικασία μεταφοράς επίπλων.
- Νυχτερινή υπηρεσία στα δωμάτια.
- Κανόνες κατάλληλης ενδυμασίας και εμφάνισης προσωπικού.
- Διαχείριση απολεσθέντων αντικειμένων.
- Κανόνες χρήσης κλειδιών και καρτών των δωματίων.
- Ποιοτικός έλεγχος από την προϊσταμένη του τμήματος οροφοκομίας.
- Συμπεριφορά προσωπικού του ξενοδοχείου στους πελάτες.
- Εξυπηρέτηση των V.I.P. προσώπων.
- Διαχείριση κρίσεων με δύσκολους φιλοξενούμενους.
- Σωστή χρήση χημικών και απορρυπαντικών προϊόντων.
- Οικολογική διαχείριση του τμήματος ορόφων.
- Συνεργασία τμήματος οροφοκομίας με άλλα τμήματα του ξενοδοχείου.
Πτυχίο-Πιστοποιητικό Οροφοκομία / Καμαριέρα
Οι απόφοιτοι λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων, Πιστοποιητικό Σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, σε 2 γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.