Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, με πολυάριθμες βραβεύσεις και φιλοσοφία ζωής να μοιράζεται την γνώση του, έρχεται στην Αnko για ένα μοναδικό σεμινάριο, με πλούσια θεματολογία.

Ο πολυβραβευμένος chef θα μοιραστεί γνώσεις, ιδέες και την εμπειρία του, που απέκτησε δίπλα στους σπουδαιότερους επαγγελματίες της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Day 1
 
1.Χταπόδι με Φάβα inside out
Σκορδάτη φάβα, με επικάλυψη από ζελέ χταπόδι, καραμελωμένο κρεμμύδι, καπνιστό χέλι και βινεγκρέτ από χταπόδι στα κάρβουνα 
Bonus Recipe:
Κρέπες από Φάβα με χέλι, πίκλα από κεράσι και χόρτα στα κάρβουνα  
Τεχνικές: 
Instant gelifications / sous vide cooking / molding agents / fluid gels / slow cooking 
2. Μύδια Σαγανάκι 
Μύδια μαγειρεμένα σε ζωμό fermented  ντομάτας με ορό φέτας, μαρμελάδα ντομάτας, λάδι από πευκοβελόνες και σαμπλέ μύδι 
Τεχνικές: 
Fermetation / shaping textures / αρωματικά λάδια / εκχυλίσματα 
3. Μπακαλιάρος σκορδαλιά με παντζάρια 
Καρπάτσιο από καπνιστό μπακαλιάρο, με κονφί παντζάρια, σκορδαλιά από κολοκυθόσπορο και σαλάτα από παντζαρόφυλλα με vinegraitteκολοκυθόσπορο. 
Τεχνικές: 
Πάστωμα ψαριών  / κάπνισμα ψαριών / slow cooking / ζεστό σιφόν Chantilly
4. Ραβιόλι από  γαρίδα Κοιλάδας  με τον κονσομέ της
Χειροποίητα δίχρωμα ραβιόλι γεμιστά με ταρτάρ από γαρίδα κοιλάδας, κονσομέ από καρότο, πιπερόριζα 
Τεχνικές:
Φρέσκια Πάστα / κονσομέ / τεχνικές clarification
 
Day 2
 
1. Αρνίσια Παϊδάκια 
Μαριναρισμένα σε φρέσκα βότανα και hollandaise με απανθρακωμένα σπαράγγια 
Τεχνικές:
Άλμη κρεάτων / κουζίνα sous vide / φυτικός άνθρακας 
2. Μοσχαρίσια στηθόπλευρα
με τερίνα σελινόριζας και σάλτσα σταφίδα μαύρο σκόρδο
Τεχνικές:
Μαγείρεμα sous vide / πουρέδες λαχανικών / ζωμοί / τερίνες λαχανικών
3. Φρουτάλια
Αφράτη φρουτάλια με κρέμα από λουκάνικο, κονφί πατάτα και λιαστή ντομάτα
Sponge cake ομελέτα / ζεστό σιφόν / infusion / αποξήρανση λαχανικών
4. Μακαρόνια ταραχτά
Greek style cacio e pepe με βούτυρο μυζήθρας, crumble παρμεζάνας και dry aged orange – pepper στήθος πάπιας
Τεχνικές 
Αρωματικά βούτυρα / αλμυρά crumble

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες Μάγειρες & σπουδαστές σχολών μαγειρικής.

Μεθοδολογία

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με τη μορφή Demonstration με γευστική δοκιμή.

Θα πάρετε μαζί σας

Πλήρες συνταγολόγιο
Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ Anko
 

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ρόδος:
Top