Σκοπός Προγράμματος
Το Σύστημα Covid 19 Α- Cert εξασφαλίζει την Εφαρμογή μέτρων αποφυγής μετάδοσης του Covid – 19, προστατεύοντας την Υγεία του Προσωπικού, των Πελατών, των Προμηθευτών και των Επισκεπτών της επιχείρησής και αναδεικνύει την επιχείρηση σας ως Οργανισμό υψηλής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους Πελάτες για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας
Σε ποιους απευθύνεται
Απευθύνεται σε όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου σε γενικές αρχές εφαρμογής πρωτοκόλλου
Συνοπτικό πρόγραμμα
- Γενικές Αρχές – Πηγές και τρόπος μετάδοσης του ιού
- Ατομικά Μέτρα Προστασίας και Κανόνων Υγιεινής
- Εκπαίδευση - Ενημέρωση Προσωπικού
- Είσοδος στην Εταιρεία - Υπηρεσίες Πελατών - Επισκεπτών Υποδοχής
- Συντήρηση & Απολύμανση - Λειτουργία Αποθήκης - Χώροι Εστίασης - Βοηθητικοί Χώροι - Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας
- Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων του ξενοδοχείου και των ίδιων των πελατών - Διατήρηση αρχείων εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης της πρόσληψης για κάθε εργαζόμενο
- Διαχείριση Υποπτου Κρούσματος Covid - 19 Εντός Εταιρείας – Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό - Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών
- Υγειονομικός Έλεγχος Συστήματος COVID-19 - Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού αναφορικά με επιμελή και τακτικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη και στόμα και υγιεινή της αναπνοής
- Ειδική εκπαίδευση Συστήματος COVID-19 – service – επικοινωνία με πελάτες – πληρωμές - κοινόχρηστοι χώροι – μεταφορές
- Ειδική εκπαίδευση Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων επισιτιστικών τμημάτων
- Ειδική εκπαίδευση Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων οροφοκομίας – λινοθήκης – πλυντηρίων
- Ειδική εκπαίδευση Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων υποδοχής
- Ειδική εκπαίδευση Συστήματος COVID-19 – ανάλυση απαιτήσεων τμήματος συντήρησης – πισίνες - spa
Μεθοδολογία
Προϋποθέσεις παρακολούθησης
- Σύνδεση στο διαδίκτυο
- Ηλεκτρονικός υπολογιστής/tablet/κινητό
- Κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο
Παροχές
- Βεβαίωση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή
- Πακέτο σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Κωστας Παρινός είναι απόφοιτος των τμημάτων Κτηνιατρικής Σχολής με εξειδίκευση την Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων και του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Επιπροσθέτως, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Κάτοχος πτυχίου διατροφης διαιτολογίας ΑΤΕΙΘ και ΜΒΑ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης είναι Αξιωματικός Υγειονομικού του Ελληνικού Στρατού. Από το 2005 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη Ασφάλεια και Υγιεινή των τροφείων, στο HACCP, στη Μικροβιολογία Τροφίμων και ΕΦΕΤ. Έχει εμπειρία Συμβούλου Επιχειρήσεων Τροφίμων και επιθεωρητή συστημάτων Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων ενώ συνεργάζεται με εξειδικευμένο εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων συμφωνά με το ΕΣΥΔ, Δωδεκανησιακα Εργαστήρια.